Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Leisurelands doet grote investering in Mookerplas

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 5 min
location_on [xx]km
Leisurelands doet grote investering in Mookerplas
Leisurelands heeft aangekondigd het recreatiegebied Mookerplas te zullen gaan verbeteren. Zo komt er een nieuw strandpaviljoen, daarnaast gaat Leisurelands aan de slag met een flinke kwaliteitsverbetering van rest van het terrein van Dushi tot en met het strand Grote Siep. De botenhelling schuift op en krijgt een eigen parkeerterrein met eigen in-/uitgang. Verder is er aandacht voor natuur en landschap door de aanplant van nieuwe bomen en maatregelen ten gunste van biodiversiteit. De uitvoering van de werkzaamheden vindt plaats vanaf voorjaar 2023 en loopt door tot eind 2024. Dit meldt Leisurelands in een persbericht. 

Door het nieuwe strandpaviljoen wordt het mogelijk om jaarrond horeca aan te bieden het strand. De nu aanwezige kiosk is sterk verouderd, kent een beperkt aanbod en is maar beperkt open. Aan het strand zal een hoogwaardig strandpaviljoen gerealiseerd worden met aantrekkelijke horeca waar bezoekers van Mookerplas, bewoners van Plasmolen en toeristen uit de omgeving jaarrond aan het water kunnen genieten van hapjes en drankjes.Als eerste voorbereidende stap zullen dit voorjaar de nog aanwezige oude toiletgebouwen en de kiosk gesloopt worden, de bouw moet aanvangen na het aankomende seizoen.

Herinrichting Parkeerterrein

Het parkeerterrein bij Dushi en de botenhelling kent op dit moment enkele knelpunten. Ook dit moet worden aangepakt met de aangekondigde werkzaamheden. In 2024 wordt de inrichting van het terrein verbeterd met de verplaatsing van de botenhelling en het herinrichten van het terrein waardoor twee aparte parkeerplaatsen ontstaan; één voor personenauto’s en één voor auto’s met trailers bij de nieuwe botenhelling. Ieder met een eigen in- en uitgang. Naar verwachting starten de werkzaamheden na het recreatieseizoen van 2024.

Versterking landschap en biodiversiteit

Onderdeel van het plan zijn maatregelen die bijdragen aan de verbetering van de biodiversiteit en aantrekkelijkheid van het landschap. De komst van het strandpaviljoen en de herinrichting van het terrein gaan gepaard met de aanplant van bomen en daarnaast worden maatregelen in het gebied getroffen die bijdragen aan biodiversiteitsherstel. Voor de beoogde ontwikkelingen moeten enkele bomen gekapt worden en daarnaast hebben bevers de afgelopen jaren een aantal bomen weggeknaagd. Leisurelands gaat dat compenseren met de nieuwe aanplant van inheemse bomen. Bij de aanplant is gekozen voor soorten die bestand zijn tegen toekomstige uitdagingen van klimaatverandering, zoals de eikenprocessierups en toenemende droogte. In het kader van biodiversiteitsherstel worden kruidenmengsels toegepast en hagen aangeplant. Goed voor insecten, maar ook mooi om te zien voor de bezoekers en wandelaars.

Door: Nationale Horecagids

20 juni '23 (13:58)

Italian Fine Dining restaurant Aroma in Vaassen uitgeroepen tot ‘Italiaans Restaurant van het Jaar’

Maandagavond is het Italiaanse fine dining restaurant Aroma uit Vaassen uitgeroepen tot ‘Italiaans Restaurant van het Jaar’. Tien restaurants waren genomineerd door publiek en jury voor deze jaarlijkse onderscheiding. De publieksprijs ging naar Vicio Il Mastro Pastaio uit Amsterdam. Het Italiaans Restaurant van het Jaar is voor de elfde keer georganiseerd door Italië Magazine van Credits Media. 

20 juni '23 (13:39)

Niet vijf, maar zes chefs gaan door naar Nederlandse finale Bocuse d’Or

Maandag 19 juni was de Cookoff voor een plek in de Nederlandse finale van de Bocuse d’Or. Elf chefs kookten nek aan nek in de Kookfabriek in Rotterdam. Door het grote aantal aanmeldingen is besloten om een voorronde te organiseren. De kwaliteit was erg hoog en na een zinderende strijd hebben uiteindelijk zes chefs zich weten te plaatsen voor de Nederlandse finale die zal plaatsvinden op de horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam op maandag 18 september, meldt Bocuse d’Or.

