Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Een televisieformat van Horecava tot Horecava

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 5 min
location_on [xx]km

AMSTERDAM - Aanstaande maandag 9 januari opent de Horecava 2012 in Amsterdam haar deuren. De meest toonaangevende horecavakbeurs volgens bezoekers én exposanten vol bruisende ideeën om het de gast naar zijn zin te maken.

Hier worden de meest opvallendste innovaties en actuele trends getoond om de gastvrijheid van hotels, restaurants, cafés, catering én voor de zorg getoond. Hoe worden deze ingezet en hoeveel effect hebben deze innovaties en trends op de beleving van de gast?

De RaedsHeeren Gerard Pabst, Marc Glaser en Marten Braam gaan de strijd aan door middel van dé ‘Robin Hood-gedachte' om horeca, recreatie en toerisme te steunen met raad en vooral verfrissende daad. Zeker nu deze branche in zwaar weer terecht is gekomen en er maar moeizaam uit kan krabbelen in verband met huidige recessie.

RaedsHeeren maken een statement en komen met een uniek TV-concept voor deze noodlijdende branche. Samen met televisiemaker Ivo Franklin gaan ze de ondernemende bezoekers van de Horeca volgen en daadwerkelijk steunen bij hun dagelijkse sores en inzet.

De start van het televisieprogramma vindt plaats op de Horecava en de RaedsHeeren volgen ondernemers vanaf hier letterlijk mee naar hun bedrijf om één jaar later weer op dé Horecava te eindigen met hopelijk het gewenste resultaat.

Wat voor effecten hebben de innovaties, nieuwtjes en voorspellingen op het dagelijks ondernemen van de doelgroep op welke wijze zijn er toepassingen die meer repeterende bezoekers genereren en dus meer omzet. Wat valt er te verbeteren aan vakmanschap, gastvrijheid, personeel, bedrijfsvoering, innovatie, communicatie en doorzettingsvermogen.

Tevens neemt Ivo de kijker mee op een culinaire ontdekkingstocht. Spreekt mensen in de omgeving aan op straat, de markt, de plaatselijke supermarkt om een beeld te krijgen waar zij graag uit gaan en waar ze lekker kunnen eten, vertoeven, overnachten, waar de gezellige terrasjes te vinden zijn, waar de lokale gastvrijheid is te vinden en daarbij hoopt te kunnen vaststellen, wat de eetgewoontes van de Nederlander is.

© Nationale Horecagids

29 mei '24 (13:18)

Horecabazen weer geïnteresseerd in uitzendlicenties EK

Horecaondernemers treffen weer volop voorbereidingen om voetbalwedstrijden van het EK voetbal in Duitsland uit te zenden in hun cafés en kroegen. Dat merkt brancheorganisatie Koninklijke Horeca Nederland (KHN). Ook Videma, de organisatie die de licenties aan onder meer horeca en evenementenorganisatoren verstrekt, ziet meer aanvragen binnenkomen.

20 juni '23 (13:58)

Italian Fine Dining restaurant Aroma in Vaassen uitgeroepen tot ‘Italiaans Restaurant van het Jaar’

Maandagavond is het Italiaanse fine dining restaurant Aroma uit Vaassen uitgeroepen tot ‘Italiaans Restaurant van het Jaar’. Tien restaurants waren genomineerd door publiek en jury voor deze jaarlijkse onderscheiding. De publieksprijs ging naar Vicio Il Mastro Pastaio uit Amsterdam. Het Italiaans Restaurant van het Jaar is voor de elfde keer georganiseerd door Italië Magazine van Credits Media. 

20 juni '23 (13:39)

Niet vijf, maar zes chefs gaan door naar Nederlandse finale Bocuse d’Or

Maandag 19 juni was de Cookoff voor een plek in de Nederlandse finale van de Bocuse d’Or. Elf chefs kookten nek aan nek in de Kookfabriek in Rotterdam. Door het grote aantal aanmeldingen is besloten om een voorronde te organiseren. De kwaliteit was erg hoog en na een zinderende strijd hebben uiteindelijk zes chefs zich weten te plaatsen voor de Nederlandse finale die zal plaatsvinden op de horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam op maandag 18 september, meldt Bocuse d’Or.

