Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

Nieuwerkerkse likeuren vallen in de internationale prijzen

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 4 min
Nieuwerkerkse likeuren vallen in de internationale prijzen
De Nederlandse limoncelloproducent Chiesanuova uit Nieuwekerk aan den IJssel is tijdens de International Wine & Spirit Competition tweemaal in de prijzen gevallen. De likeurenmaker won zowel met de al meerdere keren bekroonde limoncello als de nieuwste likeur ‘arancello’ een bronzen prijs. Hidde de Groen, eigenaar en oprichter van Chiesanuova, is enorm blij met deze erkenning. Dat meldt de CaféKrant.

Voor de jaarlijkse International Wine & Spirit Competition (IWSC) sturen honderden producenten hun nieuwste of beste producten op naar een panel van internationale deskundigen. Die beoordelen de dranken op basis van smaak en geur om zo te bepalen wie de beste drank of wijn heeft gemaakt. Binnen de secties krijgen de beste drie dranken een bronzen, zilveren of gouden onderscheiding. Vandaag zijn de winnaars van de categorie ‘gedestilleerde dranken 2023’ bekendgemaakt.

Twee dranken

Hidde deed, mede dankzij eerdere succesvolle deelnames, met twee dranken mee in plaats van één. Hij bracht naast zijn limoncello ook zijn nieuwste creatie, de arancello, onder de aandacht van de jury. De arancello is een likeur waarbij de citroen is vervangen door sinaasappel. Hidde geeft aan dat de likeur in de basis hetzelfde is, maar de citrusvruchten zijn vervangen. Daarnaast bevat het recept minder suiker, want sinaasappels zijn van zichzelf al zoeter dan citroenen.

Het is duidelijk dat deze goed in de smaak viel bij de jury. Beide dranken zijn beloond met een bronzen onderscheiding. Dat maakt dat deze beide behoren tot de top drie wereldwijd. Een mooie prestatie, vindt Hidde. “Chiesanuova mag weer op het toneel taan en dan ook nog eens met onze gloednieuwe arancello.”

Vorig jaar werd de nieuwe variant van limoncello ontwikkeld. Hidde geeft aan dat er meer dan vijfhonderd flessen zijn gemaakt als proef en deze zijn verdeeld over twee partijen. Toen de eerste batch op was, kreeg De Groen berichten van de afnemers of zij meer konden bestellen. “Dat gaf ons voldoende vertrouwen om ook een kansje te wagen met de arancello tijdens het IWSC.”

Door: Nationale Horecagids

09 juni '23 (13:24)

Tijdens het Beer and Food Festival in Papendrecht drink je bier voor het goede doel

Het klinkt bijna te goed voor woorden: bier drinken voor het goede doel. Maar je leest het echt goed! Op 17 juni vindt namelijk de eerste editie van het Beer and Food festival van Tafelrond 140 plaats. Bezoekers kunnen die zaterdag naar het Marktplein in Papendrecht afreizen om een gouden rakker voor het goede doel te nuttigen. Dat meldt het AD.

08 juni '23 ( 9:40)

De Blonde Ronde: de jaarlijkse blondbierwandeling in Maassluis

Op zondag 11 juni wordt in Maassluis weer de jaarlijkse bierwandeling De Blonde Ronde georganiseerd. Zeven cafés en restaurants openen deze dag hun deuren voor gasten die van blond bier houden. Natuurlijk krijgen ze daar ook een passend gerecht bij. Onder meer Borrel Bar Bites, Dreupelkot Theodorus en Café Pulp doen mee aan de bierwandeling. Dit meldt het Algemeen Dagblad.

07 juni '23 (11:55)

Nieuwe editie van PUURgroenten inspiratiedag: voor, door en met koks

Aankomende 19 juni is het weer tijd voor een volgende inspiratiedag van PUURgroenten. Het evenement staat in het teken van de mooiste producten en creativiteit in de keuken. Op deze dag komen chefs bijeen om hun passie en creativiteit te delen en inspiratie te bieden voor nieuwe, innovatieve producten. Dat meldt Eventbrite.