16 juni '23 (11:00)

Noord-Hollandse horeca en winkeliers steeds vaker te maken met geweld

Het aantal winkeldiefstallen in Noord-Holland is in de eerste maanden van 2023 met 60 procent toegenomen. Dat blijkt uit cijfers van de politie. Ook kampen veel winkeliers en horecagelegenheden vaker met geweld, intimidatie en agressie tegen personeel. Op 21 juni is dit dan ook het gespreksonderwerp tijdens de online talkshow ‘De Ondernemer Draait Door’ van Platform Veilig Ondernemen Noord-Holland. Dat meldt Haarlem Updates.

16 juni '23 (10:26)

Tijdens Cookoff Bocuse d’Or strijden dertien chefs om finaleplek

Aankomende maandag is de Cookoff voor de Bocuse d’Or Nederland. Dan gaan in totaal dertien chef-koks tegen elkaar strijden voor een plek in de Nederlandse finale, die op 18 september tijdens Gastvrij Rotterdam plaatsvindt. Vijf chefs kunnen zich plaatsen voor de finale. Dat meldt Bocuse d’Or Nederland.

16 juni '23 ( 9:42)

Voedselattractie World Food Experience dient aangepast plan in

De stichting World Food Experience heeft een nieuw plan ingediend nadat de vorige versie eind vorig jaar van tafel werd geveegd door de Raad van State. Met dit plan verwacht de organisatie wel groen licht te krijgen van de gemeente Ede en provincie Gelderland. Zo staat in de nieuwe bouwplannen dat er geen nieuwbouw komt. Dat meldt World Food Experience.

14 juni '23 (13:49)

Gemeente zet rem op horeca Boothuys Valkenswaard

Buitensportbedrijf Rofra moet de horeca-activiteiten in ‘t Boothuys beperken. Dat heeft de gemeente Valkenswaard bepaald. Rofra is het daar niet mee eens en stapt met de zaak naar de rechter, meldt Eindhovens Dagblad.

13 juni '23 ( 9:56)

Nederland Schoon start bewustmakingscampagne wegwerpplastics

Per 1 juli start de nieuwe wetgeving wegwerpplastics. Nederland moet daar bewust van worden. Daarom start de campagne ‘Supporter van Schoon’. Deze campagne is een initiatief van Nederland Schoon. Zij werken samen met procenten en importeurs van verpakkingen. Op 21 juni wordt de campagne gestart in Den Haag samen met het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat in aanwezigheid van staatssecretaris Vivianne Heijnen. Dat meldt Foodclicks.

13 juni '23 ( 9:29)

Twan Hakvoort tweede SVH Meesterondernemer in Nederland

Afgelopen vrijdag is Twan Hakvoort, eigenaar van hotel, restaurant grandcafé ’t Voorhuys in Emmeloord, geslaagd voor zijn Meesterproef SVH Meesterhorecaondernemer. Twan Hakvoort is daarmee de tweede horecaondernemer in Nederland die deze titel heeft gehaald. Hij is ook de 300e SVH Meester van Nederland. De titel is de hoogste graad van vakbekwaamheid op het gebied van ondernemen in de horeca, meldt SVH.

12 juni '23 (13:07)

Braderie Geldrop is klaar met ‘gezeur’ van winkeliers en horeca en kapt ermee

Al bijna vijftig jaar is het een traditie in Geldrop. Op de laatste zondag van mei wordt jaarlijks de Mei’se Mert gehouden. Dit is een evenement dat jaarlijks tussen de 20.000 en 30.000 bezoekers trekt. Door ‘zeurende’ horecaondernemers en winkeliers was het echter de laatste editie van de braderie, meldt Omroep Brabant.

12 juni '23 (12:13)

Gemeente Nieuwegein vraagt ondernemers mee te spreken over nieuw horecabeleid

Er is de afgelopen maanden hard gewerkt aan een nieuwe horecabeleid voor de stad en omgeving Nieuwegein. De gemeente heeft een conceptversie klaarliggen. Daarom nodigt die ondernemers uit om te reageren op de conceptversie. Dat meldt Gemeente Nieuwegein.