Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

Tegenwoordig kun je meer dan alleen pizza en een hamburger krijgen op Paaspop

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 4 min
Tegenwoordig kun je meer dan alleen pizza en een hamburger krijgen op Paaspop / "Paaspop" door Next Best Band ( CC BY 2.0.) https://creativecommons.org/licenses/by/2.0/?ref=openverse
Bezoekers van Paaspop konden tot voorheen niet meer dan een broodje hamburger of een frietje scoren als warme maaltijd. Op het plein met de foodtrucks komen alle keukens voorbij, westers en oosters. Dat meldt het Brabants Dagblad.

Festivalbezoekers van Paaspop die zin hadden in een lekkere hap hadden genoeg keuze. Op het festivalterrein vonden zij onder andere The Social Club, een foodhall met live muziek. Er waren ook alternatieven als je naar het plein met foodtrucks loopt. Daar kon je poké bowls scoren of een beemster tosti. De ondernemer van Tosti World, Marc van Hooijdonk, geeft aan dat klanten erg verrast waren wanneer zij een tostikraam zagen op het terrein.

De tostikraam was één van de nieuwkomers op het festivalterrein. De ondernemer was te herkennen aan de blauwe beemster koe voor zijn foodtruck.

Surinaamse keuken

Even verderop stond een foodtruck in de kleuren van de Surinaamse vlag. Daar stond Louise Sluiter met haar foodtruck. Ze is in Suriname geboren, haar grootouders komen uit Yogyakarta. Daarom maakt ze Surinaamse gerechten met een Javaans tintje. Ze stelt dat het beter aansluit bij de behoeftes van de festivalbezoekers: “Het mag wat luxer zijn dan een frietje, hamburger of poffertjes. De smaak van Nederlanders ontwikkelt en verandert continue. Vroeger was de afhaalchinees heel populair.”

Festivalgangers die aan het einde van de avond bij Louise langskwamen konden genieten van een stukje spekkoek en andere snacks, zoals roti rolls en broodjes pikante kip.

Broodje zalm

Dat de smaak van Nederlanders verandert, blijkt met de komst van een andere nieuwe foodtruck. Gijs van Sluijs verkocht in zijn foodtruck Spijs van Gijs luxe broodjes, zoals een broodje gerookte zalm. Hij geeft aan dat deze lang wordt gerookt, ‘zodat de smaak optimaal is’. De ondernemer stelt dat het broodje populair is onder de vrouwen. Mannen kiezen volgens hem vaker voor pulled pork of voor de kipvariant. “Die laatste is voor de sportieveling”, aldus Van Sluijs.

Door: Nationale Horecagids

08 juni '23 ( 9:40)

De Blonde Ronde: de jaarlijkse blondbierwandeling in Maassluis

Op zondag 11 juni wordt in Maassluis weer de jaarlijkse bierwandeling De Blonde Ronde georganiseerd. Zeven cafés en restaurants openen deze dag hun deuren voor gasten die van blond bier houden. Natuurlijk krijgen ze daar ook een passend gerecht bij. Onder meer Borrel Bar Bites, Dreupelkot Theodorus en Café Pulp doen mee aan de bierwandeling. Dit meldt het Algemeen Dagblad.

07 juni '23 (11:55)

Nieuwe editie van PUURgroenten inspiratiedag: voor, door en met koks

Aankomende 19 juni is het weer tijd voor een volgende inspiratiedag van PUURgroenten. Het evenement staat in het teken van de mooiste producten en creativiteit in de keuken. Op deze dag komen chefs bijeen om hun passie en creativiteit te delen en inspiratie te bieden voor nieuwe, innovatieve producten. Dat meldt Eventbrite.

07 juni '23 (10:42)

Herman Hell wint Ondernemersprijs met Hell’s Kitchen

Dinsdagavond was de uitreiking van de Rotterdamse Ondernemersprijs. De horecaondernemer Herman Hell mocht met zijn horecagroep Hell’s Kitchen de prijs in ontvangst nemen. Die werd uitgereikt door burgemeester Vincent Karremans. Dat meldt het AD.

