Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

Stadsoase De Achtertuin vestigt op NYMA-terrein in Nijmegen na crowdfunding

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 3 min
Stadsoase De Achtertuin vestigt op NYMA-terrein in Nijmegen na crowdfunding
Drie jaar lang heeft De Achtertuin gepionierd als biertuin, maar nu vestigt de stadoase zich definitief op het NYMA-terrein in Nijmegen. Daarnaast breidt het uit met een binnenruimte van 400 vierkante meter. Via CrowdAboutNow is een crowdfundingsactie opgezet om deze verhuizing te kunnen realiseren. Er is binnen drie weken meer dan 150.000 euro opgehaald. Het doel van de onderneming is 300.000 euro, waarmee zij de verbouwing van het pand en de vernieuwing van de binnenruimte kunnen realiseren. Dat meldt RN7.

Medio 2020, midden in de coronapandemie, startten initiatiefnemers Diede van Oosterbeek, Brent Roozendaal en Tinus Weijkamp biertuin De Achtertuin. Deze ondernemers zijn ook bekend van het muziekfestival Drift. Het terras van De Achtertuin werd al snel één van de populairste terrassen van Nijmegen.

Uitbreiding binnenruimte

De Achtertuin was genoodzaakt om te verhuizen naar een andere locatie vanwege bouwwerkzaamheden op het NYMA-terrein. In eerste instantie zou de biertuin tijdelijk moeten verhuizen, maar zij hebben nu ook de mogelijkheid om zich permanent op de nieuwe plek te vestigen. Daar hebben ze ook meer ruimte met de binnenruimte van 400 vierkante meter.

Crowdfunding

De uitbreiding van De Achtertuin is niet goedkoop. De kosten zullen rond de 700.000 euro bedragen. Om een deel van de financiering rond te laten komen, hebben de initiatiefnemers een crowdfundingsactie gestart. Hiermee willen zij minimaal 150.000 euro ophalen. De rest willen zij bij de bank lenen. Weijkamp: “We vinden het ontzettend tof om onze plannen te realiseren, samen met onze betrokken achterban en onze vaste gasten.”

Door: Nationale Horecagids

26 mei '23 ( 7:53)

Nieuw beleid Amsterdam moet evenementen breder en diverser maken

Het college van burgemeester en wethouders van Amsterdam komt met nieuw evenementenbeleid. Het moet zorgen voor een breed en gevarieerd aanbod aan festivals dat aansluit bij de behoeften van alle Amsterdammers, zo meldt cultuurwethouder Touria Meliani in een brief aan de gemeenteraad.

25 mei '23 (13:23)

KHN organiseert Gelderse Open Horecadagen om branche weer op de kaart te zetten

De horeca groeit, het aantal vacatures in de horeca groeit mee en de arbeidsmarkt is krap. Veel horecaondernemers in Gelderland hebben daarom problemen met het werven en behouden van personeel. En daardoor is de druk hoog. KHN zet zich daarom in om het imago van werken in de horeca te verbeteren en de branche weer op de kaart te zetten als de branche om in te werken. Daarom organiseert KHN Gelderland, tijdens de Week van de Horeca, op 19, 20 en 21 september 2023 de eerste editie van de Gelderse Open Horecadagen. Dit meldt KHN.

24 mei '23 (10:02)

SVH en CuliQuiz maken samen grootste culinaire quiz voor horecaonderwijs

De Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH) en CuliQuiz slaan de handen ineen om de culinaire kennis en bekwaamheid van horecastudenten op een 'leuke en baanbrekende' manier te vergroten, meldt SVH.

23 mei '23 (13:24)

Belangstellenden kunnen meedenken over horecabeleid Enkhuizen

De gemeente Enkhuizen wil de horecavisie en het horecabeleid verder ontwikkelen. Daarvoor schakelen zij de hulp van de bewoners en bezoekers van Enkhuizen in. Om tot een goed beleid te komen vraagt de gemeente wat mensen van het huidige horeca-aanbod vinden en wat er anders mag. In een korte enquête kunnen belangstellenden hun mening delen, die wordt meegenomen in het nieuwe horecabeleid van gemeente Enkhuizen, meldt de gemeente.

23 mei '23 (10:54)

Grote kans terrasjesweer tijdens Pinksterweekend

Na een frisse aanloop deze week verwacht Weeronline een zonnig verloop van het komende pinksterweekend. Hoe warm het precies wordt is nog onzeker, maar er is kans op maxima tot 23 graden in het zuidoosten van het land tijdens eerste pinksterdag zondag.

22 mei '23 (15:09)

ABBA-dinnershow Mamma Mia! The Party komt naar Nederland

De dinnershow Mamma Mia! The Party komt naar Nederland. De ABBA-show is vanaf september 2024 te bezoeken in Rotterdam, kondigt entertainmentbedrijf Just Entertainment maandag aan.

22 mei '23 (14:48)

Boutique Fantastique keert in juni terug naar Rotterdamse MAHO-kwartier

Op 3 juni kunnen bewoners en bezoekers van het MAHO-kwartier weer naar het Boutique Fantastique festival in de Rotterdamse wijk. Die staat dan helemaal in het teken van eten, muziek en shoppen.

19 mei '23 (14:02)

Deze tool laat zien hoeveel zon er op het terras staat

Paul uit Amsterdam begon met de website om het zijn vrienden en zichzelf makkelijker te maken om een terrasplekje in de zon te bemachtigen. Maar na zijn tool te delen op LinkedIn bleef het niet alleen meer in deze kring. Op dit moment is Paul druk bezig met de tool voor heel Nederland beschikbaar te maken. Hiermee kunnen terrasbezoekers precies zien welke buitenhoreca in de zon staat. Dat meldt Brabants Dagblad.

19 mei '23 (13:38)

Test vrije horecatijden start in juni bij zeventien Haarlemse zaken

De gemeente Haarlem vindt het belangrijk dat de stad niet alleen fijn is om in te winkelen, maar ook om te recreëren. De nachtcultuur is op z’n minst ‘niet bruisend’ te noemen. Daar wil de gemeente iets aan doen. Op 1 juni begint daarom een proef met vrije openingstijden bij zeventien horecazaken. Zo wil de gemeente kijken of de sluitingstijden bijdragen aan een betere nachtleven in de stad. Dat meldt de gemeente Haarlem.

19 mei '23 (13:15)

Zes Indische topchefs koken tijdens gastronomisch evenement Kasteel Kerckebosch

Aanstaande zondag 21 mei gaan maar liefst zes Indische top-koks koken tijdens het tweede pasar malam van Kasteel Kerckebosch in Zeist. De chefs gaan de beste eigentijdse Indische gerechten koken tijdens het evenement. Dat meldt de RestaurantKrant.