Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Citytrip Kopenhagen hoofdprijs Horecava QR game

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 6 min
location_on [xx]km

WOERDEN - In Nederland bezit 42 procent van de mensen een smartphone. Een verdubbeling ten opzichte van vorig jaar. Om bezoekers van de Horecava 2012 te laten ervaren welke mogelijkheden 'mobiele communicatie' biedt, lanceert KHN samen met Deli XL een unieke, interactieve QR-game.

Deelnemers maken kans op het winnen van Citytrip naar Kopenhagen door met de speciale 'Horecava' app zoveel mogelijk QR-codes te scannen die verspreid zijn over de beurs.

Gratis app
Beursbezoekers met een iPhone of Android-toestel kunnen de gratis 'Horecava'-app downloaden via www.khn.nl. Met behulp van de starttoets kan de game vanaf 9 januari direct gespeeld worden. Geregistreerde spelers worden zichtbaar op het leaderboard en maken kans op een scala aan prijzen.

Via pushberichten en sociale media blijven spelers op de hoogte van speciale acties en extra prijzen. De app is mede mogelijk gemaakt door Deli XL en de Horecava. De in-app twitterfeed selecteert op #horecava en #qrgame.

QR Game uniek in Nederland
De Horecava wordt jaarlijks door meer dan 40.000 ondernemers bezocht, die dit jaar de jacht kunnen openen op de juiste QR-codes. De ‘scavenger hunt', zoals de Amerikanen het noemen, is niet zomaar gewonnen. Eén van de grootste evenementen van de VS, de Comic-Con, introduceerde deze beursbeleving 2.0.

Dit werd al snel een groot succes. En nu is eenzelfde spel dus voor het eerst te spelen op de grootste vakbeurs voor de horeca. De productie en uitvoering van de QR-game is mogelijk gemaakt door Deli XL.

Kansen
QR staat voor Quick Respons en is een techniek om via de mobiel een website, tekst of filmpje snel toegankelijk te maken. De opvallende vierkante codes duiken overal op en bieden volop kansen voor extra beleving in de horeca.

De smartphone gaat immers altijd mee. Zo kan een QR code op de wijnkaart leiden naar een filmpje van het betreffende wijnhuis. En een QR-code op de voordeur naar een persoonlijke boodschap om gasten te verleiden binnen te komen.

Wereldreiziger
De Horecava QR-game is een app die beursbezoekers leidt over de beursvloer van de Horecava. In elke wereld hangen QR-codes die te scannen zijn met de interactieve app. Met elke scan verdient een speler punten. Door alle codes te scannen maakt een speler zijn digitale reis compleet en wordt hij ‘wereldreiziger'.

Geregistreerde spelers maken dagelijks kans op mooie prijzen. De hoofdprijs is een Citytrip voor twee personen naar Kopenhagen, thuishaven van het beste restaurant ter wereld van 2011: NOMA.

© Nationale Horecagids

29 mei '24 (13:18)

Horecabazen weer geïnteresseerd in uitzendlicenties EK

Horecaondernemers treffen weer volop voorbereidingen om voetbalwedstrijden van het EK voetbal in Duitsland uit te zenden in hun cafés en kroegen. Dat merkt brancheorganisatie Koninklijke Horeca Nederland (KHN). Ook Videma, de organisatie die de licenties aan onder meer horeca en evenementenorganisatoren verstrekt, ziet meer aanvragen binnenkomen.

20 juni '23 (13:58)

Italian Fine Dining restaurant Aroma in Vaassen uitgeroepen tot ‘Italiaans Restaurant van het Jaar’

Maandagavond is het Italiaanse fine dining restaurant Aroma uit Vaassen uitgeroepen tot ‘Italiaans Restaurant van het Jaar’. Tien restaurants waren genomineerd door publiek en jury voor deze jaarlijkse onderscheiding. De publieksprijs ging naar Vicio Il Mastro Pastaio uit Amsterdam. Het Italiaans Restaurant van het Jaar is voor de elfde keer georganiseerd door Italië Magazine van Credits Media. 