16 juni '23 (11:00)

Noord-Hollandse horeca en winkeliers steeds vaker te maken met geweld

Het aantal winkeldiefstallen in Noord-Holland is in de eerste maanden van 2023 met 60 procent toegenomen. Dat blijkt uit cijfers van de politie. Ook kampen veel winkeliers en horecagelegenheden vaker met geweld, intimidatie en agressie tegen personeel. Op 21 juni is dit dan ook het gespreksonderwerp tijdens de online talkshow ‘De Ondernemer Draait Door’ van Platform Veilig Ondernemen Noord-Holland. Dat meldt Haarlem Updates.

16 juni '23 (10:26)

Tijdens Cookoff Bocuse d’Or strijden dertien chefs om finaleplek

Aankomende maandag is de Cookoff voor de Bocuse d’Or Nederland. Dan gaan in totaal dertien chef-koks tegen elkaar strijden voor een plek in de Nederlandse finale, die op 18 september tijdens Gastvrij Rotterdam plaatsvindt. Vijf chefs kunnen zich plaatsen voor de finale. Dat meldt Bocuse d’Or Nederland.

16 juni '23 ( 9:42)

Voedselattractie World Food Experience dient aangepast plan in

De stichting World Food Experience heeft een nieuw plan ingediend nadat de vorige versie eind vorig jaar van tafel werd geveegd door de Raad van State. Met dit plan verwacht de organisatie wel groen licht te krijgen van de gemeente Ede en provincie Gelderland. Zo staat in de nieuwe bouwplannen dat er geen nieuwbouw komt. Dat meldt World Food Experience.

14 juni '23 (13:49)

Gemeente zet rem op horeca Boothuys Valkenswaard

Buitensportbedrijf Rofra moet de horeca-activiteiten in ‘t Boothuys beperken. Dat heeft de gemeente Valkenswaard bepaald. Rofra is het daar niet mee eens en stapt met de zaak naar de rechter, meldt Eindhovens Dagblad.

13 juni '23 ( 9:56)

Nederland Schoon start bewustmakingscampagne wegwerpplastics

Per 1 juli start de nieuwe wetgeving wegwerpplastics. Nederland moet daar bewust van worden. Daarom start de campagne ‘Supporter van Schoon’. Deze campagne is een initiatief van Nederland Schoon. Zij werken samen met procenten en importeurs van verpakkingen. Op 21 juni wordt de campagne gestart in Den Haag samen met het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat in aanwezigheid van staatssecretaris Vivianne Heijnen. Dat meldt Foodclicks.

13 juni '23 ( 9:29)

Twan Hakvoort tweede SVH Meesterondernemer in Nederland

Afgelopen vrijdag is Twan Hakvoort, eigenaar van hotel, restaurant grandcafé ’t Voorhuys in Emmeloord, geslaagd voor zijn Meesterproef SVH Meesterhorecaondernemer. Twan Hakvoort is daarmee de tweede horecaondernemer in Nederland die deze titel heeft gehaald. Hij is ook de 300e SVH Meester van Nederland. De titel is de hoogste graad van vakbekwaamheid op het gebied van ondernemen in de horeca, meldt SVH.

12 juni '23 (13:07)

Braderie Geldrop is klaar met ‘gezeur’ van winkeliers en horeca en kapt ermee

Al bijna vijftig jaar is het een traditie in Geldrop. Op de laatste zondag van mei wordt jaarlijks de Mei’se Mert gehouden. Dit is een evenement dat jaarlijks tussen de 20.000 en 30.000 bezoekers trekt. Door ‘zeurende’ horecaondernemers en winkeliers was het echter de laatste editie van de braderie, meldt Omroep Brabant.