Nieuwerkerkse likeuren vallen in de internationale prijzen

Door Redactie Nationale Horecagids
4 min
De Nederlandse limoncelloproducent Chiesanuova uit Nieuwekerk aan den IJssel is tijdens de International Wine & Spirit Competition tweemaal in de prijzen gevallen. De likeurenmaker won zowel met de al meerdere keren bekroonde limoncello als de nieuwste likeur ‘arancello’ een bronzen prijs. Hidde de Groen, eigenaar en oprichter van Chiesanuova, is enorm blij met deze erkenning. Dat meldt de CaféKrant.

Voor de jaarlijkse International Wine & Spirit Competition (IWSC) sturen honderden producenten hun nieuwste of beste producten op naar een panel van internationale deskundigen. Die beoordelen de dranken op basis van smaak en geur om zo te bepalen wie de beste drank of wijn heeft gemaakt. Binnen de secties krijgen de beste drie dranken een bronzen, zilveren of gouden onderscheiding. Vandaag zijn de winnaars van de categorie ‘gedestilleerde dranken 2023’ bekendgemaakt.

Twee dranken

Hidde deed, mede dankzij eerdere succesvolle deelnames, met twee dranken mee in plaats van één. Hij bracht naast zijn limoncello ook zijn nieuwste creatie, de arancello, onder de aandacht van de jury. De arancello is een likeur waarbij de citroen is vervangen door sinaasappel. Hidde geeft aan dat de likeur in de basis hetzelfde is, maar de citrusvruchten zijn vervangen. Daarnaast bevat het recept minder suiker, want sinaasappels zijn van zichzelf al zoeter dan citroenen.

Het is duidelijk dat deze goed in de smaak viel bij de jury. Beide dranken zijn beloond met een bronzen onderscheiding. Dat maakt dat deze beide behoren tot de top drie wereldwijd. Een mooie prestatie, vindt Hidde. “Chiesanuova mag weer op het toneel taan en dan ook nog eens met onze gloednieuwe arancello.”

Vorig jaar werd de nieuwe variant van limoncello ontwikkeld. Hidde geeft aan dat er meer dan vijfhonderd flessen zijn gemaakt als proef en deze zijn verdeeld over twee partijen. Toen de eerste batch op was, kreeg De Groen berichten van de afnemers of zij meer konden bestellen. “Dat gaf ons voldoende vertrouwen om ook een kansje te wagen met de arancello tijdens het IWSC.”

Door: Nationale Horecagids