Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

Gemeente Oss wil ondernemers betrekken bij nieuw terrassen- en horecabeleid Oss

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 4 min
Gemeente Oss wil ondernemers betrekken bij nieuw terrassen- en horecabeleid Oss
De gemeente Oss gaat een nieuw horeca- en terrassenbeleid opstellen. Daarvoor roepen zij ondernemers uit de horeca op mee te denken om tot een werkbaar en gedragen beleid te komen, meldt de KHN.

Om tot een deskundig advies te komen is de hulp van een externe deskundige ingeschakeld, Peter Roumen. Hij gaat het nieuwe horeca- en terrassenbeleid schrijven. De afgelopen tijd heeft Roumen al kennis kunnen maken met de rond horeca betrokken ambtenaren en bestuurders. Ook heeft hij al een eerste kennismaking gehad met CMO (Centrummanagement Oss) en het horecaoverleg. Het doel is om in kaart  te brengen wat de betrokkenen graag terug zien in het beleid.

Gedateerd

Het horecabeleid in Oss is inmiddels gedateerd en toe aan een verandering. De markt verandert en er ontstaan nieuwe ontwikkelingen. Daarom vraagt de gemeente de ondernemers om input te leveren voor het nieuwe beleid.

Daarbij is het belangrijk dat ondernemers uit de hele regio te betrekken en hen de gelegenheid te geven om mee te denken. “Het moet een co-creatie worden, samenwerken aan een passend en actueel beleid.”

Omdat er een grote diversiteit binnen de horecaondernemingen is, heeft de gemeente besloten om niet 1 maar 2 klankbordgroepen te starten: Centrum Oss en Horeca Kernen. De gemeente wil een vertegenwoordiging in de klankbordgroepen die een weerspiegeling is van de soort horeca.

Meedenken

Ondernemers wordt gevraagd input te geven in de breedste zin van het woord. Ondernemers die graag in een klankbordgroep willen, kunnen zich opgeven via horeca@oss.nl. Het plan van de gemeente is om het eerste overleg van de klankbordgroepen in april plaats te laten vinden.

Door: Nationale Horecagids

26 mei '23 ( 7:53)

Nieuw beleid Amsterdam moet evenementen breder en diverser maken

Het college van burgemeester en wethouders van Amsterdam komt met nieuw evenementenbeleid. Het moet zorgen voor een breed en gevarieerd aanbod aan festivals dat aansluit bij de behoeften van alle Amsterdammers, zo meldt cultuurwethouder Touria Meliani in een brief aan de gemeenteraad.

25 mei '23 (13:23)

KHN organiseert Gelderse Open Horecadagen om branche weer op de kaart te zetten

De horeca groeit, het aantal vacatures in de horeca groeit mee en de arbeidsmarkt is krap. Veel horecaondernemers in Gelderland hebben daarom problemen met het werven en behouden van personeel. En daardoor is de druk hoog. KHN zet zich daarom in om het imago van werken in de horeca te verbeteren en de branche weer op de kaart te zetten als de branche om in te werken. Daarom organiseert KHN Gelderland, tijdens de Week van de Horeca, op 19, 20 en 21 september 2023 de eerste editie van de Gelderse Open Horecadagen. Dit meldt KHN.

24 mei '23 (10:02)

SVH en CuliQuiz maken samen grootste culinaire quiz voor horecaonderwijs

De Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH) en CuliQuiz slaan de handen ineen om de culinaire kennis en bekwaamheid van horecastudenten op een 'leuke en baanbrekende' manier te vergroten, meldt SVH.

23 mei '23 (13:24)

Belangstellenden kunnen meedenken over horecabeleid Enkhuizen

De gemeente Enkhuizen wil de horecavisie en het horecabeleid verder ontwikkelen. Daarvoor schakelen zij de hulp van de bewoners en bezoekers van Enkhuizen in. Om tot een goed beleid te komen vraagt de gemeente wat mensen van het huidige horeca-aanbod vinden en wat er anders mag. In een korte enquête kunnen belangstellenden hun mening delen, die wordt meegenomen in het nieuwe horecabeleid van gemeente Enkhuizen, meldt de gemeente.

23 mei '23 (10:54)

Grote kans terrasjesweer tijdens Pinksterweekend

Na een frisse aanloop deze week verwacht Weeronline een zonnig verloop van het komende pinksterweekend. Hoe warm het precies wordt is nog onzeker, maar er is kans op maxima tot 23 graden in het zuidoosten van het land tijdens eerste pinksterdag zondag.

22 mei '23 (15:09)

ABBA-dinnershow Mamma Mia! The Party komt naar Nederland

De dinnershow Mamma Mia! The Party komt naar Nederland. De ABBA-show is vanaf september 2024 te bezoeken in Rotterdam, kondigt entertainmentbedrijf Just Entertainment maandag aan.

22 mei '23 (14:48)

Boutique Fantastique keert in juni terug naar Rotterdamse MAHO-kwartier

Op 3 juni kunnen bewoners en bezoekers van het MAHO-kwartier weer naar het Boutique Fantastique festival in de Rotterdamse wijk. Die staat dan helemaal in het teken van eten, muziek en shoppen.

19 mei '23 (14:02)

Deze tool laat zien hoeveel zon er op het terras staat

Paul uit Amsterdam begon met de website om het zijn vrienden en zichzelf makkelijker te maken om een terrasplekje in de zon te bemachtigen. Maar na zijn tool te delen op LinkedIn bleef het niet alleen meer in deze kring. Op dit moment is Paul druk bezig met de tool voor heel Nederland beschikbaar te maken. Hiermee kunnen terrasbezoekers precies zien welke buitenhoreca in de zon staat. Dat meldt Brabants Dagblad.

19 mei '23 (13:38)

Test vrije horecatijden start in juni bij zeventien Haarlemse zaken

De gemeente Haarlem vindt het belangrijk dat de stad niet alleen fijn is om in te winkelen, maar ook om te recreëren. De nachtcultuur is op z’n minst ‘niet bruisend’ te noemen. Daar wil de gemeente iets aan doen. Op 1 juni begint daarom een proef met vrije openingstijden bij zeventien horecazaken. Zo wil de gemeente kijken of de sluitingstijden bijdragen aan een betere nachtleven in de stad. Dat meldt de gemeente Haarlem.

19 mei '23 (13:15)

Zes Indische topchefs koken tijdens gastronomisch evenement Kasteel Kerckebosch

Aanstaande zondag 21 mei gaan maar liefst zes Indische top-koks koken tijdens het tweede pasar malam van Kasteel Kerckebosch in Zeist. De chefs gaan de beste eigentijdse Indische gerechten koken tijdens het evenement. Dat meldt de RestaurantKrant.