Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Horeca kan zich weer inschrijven voor kosteloze inzameling plastic- en glasafval

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 4 min
Horeca kan zich weer inschrijven voor kosteloze inzameling plastic- en glasafval
Terwijl huishoudens al druk bezig zijn met het scheiden van hun afval, is dat voor veel bedrijven niet altijd mogelijk. Dat terwijl recyclen steeds belangrijker wordt. Veel bedrijven en organisaties zien ook het belang hiervan in, maar weten vaak niet waar zij moeten beginnen of doen het niet doordat het duur is. Om die reden heeft Stichting Afvalfonds Verpakkingen een actie opgezet die effectief en makkelijk werkt, meldt Frituurwereld.

Sinds 1 januari 2023 is het mogelijk om bij het Afvalfonds kosteloos plastic verpakkingen, kartonnen dozen en glazen verpakkingen in te leveren. Er zijn 10.000 locaties gestart met het inzamelen van gescheiden plastic en glas. ‘Afval Goed Geregeld’ is een initiatief van het Afvalfonds wat ondernemers moet stimuleren om meer te recyclen. Des te meer afval dat wij scheiden, des te meer grondstoffen kunnen worden hergebruikt. Vandaag, op 1 mei, is het loket van het Afvalfonds weer geopend. Ze hopen op veel aanmeldingen, zoals vorig jaar het geval was.

Afval wordt grondstof

Dat het hergebruik van afval goed is voor het milieu, is duidelijk. Maar het is ook goed voor het klimaat: met elke ton plastic die wordt gerecycled wordt 2,5 ton CO2-uitstoot bespaard. Het Afvalfonds werkt aan een economie waarin verpakkingsmateriaal een grondstof is en dit ook blijft. Daarin is het scheiden van afval in bedrijven een belangrijke stap volgens de organisatie.

Om het voortouw te nemen hierin publiceerde het Afvalfonds onlangs de Plastic Wijzer. Hierin staat hoe een bedrijf mee kan werken aan ‘reduce, reuse, renew en recycle’ binnen de plastic verpakkingsketen. Ze hebben als doel om in 2050 alle producten volledig fossielvrij en circulair te verpakken.

Aanmelden

Bedrijven die zich willen aanmelden bij het Afvalfonds kunnen dat doen bij het online loket www.afvalgoedgeregeld.nl. Dit kan van 1 mei tot en met 31 mei 2023. De inzameling start in het derde kwartaal van het jaar. Op de website zijn ook de aanvullende informatie en voorwaarden te vinden.

Door: Nationale Horecagids

20 juni '23 (13:58)

Italian Fine Dining restaurant Aroma in Vaassen uitgeroepen tot ‘Italiaans Restaurant van het Jaar’

Maandagavond is het Italiaanse fine dining restaurant Aroma uit Vaassen uitgeroepen tot ‘Italiaans Restaurant van het Jaar’. Tien restaurants waren genomineerd door publiek en jury voor deze jaarlijkse onderscheiding. De publieksprijs ging naar Vicio Il Mastro Pastaio uit Amsterdam. Het Italiaans Restaurant van het Jaar is voor de elfde keer georganiseerd door Italië Magazine van Credits Media. 

20 juni '23 (13:39)

Niet vijf, maar zes chefs gaan door naar Nederlandse finale Bocuse d’Or

Maandag 19 juni was de Cookoff voor een plek in de Nederlandse finale van de Bocuse d’Or. Elf chefs kookten nek aan nek in de Kookfabriek in Rotterdam. Door het grote aantal aanmeldingen is besloten om een voorronde te organiseren. De kwaliteit was erg hoog en na een zinderende strijd hebben uiteindelijk zes chefs zich weten te plaatsen voor de Nederlandse finale die zal plaatsvinden op de horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam op maandag 18 september, meldt Bocuse d’Or.

