Twaalf Chefkoks & 26 Michelin-sterren
AMSTERDAM - Dit weekend vond voor de vijfde keer het culinaire event Stars, Food & Art plaats in Sofitel Legend The Grand Amsterdam. Culinair journalist en auteur Lise Goeman Borgesius-Timmer bracht maar liefst twaalf nationale en internationale gerenommeerde chefkoks, gezamenlijk goed voor 26 Michelin-sterren, samen om vanuit de keuken van chef Aurélien Poirot hun signature dish te bereiden.
Het lustrum stond in het teken van het thema de Best Of, waar een selectie van de meest populaire chefs van de afgelopen jaren aanwezig waren. Voor alle chefkoks was het een bijzondere ervaring die leidde tot hoogstaande culinaire creaties. Sommelier Hans Tuin verzorgde de best bijpassende wijnen. Een substantieel gedeelte van de couvertprijs kwam ten goede aan het project ‘Samen in Amsterdam' van het Nederlandse Rode Kruis Amsterdam.
Chefs vrijdag 4 november
- Sergio Herman, Oud Sluis (Sluis, Nederland) ***
- Giovanni D'Amato, Il Rigoletto (Reggiolo, Italië) **
- Jean-André Charial, L'Oustau de Baumanière (Les Baux-de-Provence, Frankrijk) **
- Erik van Loo, Parkheuvel (Rotterdam, Nederland) **
- Emmanuel Renaut, Flocons de Sel (Megève, Frankrijk) **
- Lucas Rive, Bokkedoorns (Overveen, Nederland) **
Chefs zaterdag 5 november
- Jonnie Boer, Librije (Zwolle, Nederland) ***
- Paul van de Bunt, De Leuf (Ubachsberg, Nederland) **
- Arnaud Donckele, Résidence de la Pinède (St. Tropez, Frankrijk) **
- Philippe Gauvreau, Philippe Gauvreau (Lyon, Frankrijk) **
- Moshik Roth, ‘t Brouwerskolkje (Overveen, Nederland) **
- Michel Sarran, Michel Sarran (Toulouse, Frankrijk) **
De presentatie van beide avonden was in handen van presentatrice en wijn- en spijsconnaisseur Astrid Joosten. Het lustrum werd op gepaste wijze gevierd. Zo werden de gasten op vrijdagavond getrakteerd op een spectaculair optreden van Ellen ten Damme en op zaterdag van Trijntje Oosterhuis, om de verbintenis tussen de kunst van gastronomie en muziek te leggen.
Donatie aan het Rode Kruis Amsterdam
Een substantieel deel van de opbrengst van Best of Stars, Food & Art komt ten goede aan het project ‘Samen in Amsterdam' van het Rode Kruis Amsterdam. Op vrijdag 4 november nam vice voorzitter, Mohammed Baba van het Rode Kruis een cheque in ontvangst met daarop het bedrag van 13.820,00 euro. Burgemeester Eberhard van der Laan was aanwezig op zaterdag 5 november om als erevoorzitter van het Rode Kruis Amsterdam een cheque in ontvangst te nemen met daarop het totaalbedrag van beide avonden van 25.340,00 euro.
© Nationale Horecagids