Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

Horeca kan zich weer inschrijven voor kosteloze inzameling plastic- en glasafval

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 4 min
Horeca kan zich weer inschrijven voor kosteloze inzameling plastic- en glasafval
Terwijl huishoudens al druk bezig zijn met het scheiden van hun afval, is dat voor veel bedrijven niet altijd mogelijk. Dat terwijl recyclen steeds belangrijker wordt. Veel bedrijven en organisaties zien ook het belang hiervan in, maar weten vaak niet waar zij moeten beginnen of doen het niet doordat het duur is. Om die reden heeft Stichting Afvalfonds Verpakkingen een actie opgezet die effectief en makkelijk werkt, meldt Frituurwereld.

Sinds 1 januari 2023 is het mogelijk om bij het Afvalfonds kosteloos plastic verpakkingen, kartonnen dozen en glazen verpakkingen in te leveren. Er zijn 10.000 locaties gestart met het inzamelen van gescheiden plastic en glas. ‘Afval Goed Geregeld’ is een initiatief van het Afvalfonds wat ondernemers moet stimuleren om meer te recyclen. Des te meer afval dat wij scheiden, des te meer grondstoffen kunnen worden hergebruikt. Vandaag, op 1 mei, is het loket van het Afvalfonds weer geopend. Ze hopen op veel aanmeldingen, zoals vorig jaar het geval was.

Afval wordt grondstof

Dat het hergebruik van afval goed is voor het milieu, is duidelijk. Maar het is ook goed voor het klimaat: met elke ton plastic die wordt gerecycled wordt 2,5 ton CO2-uitstoot bespaard. Het Afvalfonds werkt aan een economie waarin verpakkingsmateriaal een grondstof is en dit ook blijft. Daarin is het scheiden van afval in bedrijven een belangrijke stap volgens de organisatie.

Om het voortouw te nemen hierin publiceerde het Afvalfonds onlangs de Plastic Wijzer. Hierin staat hoe een bedrijf mee kan werken aan ‘reduce, reuse, renew en recycle’ binnen de plastic verpakkingsketen. Ze hebben als doel om in 2050 alle producten volledig fossielvrij en circulair te verpakken.

Aanmelden

Bedrijven die zich willen aanmelden bij het Afvalfonds kunnen dat doen bij het online loket www.afvalgoedgeregeld.nl. Dit kan van 1 mei tot en met 31 mei 2023. De inzameling start in het derde kwartaal van het jaar. Op de website zijn ook de aanvullende informatie en voorwaarden te vinden.

Door: Nationale Horecagids

01 juni '23 (12:22)

Oma's Soep viert Nationale Opa & Oma dag met ouderen

Op 4 juni 2023 is het Nationale Opa en Oma dag. De Stichting Oma’s Soep tegen Eenzaamheid (‘Stichting Oma’s Soep’) organiseert daarom rond deze datum in 12 verschillende steden in het land activiteiten voor eenzame ouderen om jong en oud te verbinden. Op vrijdag 2 juni zal een bingomiddag en discofeest plaatsvinden in de Hudsonhof in Amsterdam met de aanwezigheid van meerdere BN'ers. Dit meldt Stichting Oma's Soep.

31 mei '23 ( 9:55)

Wijnfestival Den Bosch: 200 wijnen, foodtrucks en livemuziek

Aankomend weekend, van vrijdag 2 juni tot en met zondag 4 juni, kunnen bezoekers weer naar de Bossche Parade trekken voor het Wijnfestifal. De prijzen voor wijn lopen sterk uiteen. Als kennismaking kunnen bezoekers hun glas halfvol laten schenken. De prijs voor een half glaasje kan variëren van 3,25 tot 135 euro voor een glas. Dat meldt Brabants Dagblad.

30 mei '23 (12:17)

Bocuse d’Or organiseert Cookoff vanwege grote aantal aanmeldingen

Om vijf finalisten te selecteren voor de Nederlandse finale van de Bocuse d’Or wordt een Cookoff georganiseerd. Dit is het gevolg van een enorm aantal aanmeldingen voor de finale en de hoge kwaliteit van de chefs die zich hebben aangemeld. Daarom wordt er een voorronde gehouden. De Cookoff zal gaan tussen maximaal 15 kandidaten en wordt op 19 juni gehouden in De Kookfabriek in Rotterdam, meldt Bocuse d’Or.

30 mei '23 (10:28)

Brouwhuis Brand gaat speciaal biertje brouwen voor Pinkpop

Bierbrouwer Brand heeft in samenwerking met Pinkpop een speciaalbiertje ontwikkeld, speciaal voor het festival. Deze is alleen op Pinkpop verkrijgbaar. Dat meldt 1Limburg.

26 mei '23 ( 7:53)

Nieuw beleid Amsterdam moet evenementen breder en diverser maken

Het college van burgemeester en wethouders van Amsterdam komt met nieuw evenementenbeleid. Het moet zorgen voor een breed en gevarieerd aanbod aan festivals dat aansluit bij de behoeften van alle Amsterdammers, zo meldt cultuurwethouder Touria Meliani in een brief aan de gemeenteraad.

25 mei '23 (13:23)

KHN organiseert Gelderse Open Horecadagen om branche weer op de kaart te zetten

De horeca groeit, het aantal vacatures in de horeca groeit mee en de arbeidsmarkt is krap. Veel horecaondernemers in Gelderland hebben daarom problemen met het werven en behouden van personeel. En daardoor is de druk hoog. KHN zet zich daarom in om het imago van werken in de horeca te verbeteren en de branche weer op de kaart te zetten als de branche om in te werken. Daarom organiseert KHN Gelderland, tijdens de Week van de Horeca, op 19, 20 en 21 september 2023 de eerste editie van de Gelderse Open Horecadagen. Dit meldt KHN.

24 mei '23 (10:02)

SVH en CuliQuiz maken samen grootste culinaire quiz voor horecaonderwijs

De Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH) en CuliQuiz slaan de handen ineen om de culinaire kennis en bekwaamheid van horecastudenten op een 'leuke en baanbrekende' manier te vergroten, meldt SVH.

23 mei '23 (13:24)

Belangstellenden kunnen meedenken over horecabeleid Enkhuizen

De gemeente Enkhuizen wil de horecavisie en het horecabeleid verder ontwikkelen. Daarvoor schakelen zij de hulp van de bewoners en bezoekers van Enkhuizen in. Om tot een goed beleid te komen vraagt de gemeente wat mensen van het huidige horeca-aanbod vinden en wat er anders mag. In een korte enquête kunnen belangstellenden hun mening delen, die wordt meegenomen in het nieuwe horecabeleid van gemeente Enkhuizen, meldt de gemeente.

23 mei '23 (10:54)

Grote kans terrasjesweer tijdens Pinksterweekend

Na een frisse aanloop deze week verwacht Weeronline een zonnig verloop van het komende pinksterweekend. Hoe warm het precies wordt is nog onzeker, maar er is kans op maxima tot 23 graden in het zuidoosten van het land tijdens eerste pinksterdag zondag.

22 mei '23 (15:09)

ABBA-dinnershow Mamma Mia! The Party komt naar Nederland

De dinnershow Mamma Mia! The Party komt naar Nederland. De ABBA-show is vanaf september 2024 te bezoeken in Rotterdam, kondigt entertainmentbedrijf Just Entertainment maandag aan.