Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Tegenwoordig kun je meer dan alleen pizza en een hamburger krijgen op Paaspop

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 4 min
location_on [xx]km
Tegenwoordig kun je meer dan alleen pizza en een hamburger krijgen op Paaspop / "Paaspop" door Next Best Band ( CC BY 2.0.) https://creativecommons.org/licenses/by/2.0/?ref=openverse
Bezoekers van Paaspop konden tot voorheen niet meer dan een broodje hamburger of een frietje scoren als warme maaltijd. Op het plein met de foodtrucks komen alle keukens voorbij, westers en oosters. Dat meldt het Brabants Dagblad.

Festivalbezoekers van Paaspop die zin hadden in een lekkere hap hadden genoeg keuze. Op het festivalterrein vonden zij onder andere The Social Club, een foodhall met live muziek. Er waren ook alternatieven als je naar het plein met foodtrucks loopt. Daar kon je poké bowls scoren of een beemster tosti. De ondernemer van Tosti World, Marc van Hooijdonk, geeft aan dat klanten erg verrast waren wanneer zij een tostikraam zagen op het terrein.

De tostikraam was één van de nieuwkomers op het festivalterrein. De ondernemer was te herkennen aan de blauwe beemster koe voor zijn foodtruck.

Surinaamse keuken

Even verderop stond een foodtruck in de kleuren van de Surinaamse vlag. Daar stond Louise Sluiter met haar foodtruck. Ze is in Suriname geboren, haar grootouders komen uit Yogyakarta. Daarom maakt ze Surinaamse gerechten met een Javaans tintje. Ze stelt dat het beter aansluit bij de behoeftes van de festivalbezoekers: “Het mag wat luxer zijn dan een frietje, hamburger of poffertjes. De smaak van Nederlanders ontwikkelt en verandert continue. Vroeger was de afhaalchinees heel populair.”

Festivalgangers die aan het einde van de avond bij Louise langskwamen konden genieten van een stukje spekkoek en andere snacks, zoals roti rolls en broodjes pikante kip.

Broodje zalm

Dat de smaak van Nederlanders verandert, blijkt met de komst van een andere nieuwe foodtruck. Gijs van Sluijs verkocht in zijn foodtruck Spijs van Gijs luxe broodjes, zoals een broodje gerookte zalm. Hij geeft aan dat deze lang wordt gerookt, ‘zodat de smaak optimaal is’. De ondernemer stelt dat het broodje populair is onder de vrouwen. Mannen kiezen volgens hem vaker voor pulled pork of voor de kipvariant. “Die laatste is voor de sportieveling”, aldus Van Sluijs.

Door: Nationale Horecagids

29 mei '24 (13:18)

Horecabazen weer geïnteresseerd in uitzendlicenties EK

Horecaondernemers treffen weer volop voorbereidingen om voetbalwedstrijden van het EK voetbal in Duitsland uit te zenden in hun cafés en kroegen. Dat merkt brancheorganisatie Koninklijke Horeca Nederland (KHN). Ook Videma, de organisatie die de licenties aan onder meer horeca en evenementenorganisatoren verstrekt, ziet meer aanvragen binnenkomen.

20 juni '23 (13:58)

Italian Fine Dining restaurant Aroma in Vaassen uitgeroepen tot ‘Italiaans Restaurant van het Jaar’

Maandagavond is het Italiaanse fine dining restaurant Aroma uit Vaassen uitgeroepen tot ‘Italiaans Restaurant van het Jaar’. Tien restaurants waren genomineerd door publiek en jury voor deze jaarlijkse onderscheiding. De publieksprijs ging naar Vicio Il Mastro Pastaio uit Amsterdam. Het Italiaans Restaurant van het Jaar is voor de elfde keer georganiseerd door Italië Magazine van Credits Media. 

