Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Inschrijving gastronomische wedstrijd Bocuse d’Or Nederland is geopend

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 6 min
Inschrijving gastronomische wedstrijd Bocuse d’Or Nederland is geopend / Foto: Bocuse d'Or Nederland
De prestigieuze kookwedstrijd Bocuse d’Or Nederland komt terug. Gastronomische toppers kunnen zich weer aanmelden voor dé gastronomische kookwedstrijd van de wereld. Maximaal vijf kandidaten gaan de strijd aan met elkaar tijdens de Nederlandse finale op 18 september 2023 tijdens de horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam. Dat meldt Bocuse Nederland in een persbericht.

De inschrijving voor de Bocuse d’Or is geopend tot en met 22 mei 2023. Het bestuur van Bocuse d’Or Nederland heeft besloten dat er maximaal vijf kandidaten hun kookkunsten mogen laten zien tijdens de finale in de Rotterdam Ahoy tijdens horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam. De best presterende koks in de Nederlandse finale in Rotterdam plaatst zich als winnaar voor de Europese finale in Trondheim, Noorwegen, op 19 en 20 maart 2024.

Inschrijving

SVH Meesterkok en sterrenchef François Geurds, voorzitter Bocuse d’Or Nederland: “De deelnemers aan de Nederlandse finale moeten tijdens de wedstrijd laten zien dat ze alle technieken beheersen, dat ze tegen spanning kunnen, dat ze creatief zijn in het ontwikkelen en bereiden van gerechten en gevoel hebben voor presentatie. Dus heb jij het als culinair talent in je om Nederland de Road to Lyon af te laten leggen? Dan zien we jouw inschrijving samen met je commis heel graag tegemoet!”

Jury

De Nederlandse vakjury bestaat uit toonaangevende sterrenchefs en SVH Meesterkoks. Zij beoordelen de presentaties en wijzen de winnaar uit. De wedstrijdopdracht wordt vastgesteld door het bestuur van Bocuse d’Or Nederland.

Support

Deelnemen aan de wedstrijden van Bocuse d’Or stelt stevige eisen aan de kandidaten en de producten. De wedstrijd vraagt niet alleen enthousiasme en liefde voor het vak, maar ook kennis, ervaring, professionaliteit, een grote inzet en organisatie- en doorzettingsvermogen. Wedstrijddeelnemers krijgen volledige support van Bocuse d’Or Nederland. Dat begint al op maandag 5 juni met een meeting met de geselecteerde finalisten op het kantoor van SVH: het bestuur neemt dan de hele route met de kandidaten door.

Wereldfinale

De wereldfinale van deze culinaire wedstrijd vindt om de twee jaar plaats in Lyon en is in 1987 gecreëerd door de in 2018 overleden Paul Bocuse. Aankomende wereldfinale vindt plaats in 2025 in Lyon, waar 24 landen vanuit vijf continenten de strijd met elkaar aangaan. Naast een kookwedstrijd is het ook een avontuur dat chefs wereldwijd samenbrengt en verder begeleidt naar hun hogere ambities.

Inschrijven

Wil jij als getalenteerde en ambitieuze chef samen met jou commis Nederland vertegenwoordigen? Schrijf je dan hier in.

Door: Nationale Horecagids

20 juni '23 (13:58)

Italian Fine Dining restaurant Aroma in Vaassen uitgeroepen tot ‘Italiaans Restaurant van het Jaar’

Maandagavond is het Italiaanse fine dining restaurant Aroma uit Vaassen uitgeroepen tot ‘Italiaans Restaurant van het Jaar’. Tien restaurants waren genomineerd door publiek en jury voor deze jaarlijkse onderscheiding. De publieksprijs ging naar Vicio Il Mastro Pastaio uit Amsterdam. Het Italiaans Restaurant van het Jaar is voor de elfde keer georganiseerd door Italië Magazine van Credits Media. 

20 juni '23 (13:39)

Niet vijf, maar zes chefs gaan door naar Nederlandse finale Bocuse d’Or

Maandag 19 juni was de Cookoff voor een plek in de Nederlandse finale van de Bocuse d’Or. Elf chefs kookten nek aan nek in de Kookfabriek in Rotterdam. Door het grote aantal aanmeldingen is besloten om een voorronde te organiseren. De kwaliteit was erg hoog en na een zinderende strijd hebben uiteindelijk zes chefs zich weten te plaatsen voor de Nederlandse finale die zal plaatsvinden op de horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam op maandag 18 september, meldt Bocuse d’Or.

