Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

Too Good to Go heeft 18 miljoen maaltijden in Nederland gered van verspilling

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 5 min
Too Good to Go heeft 18 miljoen maaltijden in Nederland gered van verspilling
Deze maand is Too Good to Go vijf jaar actief in Nederland. Hun werk heeft uitbetaald: in deze periode heeft de organisatie tegen voedselverspilling in het land achttien miljoen maaltijden gered. Daarmee hebben zij één maaltijd per inwoner bespaard, meldt Lunchroom. 

Deze cijfers gelden niet alleen voor Nederland: ook in de rest van de wereld namen de cijfers flink harder toe de afgelopen anderhalf jaar, in vergelijking met de zes voorgaande jaren redde de organisatie in deze periode vijf keer meer maaltijden. Daarmee staat de teller van Too Good to Go op 200 miljoen maaltijden. De Country Director Nederland, Geertje Zeegers, ziet dat Nederlanders steeds bewuster worden en minder voedsel verspillen omdat zij weten hoe groot de milieu-impact is.

Voedseloverschotten

Van origine is het bedrijf van Deense afkomst, maar opereert inmiddels op internationaal niveau. Via de gelijknamige app worden consumenten gekoppeld aan producenten en bedrijven met voedseloverschotten die nog goed zijn, maar niet langer in de schappen verkocht mogen worden. Deze worden op de app tegen een lagere prijs aangeboden in ‘Verrassingspakketten’ die de consumenten bij de bedrijven kunnen ophalen. In samenwerking met bijna 4 miljoen Nederlandse gebruikers en 6.000 partners werd de mijlpaal behaald van de missie om te streven naar een wereld zonder verspilling. Zeegers geeft aan dat zij het geweldig vindt om te zien wat er in de afgelopen vijf jaar is bereikt. Ze dankt de gebruikers en partners van het platform, die ‘bijdragen aan het verminderen van voedselverspilling en daarmee ook klimaatverandering tegengaan’.

Wereldwijd 200 miljoen maaltijden gered

Naast de prestaties van de Nederlandse afdeling heeft het bedrijf nog iets te vieren deze maand. Zo hebben zij de 200 miljoenste maaltijd wereldwijd gered van verspilling, met dank aan 75 miljoen gebruikers en 134.000 actieve partners. In de eerste zes jaar van het bestaan lukte het om honderd miljoen maaltijden te besparen, terwijl de volgende honderd miljoen in één jaar gerealiseerd werden. Geertje denkt dat het een logisch gevolg is van de omstandigheden waar wij ons nu in bevinden. “Meer dan één derde van het voedsel belandt in de prullenbak, met grote gevolgen voor het milieu. Maar het bewustzijn groeit”, aldus Zeegers.

Door: Nationale Horecagids

09 juni '23 (13:24)

Tijdens het Beer and Food Festival in Papendrecht drink je bier voor het goede doel

Het klinkt bijna te goed voor woorden: bier drinken voor het goede doel. Maar je leest het echt goed! Op 17 juni vindt namelijk de eerste editie van het Beer and Food festival van Tafelrond 140 plaats. Bezoekers kunnen die zaterdag naar het Marktplein in Papendrecht afreizen om een gouden rakker voor het goede doel te nuttigen. Dat meldt het AD.

08 juni '23 ( 9:40)

De Blonde Ronde: de jaarlijkse blondbierwandeling in Maassluis

Op zondag 11 juni wordt in Maassluis weer de jaarlijkse bierwandeling De Blonde Ronde georganiseerd. Zeven cafés en restaurants openen deze dag hun deuren voor gasten die van blond bier houden. Natuurlijk krijgen ze daar ook een passend gerecht bij. Onder meer Borrel Bar Bites, Dreupelkot Theodorus en Café Pulp doen mee aan de bierwandeling. Dit meldt het Algemeen Dagblad.

