Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

Duurzame horecaondernemingen kunnen zich aanmelden voor Gaia Green Awards 2023

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 5 min
Duurzame horecaondernemingen kunnen zich aanmelden voor Gaia Green Awards 2023
Jaarlijks vindt tijdens de horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam de uitreiking plaats van de Gaia Green Awards. Dit is een prijs die wordt uitgereikt aan horecalocaties in Nederland en België die voorlopen op de verduurzaming. Duurzame restaurants, hotels en MICE-locaties kunnen zich van 1 april tot en met 31 mei aanmelden, laat de RestaurantKrant weten.

De Gaia Green Awards worden uitgereikt aan horecaondernemingen die duurzaamheid hoog in het vaandel hebben staan. De awards bestaan uit de volgende categorieën: restaurants/strandpaviljoens, hotels, Plasticvrij Award, de Falco Eleonora Award (meest duurzame menukaart) en de Publieksprijs. Het doel van de awards is om bijzondere duurzame horecaondernemingen te onderscheiden en de rest van de branche te laten inspireren. Daarnaast wordt er dit jaar een nieuwe award toegevoegd: de meest duurzame MICE-locatie. Deze award gaat naar de meest duurzame organisatie in de doelgroep Meetings, Incentives, Conferences & Exhibitions. Om deze nieuwe awards verder vorm te geven en naar een hoger plan te tillen sluit Worldmeetings.com zich aan bij de tien partners van de Gaia Green Awards.

Beoordeling duurzame locaties

De duurzame locaties die zich aanmelden voor de Gaia Green Awards worden uitgebreid beoordeeld. Deze bestaat uit drie onderdelen: een bezoek van een mystery guest, de beoordeling van de ingevulde vragenlijst en publieksstemmen. De winnaars worden aangewezen voor de jury en ontvangen hun award op dinsdag 19 september 2023 in Rotterdam Ahoy, tijdens de horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam.

Duurzaamheid is prioriteit

Duurzaamheid staat hoog op de agenda in de horecabranche. Door hoge energieprijzen worden ondernemers gestimuleerd om meer energie te besparen en daarnaast zorgt de wetgeving rondom wegwerpplastics ervoor dat horecabedrijven weer massaal overstappen op herbruikbare drinkbekers en maaltijdverpakkingen. Daarnaast kiezen steeds meer zakelijke klanten voor aantoonbaar duurzame locaties. Daarom kunnen horecabedrijven niet meer om verduurzaming heen. De verwachtingen zijn hiermee hoog gespannen voor de komende editie van de Gaia Green Awards.

De aanmelding van jouw duurzame horecalocatie bij de Gaia Green Awards kan via www.gaiagreenawards.nl.

Door: Nationale Horecagids

09 juni '23 (13:24)

Tijdens het Beer and Food Festival in Papendrecht drink je bier voor het goede doel

Het klinkt bijna te goed voor woorden: bier drinken voor het goede doel. Maar je leest het echt goed! Op 17 juni vindt namelijk de eerste editie van het Beer and Food festival van Tafelrond 140 plaats. Bezoekers kunnen die zaterdag naar het Marktplein in Papendrecht afreizen om een gouden rakker voor het goede doel te nuttigen. Dat meldt het AD.

08 juni '23 ( 9:40)

De Blonde Ronde: de jaarlijkse blondbierwandeling in Maassluis

Op zondag 11 juni wordt in Maassluis weer de jaarlijkse bierwandeling De Blonde Ronde georganiseerd. Zeven cafés en restaurants openen deze dag hun deuren voor gasten die van blond bier houden. Natuurlijk krijgen ze daar ook een passend gerecht bij. Onder meer Borrel Bar Bites, Dreupelkot Theodorus en Café Pulp doen mee aan de bierwandeling. Dit meldt het Algemeen Dagblad.