07 juni '23 (10:42)

Herman Hell wint Ondernemersprijs met Hell’s Kitchen

Dinsdagavond was de uitreiking van de Rotterdamse Ondernemersprijs. De horecaondernemer Herman Hell mocht met zijn horecagroep Hell’s Kitchen de prijs in ontvangst nemen. Die werd uitgereikt door burgemeester Vincent Karremans. Dat meldt het AD.

07 juni '23 (10:13)

Fiets langs elf kroegen tijdens de Elluf Kroegentocht in Westland

Het zonnetje op het gezicht, langs mooie plekken in het Westland fietsen en ook nog eens langs elf Westlandse kroegjes bezoeken voor een lekker drankje. Tijdens de Elluf Kroegentocht is dat wat je kunt verwachten. Deze staat aankomende zondag op het programma. Tiffany den Ouden, van café De Slimmerick in Naaldwijk, vertelt aan het AD wat precies de bedoeling is.

06 juni '23 (15:50)

Katwijk kijkt naar pilot wijziging openingstijden harde horeca

Het centrum van Katwijk aan Zee is niet alleen een woongebied, maar ook een uitgaansgelegenheid voor de jongeren uit de buurt. Daarom is het van belang dat zowel de bewoners als bezoekers het hier naar hun zin hebben. De gemeente gaat daarom een pilot starten om te toetsen hoe de openingstijden van de horeca op invloed zijn van de overlast. Dat meldt RTV Katwijk.

06 juni '23 (12:16)

Inschrijving voor de Gouden Kookmuts vandaag geopend

Vanaf vandaag, 6 juni, is het weer mogelijk om in te schrijven voor het NK Koken, ook wel de HANOS Gouden Kookmuts. De wedstrijd begint met een voorronde tijdens Gastvrij Rotterdam, op dinsdag 19 september. De finale vindt traditiegetrouw plaats op maandag 8 januari 2024 op de Horecava. Dat meldt het Gastronomisch Gilde.

06 juni '23 (10:53)

Sushi & Asian Streetfood festival JOY brengt bezoek aan Utrecht

Liefhebbers van Sushi, Asian Streetfood en karaoke kunnen zich in september weer naar hartenlust tegoed doen bij Streetfood festival JOY. Tientallen foodtrucks serveren drie dagen lang een gevarieerd aanbod van de lekkerste Aziatische Streetfood gerechten in het rijkgedecoreerde Griftpark. Festival JOY is gratis toegankelijk en geschikt voor jong en oud.

01 juni '23 (12:22)

Oma's Soep viert Nationale Opa & Oma dag met ouderen

Op 4 juni 2023 is het Nationale Opa en Oma dag. De Stichting Oma’s Soep tegen Eenzaamheid (‘Stichting Oma’s Soep’) organiseert daarom rond deze datum in 12 verschillende steden in het land activiteiten voor eenzame ouderen om jong en oud te verbinden. Op vrijdag 2 juni zal een bingomiddag en discofeest plaatsvinden in de Hudsonhof in Amsterdam met de aanwezigheid van meerdere BN'ers. Dit meldt Stichting Oma's Soep.

31 mei '23 ( 9:55)

Wijnfestival Den Bosch: 200 wijnen, foodtrucks en livemuziek

Aankomend weekend, van vrijdag 2 juni tot en met zondag 4 juni, kunnen bezoekers weer naar de Bossche Parade trekken voor het Wijnfestifal. De prijzen voor wijn lopen sterk uiteen. Als kennismaking kunnen bezoekers hun glas halfvol laten schenken. De prijs voor een half glaasje kan variëren van 3,25 tot 135 euro voor een glas. Dat meldt Brabants Dagblad.