Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

Gemeente Tilburg legt ‘mobiele horeca’ aan banden vanwege overlast

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 4 min
Gemeente Tilburg legt ‘mobiele horeca’ aan banden vanwege overlast
Partybussen, horecaboten en bierfietsen krijgen minder bewegingsruimte in Breda. Dat heeft de gemeente besloten. Er waren diverse klachten over deze ‘mobiele horeca’. Daarom besloot de gemeente om de regels aan te scherpen. Zo moet er straks net als in cafés altijd een leidinggevende aanwezig zijn met een diploma, meldt BN de Stem.

Burgemeester Paul Depla van de gemeente Tilburg stelt dat deze vorm van horeca geregeld tot overlast leidt. Een mogelijke oorzaak is dat hier minder strenge eisen aan worden gesteld in tegenstelling tot ‘gewone’ horeca. Daarom wil de burgemeester de Drank- en Horecaverordening van Breda aanpassen.

Met de aanpassingen kan de mobiele horeca gewoon doorgaan met hun werkzaamheden, maar moet er wel een leidinggevende aanwezig zijn die beschikt over een diploma voor leidinggevende in de horeca. Daarnaast zorgen de aanpassingen ervoor dat de gemeente de horeca zelf kan handhaven. Op dit moment doet de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit dat.

Depla geeft tijdens het overleg aan dat hij ook in gesprek is gegaan met de Koninklijke Horeca Nederland. Die stelt dat ondernemers blij zijn met de aanpassingen, omdat alle horeca dan op gelijk speelveld speelt.

‘Barbecueboot’

Er ontstonden vragen over de rondvaartboten. Bij sommige fracties was het onduidelijk of het ook nodig is bij rondvaarten om een leidinggevende aanwezig te hebben. Volgens Depla is dat het geval als het bijvoorbeeld gaat om een ‘barbecueboot’. Hij stelt dat iedere boot een horecavoorziening is, maar dat niet elke verhuurd bootje zo wordt aangepakt. Hij geeft aan dat iedereen die een boot huurt in zijn of haar recht staat om eigen consumpties mee te nemen.

Partybussen

Depla ziet niet de grootste problemen in de rondvaartboten. De partybussen zijn volgens hem problematischer: “De meeste druk zit op de partybussen. Daar wordt nu een stokje voor gestoken.”

De burgemeester laat ook weten dat er geen gevolgen zijn voor de handhaving en dat boa’s het niet drukker gaan krijgen.

Door: Nationale Horecagids

01 juni '23 (12:22)

Oma's Soep viert Nationale Opa & Oma dag met ouderen

Op 4 juni 2023 is het Nationale Opa en Oma dag. De Stichting Oma’s Soep tegen Eenzaamheid (‘Stichting Oma’s Soep’) organiseert daarom rond deze datum in 12 verschillende steden in het land activiteiten voor eenzame ouderen om jong en oud te verbinden. Op vrijdag 2 juni zal een bingomiddag en discofeest plaatsvinden in de Hudsonhof in Amsterdam met de aanwezigheid van meerdere BN'ers. Dit meldt Stichting Oma's Soep.

31 mei '23 ( 9:55)

Wijnfestival Den Bosch: 200 wijnen, foodtrucks en livemuziek

Aankomend weekend, van vrijdag 2 juni tot en met zondag 4 juni, kunnen bezoekers weer naar de Bossche Parade trekken voor het Wijnfestifal. De prijzen voor wijn lopen sterk uiteen. Als kennismaking kunnen bezoekers hun glas halfvol laten schenken. De prijs voor een half glaasje kan variëren van 3,25 tot 135 euro voor een glas. Dat meldt Brabants Dagblad.

30 mei '23 (12:17)

Bocuse d’Or organiseert Cookoff vanwege grote aantal aanmeldingen

Om vijf finalisten te selecteren voor de Nederlandse finale van de Bocuse d’Or wordt een Cookoff georganiseerd. Dit is het gevolg van een enorm aantal aanmeldingen voor de finale en de hoge kwaliteit van de chefs die zich hebben aangemeld. Daarom wordt er een voorronde gehouden. De Cookoff zal gaan tussen maximaal 15 kandidaten en wordt op 19 juni gehouden in De Kookfabriek in Rotterdam, meldt Bocuse d’Or.

30 mei '23 (10:28)

Brouwhuis Brand gaat speciaal biertje brouwen voor Pinkpop

Bierbrouwer Brand heeft in samenwerking met Pinkpop een speciaalbiertje ontwikkeld, speciaal voor het festival. Deze is alleen op Pinkpop verkrijgbaar. Dat meldt 1Limburg.

26 mei '23 ( 7:53)

Nieuw beleid Amsterdam moet evenementen breder en diverser maken

Het college van burgemeester en wethouders van Amsterdam komt met nieuw evenementenbeleid. Het moet zorgen voor een breed en gevarieerd aanbod aan festivals dat aansluit bij de behoeften van alle Amsterdammers, zo meldt cultuurwethouder Touria Meliani in een brief aan de gemeenteraad.

25 mei '23 (13:23)

KHN organiseert Gelderse Open Horecadagen om branche weer op de kaart te zetten

De horeca groeit, het aantal vacatures in de horeca groeit mee en de arbeidsmarkt is krap. Veel horecaondernemers in Gelderland hebben daarom problemen met het werven en behouden van personeel. En daardoor is de druk hoog. KHN zet zich daarom in om het imago van werken in de horeca te verbeteren en de branche weer op de kaart te zetten als de branche om in te werken. Daarom organiseert KHN Gelderland, tijdens de Week van de Horeca, op 19, 20 en 21 september 2023 de eerste editie van de Gelderse Open Horecadagen. Dit meldt KHN.

24 mei '23 (10:02)

SVH en CuliQuiz maken samen grootste culinaire quiz voor horecaonderwijs

De Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH) en CuliQuiz slaan de handen ineen om de culinaire kennis en bekwaamheid van horecastudenten op een 'leuke en baanbrekende' manier te vergroten, meldt SVH.

23 mei '23 (13:24)

Belangstellenden kunnen meedenken over horecabeleid Enkhuizen

De gemeente Enkhuizen wil de horecavisie en het horecabeleid verder ontwikkelen. Daarvoor schakelen zij de hulp van de bewoners en bezoekers van Enkhuizen in. Om tot een goed beleid te komen vraagt de gemeente wat mensen van het huidige horeca-aanbod vinden en wat er anders mag. In een korte enquête kunnen belangstellenden hun mening delen, die wordt meegenomen in het nieuwe horecabeleid van gemeente Enkhuizen, meldt de gemeente.

23 mei '23 (10:54)

Grote kans terrasjesweer tijdens Pinksterweekend

Na een frisse aanloop deze week verwacht Weeronline een zonnig verloop van het komende pinksterweekend. Hoe warm het precies wordt is nog onzeker, maar er is kans op maxima tot 23 graden in het zuidoosten van het land tijdens eerste pinksterdag zondag.

22 mei '23 (15:09)

ABBA-dinnershow Mamma Mia! The Party komt naar Nederland

De dinnershow Mamma Mia! The Party komt naar Nederland. De ABBA-show is vanaf september 2024 te bezoeken in Rotterdam, kondigt entertainmentbedrijf Just Entertainment maandag aan.