16 juni '23 (11:00)

Noord-Hollandse horeca en winkeliers steeds vaker te maken met geweld

Het aantal winkeldiefstallen in Noord-Holland is in de eerste maanden van 2023 met 60 procent toegenomen. Dat blijkt uit cijfers van de politie. Ook kampen veel winkeliers en horecagelegenheden vaker met geweld, intimidatie en agressie tegen personeel. Op 21 juni is dit dan ook het gespreksonderwerp tijdens de online talkshow ‘De Ondernemer Draait Door’ van Platform Veilig Ondernemen Noord-Holland. Dat meldt Haarlem Updates.

16 juni '23 (10:26)

Tijdens Cookoff Bocuse d’Or strijden dertien chefs om finaleplek

Aankomende maandag is de Cookoff voor de Bocuse d’Or Nederland. Dan gaan in totaal dertien chef-koks tegen elkaar strijden voor een plek in de Nederlandse finale, die op 18 september tijdens Gastvrij Rotterdam plaatsvindt. Vijf chefs kunnen zich plaatsen voor de finale. Dat meldt Bocuse d’Or Nederland.

16 juni '23 ( 9:42)

Voedselattractie World Food Experience dient aangepast plan in

De stichting World Food Experience heeft een nieuw plan ingediend nadat de vorige versie eind vorig jaar van tafel werd geveegd door de Raad van State. Met dit plan verwacht de organisatie wel groen licht te krijgen van de gemeente Ede en provincie Gelderland. Zo staat in de nieuwe bouwplannen dat er geen nieuwbouw komt. Dat meldt World Food Experience.

14 juni '23 (13:49)

Gemeente zet rem op horeca Boothuys Valkenswaard

Buitensportbedrijf Rofra moet de horeca-activiteiten in ‘t Boothuys beperken. Dat heeft de gemeente Valkenswaard bepaald. Rofra is het daar niet mee eens en stapt met de zaak naar de rechter, meldt Eindhovens Dagblad.

13 juni '23 ( 9:56)

Nederland Schoon start bewustmakingscampagne wegwerpplastics

Per 1 juli start de nieuwe wetgeving wegwerpplastics. Nederland moet daar bewust van worden. Daarom start de campagne ‘Supporter van Schoon’. Deze campagne is een initiatief van Nederland Schoon. Zij werken samen met procenten en importeurs van verpakkingen. Op 21 juni wordt de campagne gestart in Den Haag samen met het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat in aanwezigheid van staatssecretaris Vivianne Heijnen. Dat meldt Foodclicks.

13 juni '23 ( 9:29)

Twan Hakvoort tweede SVH Meesterondernemer in Nederland

Afgelopen vrijdag is Twan Hakvoort, eigenaar van hotel, restaurant grandcafé ’t Voorhuys in Emmeloord, geslaagd voor zijn Meesterproef SVH Meesterhorecaondernemer. Twan Hakvoort is daarmee de tweede horecaondernemer in Nederland die deze titel heeft gehaald. Hij is ook de 300e SVH Meester van Nederland. De titel is de hoogste graad van vakbekwaamheid op het gebied van ondernemen in de horeca, meldt SVH.

12 juni '23 (13:07)

Braderie Geldrop is klaar met ‘gezeur’ van winkeliers en horeca en kapt ermee

Al bijna vijftig jaar is het een traditie in Geldrop. Op de laatste zondag van mei wordt jaarlijks de Mei’se Mert gehouden. Dit is een evenement dat jaarlijks tussen de 20.000 en 30.000 bezoekers trekt. Door ‘zeurende’ horecaondernemers en winkeliers was het echter de laatste editie van de braderie, meldt Omroep Brabant.

12 juni '23 (12:13)

Gemeente Nieuwegein vraagt ondernemers mee te spreken over nieuw horecabeleid

Er is de afgelopen maanden hard gewerkt aan een nieuwe horecabeleid voor de stad en omgeving Nieuwegein. De gemeente heeft een conceptversie klaarliggen. Daarom nodigt die ondernemers uit om te reageren op de conceptversie. Dat meldt Gemeente Nieuwegein.