Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

Leisurelands doet grote investering in Mookerplas

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 5 min
Leisurelands doet grote investering in Mookerplas
Leisurelands heeft aangekondigd het recreatiegebied Mookerplas te zullen gaan verbeteren. Zo komt er een nieuw strandpaviljoen, daarnaast gaat Leisurelands aan de slag met een flinke kwaliteitsverbetering van rest van het terrein van Dushi tot en met het strand Grote Siep. De botenhelling schuift op en krijgt een eigen parkeerterrein met eigen in-/uitgang. Verder is er aandacht voor natuur en landschap door de aanplant van nieuwe bomen en maatregelen ten gunste van biodiversiteit. De uitvoering van de werkzaamheden vindt plaats vanaf voorjaar 2023 en loopt door tot eind 2024. Dit meldt Leisurelands in een persbericht. 

Door het nieuwe strandpaviljoen wordt het mogelijk om jaarrond horeca aan te bieden het strand. De nu aanwezige kiosk is sterk verouderd, kent een beperkt aanbod en is maar beperkt open. Aan het strand zal een hoogwaardig strandpaviljoen gerealiseerd worden met aantrekkelijke horeca waar bezoekers van Mookerplas, bewoners van Plasmolen en toeristen uit de omgeving jaarrond aan het water kunnen genieten van hapjes en drankjes.Als eerste voorbereidende stap zullen dit voorjaar de nog aanwezige oude toiletgebouwen en de kiosk gesloopt worden, de bouw moet aanvangen na het aankomende seizoen.

Herinrichting Parkeerterrein

Het parkeerterrein bij Dushi en de botenhelling kent op dit moment enkele knelpunten. Ook dit moet worden aangepakt met de aangekondigde werkzaamheden. In 2024 wordt de inrichting van het terrein verbeterd met de verplaatsing van de botenhelling en het herinrichten van het terrein waardoor twee aparte parkeerplaatsen ontstaan; één voor personenauto’s en één voor auto’s met trailers bij de nieuwe botenhelling. Ieder met een eigen in- en uitgang. Naar verwachting starten de werkzaamheden na het recreatieseizoen van 2024.

Versterking landschap en biodiversiteit

Onderdeel van het plan zijn maatregelen die bijdragen aan de verbetering van de biodiversiteit en aantrekkelijkheid van het landschap. De komst van het strandpaviljoen en de herinrichting van het terrein gaan gepaard met de aanplant van bomen en daarnaast worden maatregelen in het gebied getroffen die bijdragen aan biodiversiteitsherstel. Voor de beoogde ontwikkelingen moeten enkele bomen gekapt worden en daarnaast hebben bevers de afgelopen jaren een aantal bomen weggeknaagd. Leisurelands gaat dat compenseren met de nieuwe aanplant van inheemse bomen. Bij de aanplant is gekozen voor soorten die bestand zijn tegen toekomstige uitdagingen van klimaatverandering, zoals de eikenprocessierups en toenemende droogte. In het kader van biodiversiteitsherstel worden kruidenmengsels toegepast en hagen aangeplant. Goed voor insecten, maar ook mooi om te zien voor de bezoekers en wandelaars.

Door: Nationale Horecagids

08 juni '23 ( 9:40)

De Blonde Ronde: de jaarlijkse blondbierwandeling in Maassluis

Op zondag 11 juni wordt in Maassluis weer de jaarlijkse bierwandeling De Blonde Ronde georganiseerd. Zeven cafés en restaurants openen deze dag hun deuren voor gasten die van blond bier houden. Natuurlijk krijgen ze daar ook een passend gerecht bij. Onder meer Borrel Bar Bites, Dreupelkot Theodorus en Café Pulp doen mee aan de bierwandeling. Dit meldt het Algemeen Dagblad.

07 juni '23 (11:55)

Nieuwe editie van PUURgroenten inspiratiedag: voor, door en met koks

Aankomende 19 juni is het weer tijd voor een volgende inspiratiedag van PUURgroenten. Het evenement staat in het teken van de mooiste producten en creativiteit in de keuken. Op deze dag komen chefs bijeen om hun passie en creativiteit te delen en inspiratie te bieden voor nieuwe, innovatieve producten. Dat meldt Eventbrite.

