Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

050-borrel in Martinikerk Groningen een succes

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 5 min
location_on [xx]km

GRONINGEN - In navolging op de 010-borrel en de 070-borrel kon afgelopen vrijdag Groningen kennis maken met deze luxueuze vrijdagmiddagevenement. De Martinikerk was voor de gelegenheid omgetoverd in een chique danstent met zogenaamde ‘lounge-area's' en barretjes die gereserveerd waren voor de exclusieve verkoop van een of ander bijzonder drankje.

Sinds jaar en dag stelt Stichting Martinikerk Groningen verschillende ruimtes binnen de muren van de kerk beschikbaar voor de meest uiteenlopende evenementen, maar dit was toch wel nieuw voor ze. Het heeft de organisatoren van het feest maanden gekost om de stichting zo ver te krijgen om in te stemmen met het idee, maar uiteindelijk is het gelukt.

Er waren rond de 1100 kaarten beschikbaar, maar het bezoekersaantal lag hoger. Je kon namelijk ook tafeltjes reserveren in het VIP-gedeelte waarbij het geoorloofd was een kleine entourage mee te nemen. Daarnaast waren er nog sponsoren, journalisten en fotografen aanwezig.

Om van het personeel nog maar te zwijgen. De bars en standjes waren goed bezet, glazen werden keurig opgehaald en er liep genoeg beveiliging rond om de belangrijke mensen en de zeer belangrijke mensen uit elkaar te houden. Naarmate de avond verstreek en een ieder zich meer op zijn of haar gemak ging voelen, verplaatste de menigte zich richting de dansvloer waar geen onderscheid werd gemaakt. Het feest duurde tot middernacht, maar de muziek moest om 23.00 uur al behoorlijk zachter.

De organisatie kan terugkijken op een geslaagd feest. De aankleding was prima verzorgd, over de akoestiek heb je in een kerk sowieso niets te klagen en de aanwezigen hadden het duidelijk naar de zin. De zondag erna kon een nietsvermoedende gemeente er weer terecht voor de wekelijkse kerkdienst met een stukje matses en een slokje wijn. Voor de nazit was er slechts het café aan de overkant, want de bars waren inmiddels afgebroken.

Door Martijn van Noppen
© Nationale Horecagids

23 januari '25 (22:34)

Half miljoen extra bezoekers in Zwolle tijdens Serious Request en Winters Zwolle

Zwolle heeft in december, in de week van Serious Request, meer dan een half miljoen extra bezoekers getrokken in vergelijking met dezelfde periode een jaar eerder. Dat meldt de gemeente donderdag op haar website.

29 mei '24 (13:18)

Horecabazen weer geïnteresseerd in uitzendlicenties EK

Horecaondernemers treffen weer volop voorbereidingen om voetbalwedstrijden van het EK voetbal in Duitsland uit te zenden in hun cafés en kroegen. Dat merkt brancheorganisatie Koninklijke Horeca Nederland (KHN). Ook Videma, de organisatie die de licenties aan onder meer horeca en evenementenorganisatoren verstrekt, ziet meer aanvragen binnenkomen.

20 juni '23 (13:58)

Italian Fine Dining restaurant Aroma in Vaassen uitgeroepen tot ‘Italiaans Restaurant van het Jaar’

Maandagavond is het Italiaanse fine dining restaurant Aroma uit Vaassen uitgeroepen tot ‘Italiaans Restaurant van het Jaar’. Tien restaurants waren genomineerd door publiek en jury voor deze jaarlijkse onderscheiding. De publieksprijs ging naar Vicio Il Mastro Pastaio uit Amsterdam. Het Italiaans Restaurant van het Jaar is voor de elfde keer georganiseerd door Italië Magazine van Credits Media. 

20 juni '23 (13:39)

Niet vijf, maar zes chefs gaan door naar Nederlandse finale Bocuse d’Or

Maandag 19 juni was de Cookoff voor een plek in de Nederlandse finale van de Bocuse d’Or. Elf chefs kookten nek aan nek in de Kookfabriek in Rotterdam. Door het grote aantal aanmeldingen is besloten om een voorronde te organiseren. De kwaliteit was erg hoog en na een zinderende strijd hebben uiteindelijk zes chefs zich weten te plaatsen voor de Nederlandse finale die zal plaatsvinden op de horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam op maandag 18 september, meldt Bocuse d’Or.

16 juni '23 (11:00)

Noord-Hollandse horeca en winkeliers steeds vaker te maken met geweld

Het aantal winkeldiefstallen in Noord-Holland is in de eerste maanden van 2023 met 60 procent toegenomen. Dat blijkt uit cijfers van de politie. Ook kampen veel winkeliers en horecagelegenheden vaker met geweld, intimidatie en agressie tegen personeel. Op 21 juni is dit dan ook het gespreksonderwerp tijdens de online talkshow ‘De Ondernemer Draait Door’ van Platform Veilig Ondernemen Noord-Holland. Dat meldt Haarlem Updates.

16 juni '23 (10:26)

Tijdens Cookoff Bocuse d’Or strijden dertien chefs om finaleplek

Aankomende maandag is de Cookoff voor de Bocuse d’Or Nederland. Dan gaan in totaal dertien chef-koks tegen elkaar strijden voor een plek in de Nederlandse finale, die op 18 september tijdens Gastvrij Rotterdam plaatsvindt. Vijf chefs kunnen zich plaatsen voor de finale. Dat meldt Bocuse d’Or Nederland.

16 juni '23 ( 9:42)

Voedselattractie World Food Experience dient aangepast plan in

De stichting World Food Experience heeft een nieuw plan ingediend nadat de vorige versie eind vorig jaar van tafel werd geveegd door de Raad van State. Met dit plan verwacht de organisatie wel groen licht te krijgen van de gemeente Ede en provincie Gelderland. Zo staat in de nieuwe bouwplannen dat er geen nieuwbouw komt. Dat meldt World Food Experience.

14 juni '23 (13:49)

Gemeente zet rem op horeca Boothuys Valkenswaard

Buitensportbedrijf Rofra moet de horeca-activiteiten in ‘t Boothuys beperken. Dat heeft de gemeente Valkenswaard bepaald. Rofra is het daar niet mee eens en stapt met de zaak naar de rechter, meldt Eindhovens Dagblad.

13 juni '23 ( 9:56)

Nederland Schoon start bewustmakingscampagne wegwerpplastics

Per 1 juli start de nieuwe wetgeving wegwerpplastics. Nederland moet daar bewust van worden. Daarom start de campagne ‘Supporter van Schoon’. Deze campagne is een initiatief van Nederland Schoon. Zij werken samen met procenten en importeurs van verpakkingen. Op 21 juni wordt de campagne gestart in Den Haag samen met het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat in aanwezigheid van staatssecretaris Vivianne Heijnen. Dat meldt Foodclicks.

13 juni '23 ( 9:29)

Twan Hakvoort tweede SVH Meesterondernemer in Nederland

Afgelopen vrijdag is Twan Hakvoort, eigenaar van hotel, restaurant grandcafé ’t Voorhuys in Emmeloord, geslaagd voor zijn Meesterproef SVH Meesterhorecaondernemer. Twan Hakvoort is daarmee de tweede horecaondernemer in Nederland die deze titel heeft gehaald. Hij is ook de 300e SVH Meester van Nederland. De titel is de hoogste graad van vakbekwaamheid op het gebied van ondernemen in de horeca, meldt SVH.