Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

Chefs at the Parc: 50 Michelinsterren koken de sterren uit de hemel

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 7 min
Chefs at the Parc: 50 Michelinsterren koken de sterren uit de hemel / Foto: Chefs at the Parc
Van zaterdag 13 mei tot en met dinsdag 16 mei organiseert Culinair Landgoed Parc Broekhuizen de tweede editie van het ‘Internationale Gourmet Festival Chefs at the Parc’. Daar gaan internationaal bekende sterrenchefs vier dagen lang hun kookkunsten delen met gasten die naar dit unieke evenement komen. De chefs gezamenlijk zijn goed voor meer dan vijftig sterren.

Het programma telt vier avonden waarop de chefs gaan koken. Daar zullen klinkende namen gangen verzorgen die als parelsnoeren aan elkaar worden geregen tot overweldigende sterrenmenu’s. Negen chefs met drie Michelinsterren doen de acte de présence.

Belgische chef

Van de zuiderburen is chef Viki Geunes aanwezig bij het evenement, de chef van driesterrenrestaurant Zilte. Hij is geen gewone chef. Als autodidact met een buitengewoon ontwikkeld smaakvermogen tast hij rusteloos de grenzen van het culinair maakbare af om gasten te voorzien van een unieke culinaire ervaring. Hij heeft passie voor zijn vak, wat bijna obsessief te noemen is. Hij zoekt naar de perfectie in al zijn details, tovert een creatieve, genereuze en uiterst eigentijdse gerechten. Ver buiten de comfortzone. “De waardering die ik van mijn gasten krijg is mijn bron van energie. Als je – bij wijze van spreken – applaus krijgt van de gasten, dan geeft je dat enorm veel waardering. Het maakt je werk ook lichter.”

Drie driesterrenchefs uit Duitsland

Van onze oosterburen krijgen wij bezoek van maar liefst drie driesterrenchefs. Jan Hartwig van Restaurant JAN uit München, Thomas Bühner van voormalig restaurant La Vie en Marco Müller van Restaurant Rutz uit Berlijn. De laatste chef staat bekend om zijn nieuwe smaken en composities die je smaakpapillen doen ontploffen. Müller laat in zijn menukaart een ‘beknopte keuken zien die zijn eigen weg gaat’, aldus de Michelin Gids.

Spaanse chefs

Ook uit Spanje ontvangen we drie driesterrenchefs. Jesús Sánchez van Cenador de Amós, Francesco Sansalone van Cocina Hermanos Torres en Paolo Casagrande van Restaurant Lasarte. Zij werken alle drie graag met lokale Spaanse producten en zoeken naar verbintenis met de natuur en het Spaanse culinaire erfgoed. Casagrande: “De natuur weet het beste en wij volgen haar regels. Onze obsessie om te werken met de beste producten die de natuur, de zee en de seizoenen bieden en deze om te zetten in een gastronomische ervaring.”

Programma

Het programma van Chefs at the Parc op Culinair Landgoed Parc Broekhuizen kent vier avonden waarin sterrenchefs met elkaar koken. De eerste twee dagen met het openingsdiner en de ‘Talents op Europe Lunch’ zijn al uitverkocht. Voor ‘The Best of Europe Diner’ op zondag 14 mei waar enkele chefs hun beste gerecht bereiden en het afsluitende ‘The Grand Finale Diner’ zijn nog wel enkele kaarten te verkrijgen. Ook voor ‘The Kitchen Party’ kunnen gasten nog een kaartje kopen. Bij dit evenement is de menukaart samengesteld als een wandeling langs chefs op de verschillende locaties van Parc Broekhuizen. Tijdens deze wandeling doen gasten natuurlijk ook in het monumentale landhuis aan; de thuisbasis van sterrenrestaurant Voltaire (1 ster). Op de website www.chefsattheparc.nl is meer informatie te verkrijgen over het culinaire evenement.

Door: Nationale Horecagids

08 juni '23 ( 9:40)

De Blonde Ronde: de jaarlijkse blondbierwandeling in Maassluis

Op zondag 11 juni wordt in Maassluis weer de jaarlijkse bierwandeling De Blonde Ronde georganiseerd. Zeven cafés en restaurants openen deze dag hun deuren voor gasten die van blond bier houden. Natuurlijk krijgen ze daar ook een passend gerecht bij. Onder meer Borrel Bar Bites, Dreupelkot Theodorus en Café Pulp doen mee aan de bierwandeling. Dit meldt het Algemeen Dagblad.