07 juni '23 (10:42)

Herman Hell wint Ondernemersprijs met Hell’s Kitchen

Dinsdagavond was de uitreiking van de Rotterdamse Ondernemersprijs. De horecaondernemer Herman Hell mocht met zijn horecagroep Hell’s Kitchen de prijs in ontvangst nemen. Die werd uitgereikt door burgemeester Vincent Karremans. Dat meldt het AD.

07 juni '23 (10:13)

Fiets langs elf kroegen tijdens de Elluf Kroegentocht in Westland

Het zonnetje op het gezicht, langs mooie plekken in het Westland fietsen en ook nog eens langs elf Westlandse kroegjes bezoeken voor een lekker drankje. Tijdens de Elluf Kroegentocht is dat wat je kunt verwachten. Deze staat aankomende zondag op het programma. Tiffany den Ouden, van café De Slimmerick in Naaldwijk, vertelt aan het AD wat precies de bedoeling is.

06 juni '23 (15:50)

Katwijk kijkt naar pilot wijziging openingstijden harde horeca

Het centrum van Katwijk aan Zee is niet alleen een woongebied, maar ook een uitgaansgelegenheid voor de jongeren uit de buurt. Daarom is het van belang dat zowel de bewoners als bezoekers het hier naar hun zin hebben. De gemeente gaat daarom een pilot starten om te toetsen hoe de openingstijden van de horeca op invloed zijn van de overlast. Dat meldt RTV Katwijk.

06 juni '23 (12:16)

Inschrijving voor de Gouden Kookmuts vandaag geopend

Vanaf vandaag, 6 juni, is het weer mogelijk om in te schrijven voor het NK Koken, ook wel de HANOS Gouden Kookmuts. De wedstrijd begint met een voorronde tijdens Gastvrij Rotterdam, op dinsdag 19 september. De finale vindt traditiegetrouw plaats op maandag 8 januari 2024 op de Horecava. Dat meldt het Gastronomisch Gilde.

06 juni '23 (10:53)

Sushi & Asian Streetfood festival JOY brengt bezoek aan Utrecht

Liefhebbers van Sushi, Asian Streetfood en karaoke kunnen zich in september weer naar hartenlust tegoed doen bij Streetfood festival JOY. Tientallen foodtrucks serveren drie dagen lang een gevarieerd aanbod van de lekkerste Aziatische Streetfood gerechten in het rijkgedecoreerde Griftpark. Festival JOY is gratis toegankelijk en geschikt voor jong en oud.

01 juni '23 (12:22)

Oma's Soep viert Nationale Opa & Oma dag met ouderen

Op 4 juni 2023 is het Nationale Opa en Oma dag. De Stichting Oma’s Soep tegen Eenzaamheid (‘Stichting Oma’s Soep’) organiseert daarom rond deze datum in 12 verschillende steden in het land activiteiten voor eenzame ouderen om jong en oud te verbinden. Op vrijdag 2 juni zal een bingomiddag en discofeest plaatsvinden in de Hudsonhof in Amsterdam met de aanwezigheid van meerdere BN'ers. Dit meldt Stichting Oma's Soep.

31 mei '23 ( 9:55)

Wijnfestival Den Bosch: 200 wijnen, foodtrucks en livemuziek

Aankomend weekend, van vrijdag 2 juni tot en met zondag 4 juni, kunnen bezoekers weer naar de Bossche Parade trekken voor het Wijnfestifal. De prijzen voor wijn lopen sterk uiteen. Als kennismaking kunnen bezoekers hun glas halfvol laten schenken. De prijs voor een half glaasje kan variëren van 3,25 tot 135 euro voor een glas. Dat meldt Brabants Dagblad.

30 mei '23 (12:17)

Bocuse d’Or organiseert Cookoff vanwege grote aantal aanmeldingen

Om vijf finalisten te selecteren voor de Nederlandse finale van de Bocuse d’Or wordt een Cookoff georganiseerd. Dit is het gevolg van een enorm aantal aanmeldingen voor de finale en de hoge kwaliteit van de chefs die zich hebben aangemeld. Daarom wordt er een voorronde gehouden. De Cookoff zal gaan tussen maximaal 15 kandidaten en wordt op 19 juni gehouden in De Kookfabriek in Rotterdam, meldt Bocuse d’Or.