20 juni '23 (13:39)

Niet vijf, maar zes chefs gaan door naar Nederlandse finale Bocuse d’Or

Maandag 19 juni was de Cookoff voor een plek in de Nederlandse finale van de Bocuse d’Or. Elf chefs kookten nek aan nek in de Kookfabriek in Rotterdam. Door het grote aantal aanmeldingen is besloten om een voorronde te organiseren. De kwaliteit was erg hoog en na een zinderende strijd hebben uiteindelijk zes chefs zich weten te plaatsen voor de Nederlandse finale die zal plaatsvinden op de horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam op maandag 18 september, meldt Bocuse d’Or.

16 juni '23 (11:00)

Noord-Hollandse horeca en winkeliers steeds vaker te maken met geweld

Het aantal winkeldiefstallen in Noord-Holland is in de eerste maanden van 2023 met 60 procent toegenomen. Dat blijkt uit cijfers van de politie. Ook kampen veel winkeliers en horecagelegenheden vaker met geweld, intimidatie en agressie tegen personeel. Op 21 juni is dit dan ook het gespreksonderwerp tijdens de online talkshow ‘De Ondernemer Draait Door’ van Platform Veilig Ondernemen Noord-Holland. Dat meldt Haarlem Updates.

16 juni '23 (10:26)

Tijdens Cookoff Bocuse d’Or strijden dertien chefs om finaleplek

Aankomende maandag is de Cookoff voor de Bocuse d’Or Nederland. Dan gaan in totaal dertien chef-koks tegen elkaar strijden voor een plek in de Nederlandse finale, die op 18 september tijdens Gastvrij Rotterdam plaatsvindt. Vijf chefs kunnen zich plaatsen voor de finale. Dat meldt Bocuse d’Or Nederland.

16 juni '23 ( 9:42)

Voedselattractie World Food Experience dient aangepast plan in

De stichting World Food Experience heeft een nieuw plan ingediend nadat de vorige versie eind vorig jaar van tafel werd geveegd door de Raad van State. Met dit plan verwacht de organisatie wel groen licht te krijgen van de gemeente Ede en provincie Gelderland. Zo staat in de nieuwe bouwplannen dat er geen nieuwbouw komt. Dat meldt World Food Experience.

14 juni '23 (13:49)

Gemeente zet rem op horeca Boothuys Valkenswaard

Buitensportbedrijf Rofra moet de horeca-activiteiten in ‘t Boothuys beperken. Dat heeft de gemeente Valkenswaard bepaald. Rofra is het daar niet mee eens en stapt met de zaak naar de rechter, meldt Eindhovens Dagblad.

13 juni '23 ( 9:56)

Nederland Schoon start bewustmakingscampagne wegwerpplastics

Per 1 juli start de nieuwe wetgeving wegwerpplastics. Nederland moet daar bewust van worden. Daarom start de campagne ‘Supporter van Schoon’. Deze campagne is een initiatief van Nederland Schoon. Zij werken samen met procenten en importeurs van verpakkingen. Op 21 juni wordt de campagne gestart in Den Haag samen met het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat in aanwezigheid van staatssecretaris Vivianne Heijnen. Dat meldt Foodclicks.

13 juni '23 ( 9:29)

Twan Hakvoort tweede SVH Meesterondernemer in Nederland

Afgelopen vrijdag is Twan Hakvoort, eigenaar van hotel, restaurant grandcafé ’t Voorhuys in Emmeloord, geslaagd voor zijn Meesterproef SVH Meesterhorecaondernemer. Twan Hakvoort is daarmee de tweede horecaondernemer in Nederland die deze titel heeft gehaald. Hij is ook de 300e SVH Meester van Nederland. De titel is de hoogste graad van vakbekwaamheid op het gebied van ondernemen in de horeca, meldt SVH.

12 juni '23 (13:07)

Braderie Geldrop is klaar met ‘gezeur’ van winkeliers en horeca en kapt ermee

Al bijna vijftig jaar is het een traditie in Geldrop. Op de laatste zondag van mei wordt jaarlijks de Mei’se Mert gehouden. Dit is een evenement dat jaarlijks tussen de 20.000 en 30.000 bezoekers trekt. Door ‘zeurende’ horecaondernemers en winkeliers was het echter de laatste editie van de braderie, meldt Omroep Brabant.