23 september 2011 om 14:26
< 1 min lezen

Chef-kok Sint Maartenskliniek wint prijs

WAGENINGEN – Jelle Ferwerda, chef-kok in de Sint Maartenskliniek heeft donderdag een prijs van Stichting Ontwikkeling Nederlandse Kookkunst (SONK) gewonnen, zo meldt de Sint Maartenskliniek.

De opdracht van de SONK was om een duurzaam driegangenmenu te bedenken met gerechten uit de provincie. Het menu moest ook geschikt zijn voor een instelling voor ongeveer honderd personen.

In de Sint Maartenskliniek wordt gekookt met diverse streekproducten. Deze producten zijn veelal duurzaam doordat het voedsel minder kilometers maakt en er daardoor minder CO2-uitgestoten wordt.

Het menu van Ferwerda wordt samen met de menu’s van de andere provinciale winnaars opgenomen in een nieuw kookboek “De Nederlandse kookkunst, een kostelijk verhaal’.

© Nationale Horecagids

Relevante artikelen

Alles van evenementen
  • Onduidelijkheid rond kaartafhandeling Mamma Mia! The Party
    • Evenementen

    Onduidelijkheid rond kaartafhandeling Mamma Mia! The Party

    3 september 2025 om 10:37
  • Burgemeester Zandvoort: 'Ontzettend gezellige dag'
    • Evenementen

    Burgemeester Zandvoort: ‘Ontzettend gezellige dag’

    1 september 2025 om 12:36

Aankomende evenementen

15 Nov
HORECA EXPO 2025
  • Buitenland
11 Jan
Horecava 2026
  • Noord-Holland
08 Feb
HorecaEvenTT 2026
  • Friesland