07 juni '23 (11:55)

Nieuwe editie van PUURgroenten inspiratiedag: voor, door en met koks

Aankomende 19 juni is het weer tijd voor een volgende inspiratiedag van PUURgroenten. Het evenement staat in het teken van de mooiste producten en creativiteit in de keuken. Op deze dag komen chefs bijeen om hun passie en creativiteit te delen en inspiratie te bieden voor nieuwe, innovatieve producten. Dat meldt Eventbrite.

07 juni '23 (10:42)

Herman Hell wint Ondernemersprijs met Hell’s Kitchen

Dinsdagavond was de uitreiking van de Rotterdamse Ondernemersprijs. De horecaondernemer Herman Hell mocht met zijn horecagroep Hell’s Kitchen de prijs in ontvangst nemen. Die werd uitgereikt door burgemeester Vincent Karremans. Dat meldt het AD.

07 juni '23 (10:13)

Fiets langs elf kroegen tijdens de Elluf Kroegentocht in Westland

Het zonnetje op het gezicht, langs mooie plekken in het Westland fietsen en ook nog eens langs elf Westlandse kroegjes bezoeken voor een lekker drankje. Tijdens de Elluf Kroegentocht is dat wat je kunt verwachten. Deze staat aankomende zondag op het programma. Tiffany den Ouden, van café De Slimmerick in Naaldwijk, vertelt aan het AD wat precies de bedoeling is.

06 juni '23 (15:50)

Katwijk kijkt naar pilot wijziging openingstijden harde horeca

Het centrum van Katwijk aan Zee is niet alleen een woongebied, maar ook een uitgaansgelegenheid voor de jongeren uit de buurt. Daarom is het van belang dat zowel de bewoners als bezoekers het hier naar hun zin hebben. De gemeente gaat daarom een pilot starten om te toetsen hoe de openingstijden van de horeca op invloed zijn van de overlast. Dat meldt RTV Katwijk.

06 juni '23 (12:16)

Inschrijving voor de Gouden Kookmuts vandaag geopend

Vanaf vandaag, 6 juni, is het weer mogelijk om in te schrijven voor het NK Koken, ook wel de HANOS Gouden Kookmuts. De wedstrijd begint met een voorronde tijdens Gastvrij Rotterdam, op dinsdag 19 september. De finale vindt traditiegetrouw plaats op maandag 8 januari 2024 op de Horecava. Dat meldt het Gastronomisch Gilde.

06 juni '23 (10:53)

Sushi & Asian Streetfood festival JOY brengt bezoek aan Utrecht

Liefhebbers van Sushi, Asian Streetfood en karaoke kunnen zich in september weer naar hartenlust tegoed doen bij Streetfood festival JOY. Tientallen foodtrucks serveren drie dagen lang een gevarieerd aanbod van de lekkerste Aziatische Streetfood gerechten in het rijkgedecoreerde Griftpark. Festival JOY is gratis toegankelijk en geschikt voor jong en oud.

01 juni '23 (12:22)

Oma's Soep viert Nationale Opa & Oma dag met ouderen

Op 4 juni 2023 is het Nationale Opa en Oma dag. De Stichting Oma’s Soep tegen Eenzaamheid (‘Stichting Oma’s Soep’) organiseert daarom rond deze datum in 12 verschillende steden in het land activiteiten voor eenzame ouderen om jong en oud te verbinden. Op vrijdag 2 juni zal een bingomiddag en discofeest plaatsvinden in de Hudsonhof in Amsterdam met de aanwezigheid van meerdere BN'ers. Dit meldt Stichting Oma's Soep.

31 mei '23 ( 9:55)

Wijnfestival Den Bosch: 200 wijnen, foodtrucks en livemuziek

Aankomend weekend, van vrijdag 2 juni tot en met zondag 4 juni, kunnen bezoekers weer naar de Bossche Parade trekken voor het Wijnfestifal. De prijzen voor wijn lopen sterk uiteen. Als kennismaking kunnen bezoekers hun glas halfvol laten schenken. De prijs voor een half glaasje kan variëren van 3,25 tot 135 euro voor een glas. Dat meldt Brabants Dagblad.