20 juni '23 (13:39)

Niet vijf, maar zes chefs gaan door naar Nederlandse finale Bocuse d’Or

Maandag 19 juni was de Cookoff voor een plek in de Nederlandse finale van de Bocuse d’Or. Elf chefs kookten nek aan nek in de Kookfabriek in Rotterdam. Door het grote aantal aanmeldingen is besloten om een voorronde te organiseren. De kwaliteit was erg hoog en na een zinderende strijd hebben uiteindelijk zes chefs zich weten te plaatsen voor de Nederlandse finale die zal plaatsvinden op de horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam op maandag 18 september, meldt Bocuse d’Or.

16 juni '23 (11:00)

Noord-Hollandse horeca en winkeliers steeds vaker te maken met geweld

Het aantal winkeldiefstallen in Noord-Holland is in de eerste maanden van 2023 met 60 procent toegenomen. Dat blijkt uit cijfers van de politie. Ook kampen veel winkeliers en horecagelegenheden vaker met geweld, intimidatie en agressie tegen personeel. Op 21 juni is dit dan ook het gespreksonderwerp tijdens de online talkshow ‘De Ondernemer Draait Door’ van Platform Veilig Ondernemen Noord-Holland. Dat meldt Haarlem Updates.

16 juni '23 (10:26)

Tijdens Cookoff Bocuse d’Or strijden dertien chefs om finaleplek

Aankomende maandag is de Cookoff voor de Bocuse d’Or Nederland. Dan gaan in totaal dertien chef-koks tegen elkaar strijden voor een plek in de Nederlandse finale, die op 18 september tijdens Gastvrij Rotterdam plaatsvindt. Vijf chefs kunnen zich plaatsen voor de finale. Dat meldt Bocuse d’Or Nederland.

16 juni '23 ( 9:42)

Voedselattractie World Food Experience dient aangepast plan in

De stichting World Food Experience heeft een nieuw plan ingediend nadat de vorige versie eind vorig jaar van tafel werd geveegd door de Raad van State. Met dit plan verwacht de organisatie wel groen licht te krijgen van de gemeente Ede en provincie Gelderland. Zo staat in de nieuwe bouwplannen dat er geen nieuwbouw komt. Dat meldt World Food Experience.

14 juni '23 (13:49)

Gemeente zet rem op horeca Boothuys Valkenswaard

Buitensportbedrijf Rofra moet de horeca-activiteiten in ‘t Boothuys beperken. Dat heeft de gemeente Valkenswaard bepaald. Rofra is het daar niet mee eens en stapt met de zaak naar de rechter, meldt Eindhovens Dagblad.

13 juni '23 ( 9:56)

Nederland Schoon start bewustmakingscampagne wegwerpplastics

Per 1 juli start de nieuwe wetgeving wegwerpplastics. Nederland moet daar bewust van worden. Daarom start de campagne ‘Supporter van Schoon’. Deze campagne is een initiatief van Nederland Schoon. Zij werken samen met procenten en importeurs van verpakkingen. Op 21 juni wordt de campagne gestart in Den Haag samen met het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat in aanwezigheid van staatssecretaris Vivianne Heijnen. Dat meldt Foodclicks.

13 juni '23 ( 9:29)

Twan Hakvoort tweede SVH Meesterondernemer in Nederland

Afgelopen vrijdag is Twan Hakvoort, eigenaar van hotel, restaurant grandcafé ’t Voorhuys in Emmeloord, geslaagd voor zijn Meesterproef SVH Meesterhorecaondernemer. Twan Hakvoort is daarmee de tweede horecaondernemer in Nederland die deze titel heeft gehaald. Hij is ook de 300e SVH Meester van Nederland. De titel is de hoogste graad van vakbekwaamheid op het gebied van ondernemen in de horeca, meldt SVH.

12 juni '23 (13:07)

Braderie Geldrop is klaar met ‘gezeur’ van winkeliers en horeca en kapt ermee

Al bijna vijftig jaar is het een traditie in Geldrop. Op de laatste zondag van mei wordt jaarlijks de Mei’se Mert gehouden. Dit is een evenement dat jaarlijks tussen de 20.000 en 30.000 bezoekers trekt. Door ‘zeurende’ horecaondernemers en winkeliers was het echter de laatste editie van de braderie, meldt Omroep Brabant.