16 juni '23 (11:00)

Noord-Hollandse horeca en winkeliers steeds vaker te maken met geweld

Het aantal winkeldiefstallen in Noord-Holland is in de eerste maanden van 2023 met 60 procent toegenomen. Dat blijkt uit cijfers van de politie. Ook kampen veel winkeliers en horecagelegenheden vaker met geweld, intimidatie en agressie tegen personeel. Op 21 juni is dit dan ook het gespreksonderwerp tijdens de online talkshow ‘De Ondernemer Draait Door’ van Platform Veilig Ondernemen Noord-Holland. Dat meldt Haarlem Updates.

16 juni '23 (10:26)

Tijdens Cookoff Bocuse d’Or strijden dertien chefs om finaleplek

Aankomende maandag is de Cookoff voor de Bocuse d’Or Nederland. Dan gaan in totaal dertien chef-koks tegen elkaar strijden voor een plek in de Nederlandse finale, die op 18 september tijdens Gastvrij Rotterdam plaatsvindt. Vijf chefs kunnen zich plaatsen voor de finale. Dat meldt Bocuse d’Or Nederland.

16 juni '23 ( 9:42)

Voedselattractie World Food Experience dient aangepast plan in

De stichting World Food Experience heeft een nieuw plan ingediend nadat de vorige versie eind vorig jaar van tafel werd geveegd door de Raad van State. Met dit plan verwacht de organisatie wel groen licht te krijgen van de gemeente Ede en provincie Gelderland. Zo staat in de nieuwe bouwplannen dat er geen nieuwbouw komt. Dat meldt World Food Experience.

14 juni '23 (13:49)

Gemeente zet rem op horeca Boothuys Valkenswaard

Buitensportbedrijf Rofra moet de horeca-activiteiten in ‘t Boothuys beperken. Dat heeft de gemeente Valkenswaard bepaald. Rofra is het daar niet mee eens en stapt met de zaak naar de rechter, meldt Eindhovens Dagblad.

13 juni '23 ( 9:56)

Nederland Schoon start bewustmakingscampagne wegwerpplastics

Per 1 juli start de nieuwe wetgeving wegwerpplastics. Nederland moet daar bewust van worden. Daarom start de campagne ‘Supporter van Schoon’. Deze campagne is een initiatief van Nederland Schoon. Zij werken samen met procenten en importeurs van verpakkingen. Op 21 juni wordt de campagne gestart in Den Haag samen met het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat in aanwezigheid van staatssecretaris Vivianne Heijnen. Dat meldt Foodclicks.

13 juni '23 ( 9:29)

Twan Hakvoort tweede SVH Meesterondernemer in Nederland

Afgelopen vrijdag is Twan Hakvoort, eigenaar van hotel, restaurant grandcafé ’t Voorhuys in Emmeloord, geslaagd voor zijn Meesterproef SVH Meesterhorecaondernemer. Twan Hakvoort is daarmee de tweede horecaondernemer in Nederland die deze titel heeft gehaald. Hij is ook de 300e SVH Meester van Nederland. De titel is de hoogste graad van vakbekwaamheid op het gebied van ondernemen in de horeca, meldt SVH.

12 juni '23 (13:07)

Braderie Geldrop is klaar met ‘gezeur’ van winkeliers en horeca en kapt ermee

Al bijna vijftig jaar is het een traditie in Geldrop. Op de laatste zondag van mei wordt jaarlijks de Mei’se Mert gehouden. Dit is een evenement dat jaarlijks tussen de 20.000 en 30.000 bezoekers trekt. Door ‘zeurende’ horecaondernemers en winkeliers was het echter de laatste editie van de braderie, meldt Omroep Brabant.

12 juni '23 (12:13)

Gemeente Nieuwegein vraagt ondernemers mee te spreken over nieuw horecabeleid

Er is de afgelopen maanden hard gewerkt aan een nieuwe horecabeleid voor de stad en omgeving Nieuwegein. De gemeente heeft een conceptversie klaarliggen. Daarom nodigt die ondernemers uit om te reageren op de conceptversie. Dat meldt Gemeente Nieuwegein.