07 juni '23 (11:55)

Nieuwe editie van PUURgroenten inspiratiedag: voor, door en met koks

Aankomende 19 juni is het weer tijd voor een volgende inspiratiedag van PUURgroenten. Het evenement staat in het teken van de mooiste producten en creativiteit in de keuken. Op deze dag komen chefs bijeen om hun passie en creativiteit te delen en inspiratie te bieden voor nieuwe, innovatieve producten. Dat meldt Eventbrite.

07 juni '23 (10:42)

Herman Hell wint Ondernemersprijs met Hell’s Kitchen

Dinsdagavond was de uitreiking van de Rotterdamse Ondernemersprijs. De horecaondernemer Herman Hell mocht met zijn horecagroep Hell’s Kitchen de prijs in ontvangst nemen. Die werd uitgereikt door burgemeester Vincent Karremans. Dat meldt het AD.

07 juni '23 (10:13)

Fiets langs elf kroegen tijdens de Elluf Kroegentocht in Westland

Het zonnetje op het gezicht, langs mooie plekken in het Westland fietsen en ook nog eens langs elf Westlandse kroegjes bezoeken voor een lekker drankje. Tijdens de Elluf Kroegentocht is dat wat je kunt verwachten. Deze staat aankomende zondag op het programma. Tiffany den Ouden, van café De Slimmerick in Naaldwijk, vertelt aan het AD wat precies de bedoeling is.

06 juni '23 (15:50)

Katwijk kijkt naar pilot wijziging openingstijden harde horeca

Het centrum van Katwijk aan Zee is niet alleen een woongebied, maar ook een uitgaansgelegenheid voor de jongeren uit de buurt. Daarom is het van belang dat zowel de bewoners als bezoekers het hier naar hun zin hebben. De gemeente gaat daarom een pilot starten om te toetsen hoe de openingstijden van de horeca op invloed zijn van de overlast. Dat meldt RTV Katwijk.

06 juni '23 (12:16)

Inschrijving voor de Gouden Kookmuts vandaag geopend

Vanaf vandaag, 6 juni, is het weer mogelijk om in te schrijven voor het NK Koken, ook wel de HANOS Gouden Kookmuts. De wedstrijd begint met een voorronde tijdens Gastvrij Rotterdam, op dinsdag 19 september. De finale vindt traditiegetrouw plaats op maandag 8 januari 2024 op de Horecava. Dat meldt het Gastronomisch Gilde.

06 juni '23 (10:53)

Sushi & Asian Streetfood festival JOY brengt bezoek aan Utrecht

Liefhebbers van Sushi, Asian Streetfood en karaoke kunnen zich in september weer naar hartenlust tegoed doen bij Streetfood festival JOY. Tientallen foodtrucks serveren drie dagen lang een gevarieerd aanbod van de lekkerste Aziatische Streetfood gerechten in het rijkgedecoreerde Griftpark. Festival JOY is gratis toegankelijk en geschikt voor jong en oud.

01 juni '23 (12:22)

Oma's Soep viert Nationale Opa & Oma dag met ouderen

Op 4 juni 2023 is het Nationale Opa en Oma dag. De Stichting Oma’s Soep tegen Eenzaamheid (‘Stichting Oma’s Soep’) organiseert daarom rond deze datum in 12 verschillende steden in het land activiteiten voor eenzame ouderen om jong en oud te verbinden. Op vrijdag 2 juni zal een bingomiddag en discofeest plaatsvinden in de Hudsonhof in Amsterdam met de aanwezigheid van meerdere BN'ers. Dit meldt Stichting Oma's Soep.

31 mei '23 ( 9:55)

Wijnfestival Den Bosch: 200 wijnen, foodtrucks en livemuziek

Aankomend weekend, van vrijdag 2 juni tot en met zondag 4 juni, kunnen bezoekers weer naar de Bossche Parade trekken voor het Wijnfestifal. De prijzen voor wijn lopen sterk uiteen. Als kennismaking kunnen bezoekers hun glas halfvol laten schenken. De prijs voor een half glaasje kan variëren van 3,25 tot 135 euro voor een glas. Dat meldt Brabants Dagblad.

30 mei '23 (12:17)

Bocuse d’Or organiseert Cookoff vanwege grote aantal aanmeldingen

Om vijf finalisten te selecteren voor de Nederlandse finale van de Bocuse d’Or wordt een Cookoff georganiseerd. Dit is het gevolg van een enorm aantal aanmeldingen voor de finale en de hoge kwaliteit van de chefs die zich hebben aangemeld. Daarom wordt er een voorronde gehouden. De Cookoff zal gaan tussen maximaal 15 kandidaten en wordt op 19 juni gehouden in De Kookfabriek in Rotterdam, meldt Bocuse d’Or.