07 juni '23 (10:13)

Fiets langs elf kroegen tijdens de Elluf Kroegentocht in Westland

Het zonnetje op het gezicht, langs mooie plekken in het Westland fietsen en ook nog eens langs elf Westlandse kroegjes bezoeken voor een lekker drankje. Tijdens de Elluf Kroegentocht is dat wat je kunt verwachten. Deze staat aankomende zondag op het programma. Tiffany den Ouden, van café De Slimmerick in Naaldwijk, vertelt aan het AD wat precies de bedoeling is.

06 juni '23 (15:50)

Katwijk kijkt naar pilot wijziging openingstijden harde horeca

Het centrum van Katwijk aan Zee is niet alleen een woongebied, maar ook een uitgaansgelegenheid voor de jongeren uit de buurt. Daarom is het van belang dat zowel de bewoners als bezoekers het hier naar hun zin hebben. De gemeente gaat daarom een pilot starten om te toetsen hoe de openingstijden van de horeca op invloed zijn van de overlast. Dat meldt RTV Katwijk.

06 juni '23 (12:16)

Inschrijving voor de Gouden Kookmuts vandaag geopend

Vanaf vandaag, 6 juni, is het weer mogelijk om in te schrijven voor het NK Koken, ook wel de HANOS Gouden Kookmuts. De wedstrijd begint met een voorronde tijdens Gastvrij Rotterdam, op dinsdag 19 september. De finale vindt traditiegetrouw plaats op maandag 8 januari 2024 op de Horecava. Dat meldt het Gastronomisch Gilde.

06 juni '23 (10:53)

Sushi & Asian Streetfood festival JOY brengt bezoek aan Utrecht

Liefhebbers van Sushi, Asian Streetfood en karaoke kunnen zich in september weer naar hartenlust tegoed doen bij Streetfood festival JOY. Tientallen foodtrucks serveren drie dagen lang een gevarieerd aanbod van de lekkerste Aziatische Streetfood gerechten in het rijkgedecoreerde Griftpark. Festival JOY is gratis toegankelijk en geschikt voor jong en oud.

01 juni '23 (12:22)

Oma's Soep viert Nationale Opa & Oma dag met ouderen

Op 4 juni 2023 is het Nationale Opa en Oma dag. De Stichting Oma’s Soep tegen Eenzaamheid (‘Stichting Oma’s Soep’) organiseert daarom rond deze datum in 12 verschillende steden in het land activiteiten voor eenzame ouderen om jong en oud te verbinden. Op vrijdag 2 juni zal een bingomiddag en discofeest plaatsvinden in de Hudsonhof in Amsterdam met de aanwezigheid van meerdere BN'ers. Dit meldt Stichting Oma's Soep.

31 mei '23 ( 9:55)

Wijnfestival Den Bosch: 200 wijnen, foodtrucks en livemuziek

Aankomend weekend, van vrijdag 2 juni tot en met zondag 4 juni, kunnen bezoekers weer naar de Bossche Parade trekken voor het Wijnfestifal. De prijzen voor wijn lopen sterk uiteen. Als kennismaking kunnen bezoekers hun glas halfvol laten schenken. De prijs voor een half glaasje kan variëren van 3,25 tot 135 euro voor een glas. Dat meldt Brabants Dagblad.

30 mei '23 (12:17)

Bocuse d’Or organiseert Cookoff vanwege grote aantal aanmeldingen

Om vijf finalisten te selecteren voor de Nederlandse finale van de Bocuse d’Or wordt een Cookoff georganiseerd. Dit is het gevolg van een enorm aantal aanmeldingen voor de finale en de hoge kwaliteit van de chefs die zich hebben aangemeld. Daarom wordt er een voorronde gehouden. De Cookoff zal gaan tussen maximaal 15 kandidaten en wordt op 19 juni gehouden in De Kookfabriek in Rotterdam, meldt Bocuse d’Or.