07 juni '23 (11:55)

Nieuwe editie van PUURgroenten inspiratiedag: voor, door en met koks

Aankomende 19 juni is het weer tijd voor een volgende inspiratiedag van PUURgroenten. Het evenement staat in het teken van de mooiste producten en creativiteit in de keuken. Op deze dag komen chefs bijeen om hun passie en creativiteit te delen en inspiratie te bieden voor nieuwe, innovatieve producten. Dat meldt Eventbrite.

07 juni '23 (10:42)

Herman Hell wint Ondernemersprijs met Hell’s Kitchen

Dinsdagavond was de uitreiking van de Rotterdamse Ondernemersprijs. De horecaondernemer Herman Hell mocht met zijn horecagroep Hell’s Kitchen de prijs in ontvangst nemen. Die werd uitgereikt door burgemeester Vincent Karremans. Dat meldt het AD.

07 juni '23 (10:13)

Fiets langs elf kroegen tijdens de Elluf Kroegentocht in Westland

Het zonnetje op het gezicht, langs mooie plekken in het Westland fietsen en ook nog eens langs elf Westlandse kroegjes bezoeken voor een lekker drankje. Tijdens de Elluf Kroegentocht is dat wat je kunt verwachten. Deze staat aankomende zondag op het programma. Tiffany den Ouden, van café De Slimmerick in Naaldwijk, vertelt aan het AD wat precies de bedoeling is.

06 juni '23 (15:50)

Katwijk kijkt naar pilot wijziging openingstijden harde horeca

Het centrum van Katwijk aan Zee is niet alleen een woongebied, maar ook een uitgaansgelegenheid voor de jongeren uit de buurt. Daarom is het van belang dat zowel de bewoners als bezoekers het hier naar hun zin hebben. De gemeente gaat daarom een pilot starten om te toetsen hoe de openingstijden van de horeca op invloed zijn van de overlast. Dat meldt RTV Katwijk.

06 juni '23 (12:16)

Inschrijving voor de Gouden Kookmuts vandaag geopend

Vanaf vandaag, 6 juni, is het weer mogelijk om in te schrijven voor het NK Koken, ook wel de HANOS Gouden Kookmuts. De wedstrijd begint met een voorronde tijdens Gastvrij Rotterdam, op dinsdag 19 september. De finale vindt traditiegetrouw plaats op maandag 8 januari 2024 op de Horecava. Dat meldt het Gastronomisch Gilde.

06 juni '23 (10:53)

Sushi & Asian Streetfood festival JOY brengt bezoek aan Utrecht

Liefhebbers van Sushi, Asian Streetfood en karaoke kunnen zich in september weer naar hartenlust tegoed doen bij Streetfood festival JOY. Tientallen foodtrucks serveren drie dagen lang een gevarieerd aanbod van de lekkerste Aziatische Streetfood gerechten in het rijkgedecoreerde Griftpark. Festival JOY is gratis toegankelijk en geschikt voor jong en oud.

01 juni '23 (12:22)

Oma's Soep viert Nationale Opa & Oma dag met ouderen

Op 4 juni 2023 is het Nationale Opa en Oma dag. De Stichting Oma’s Soep tegen Eenzaamheid (‘Stichting Oma’s Soep’) organiseert daarom rond deze datum in 12 verschillende steden in het land activiteiten voor eenzame ouderen om jong en oud te verbinden. Op vrijdag 2 juni zal een bingomiddag en discofeest plaatsvinden in de Hudsonhof in Amsterdam met de aanwezigheid van meerdere BN'ers. Dit meldt Stichting Oma's Soep.

31 mei '23 ( 9:55)

Wijnfestival Den Bosch: 200 wijnen, foodtrucks en livemuziek

Aankomend weekend, van vrijdag 2 juni tot en met zondag 4 juni, kunnen bezoekers weer naar de Bossche Parade trekken voor het Wijnfestifal. De prijzen voor wijn lopen sterk uiteen. Als kennismaking kunnen bezoekers hun glas halfvol laten schenken. De prijs voor een half glaasje kan variëren van 3,25 tot 135 euro voor een glas. Dat meldt Brabants Dagblad.