Kookboek Karsu op de eerste plek van Bestseller Top 60

Het boek Karsu's Kitchen van zangeres Karsu staat deze week op de eerste plek van de Bestseller Top 60. Dat laat boekenkoepel CPNB woensdag weten. Karsu beloofde de opbrengsten van de voorverkoop van haar boek te doneren aan de slachtoffers van de aardbevingen in Turkije en Syrië. Deze actie heeft tot nu toe een half miljoen euro opgeleverd.

Op de tweede plek van de boekenlijst staat deze week Boto Banja, het boekenweekessay van dit jaar. Het werk is geschreven door Raoul de Jong. Hij is de eerste schrijver van Surinaamse komaf die deze eer ten deel valt. In het essay vertelt De Jong over een geheim genootschap van ondeugende schrijvers die hun stemmen lieten klinken.

Ook op de derde plek staat deze week een nieuw boek: Leven toevoegen aan de dagen. In dit boek analyseren longarts Sander de Hosson en schrijver Els Quaegebeur het proces dat terminale patiënten en hun naasten doormaken.

Opvallend in de lijst is deze week ook de terugkeer van het boek Het Smelt, van Lize Spit. Het boek uit 2016 staat al bijna twee jaar niet meer in de bestsellerlijst, maar keert deze week terug. Dit is vermoedelijk te danken aan het feit dat Spit dit jaar de schrijver van het Boekenweekgeschenk is.