Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

Volgende week is de Nationale Week Zonder Vlees & Zuivel

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 4 min
Volgende week is de Nationale Week Zonder Vlees & Zuivel
Maandag 6 maart start de Nationale Week Zonder Zuivel & Vlees. Het is de zesde editie van de vlees- en zuivelloze week. Nederlanders worden aangemoedigd om deze week vlees en zuivel neer te leggen en te kiezen voor plantaardige opties. Zo willen de organisatoren van de campagne mensen op een positieve en bewuste manier laten zien wat de gevolgen zijn van de klimaatverandering en wat de impact is van deze dierlijke producten op de natuur en het milieu. Dit meldt Out of Home Shops.

Volgens de organisatie deed 1 op de 5 Nederlanders mee aan de vorige editie. Het doel van de campagne is dan ook het bereiken van zo veel mogelijk mensen. Dit jaar gaat de campagne zich meer richten op de mannelijke doelgroep.

Overal in het land worden door verschillende organisaties en ondernemingen acties opgezet om mensen kennis te laten maken met plantaardige producten en recepten. Daarnaast wordt ook de impact op dier en plant op de agenda gezet.

Restaurants

Onder de deelnemers vallen verschillende aangesloten restaurants. Die bieden hun gasten tijdens de Nationale Restaurant Week van Diningcity een speciaal Week Zonder Vlees & Zuivel-menu aan.

Gasten kunnen daarnaast terecht bij Bistro Bar in Nijmegen om NEW MEAT te proberen. Daar gaat sterrenchef Peter Gast een vijfgangendiner bereiden met Redefine Meat. Zo wil de chef-kok aandacht vragen voor duurzaamheid in de horecasector.

Cateraars en leveranciers

Tijdens de themaweek willen ook cateraars en leveranciers plantaardige producten op de kaart zetten. Zo gaat HelloFresh vegetarische maaltijden aanbieden in samenwerking met De Vegetarische Slager. Ook Vivera gaat aandacht vragen voor het klimaat. Die laten op 6 maart, tijdens de start van de week, een loeialarm afgaan op elke radiozender in Nederland.

Door: Nationale Horecagids

01 juni '23 (12:22)

Oma's Soep viert Nationale Opa & Oma dag met ouderen

Op 4 juni 2023 is het Nationale Opa en Oma dag. De Stichting Oma’s Soep tegen Eenzaamheid (‘Stichting Oma’s Soep’) organiseert daarom rond deze datum in 12 verschillende steden in het land activiteiten voor eenzame ouderen om jong en oud te verbinden. Op vrijdag 2 juni zal een bingomiddag en discofeest plaatsvinden in de Hudsonhof in Amsterdam met de aanwezigheid van meerdere BN'ers. Dit meldt Stichting Oma's Soep.

31 mei '23 ( 9:55)

Wijnfestival Den Bosch: 200 wijnen, foodtrucks en livemuziek

Aankomend weekend, van vrijdag 2 juni tot en met zondag 4 juni, kunnen bezoekers weer naar de Bossche Parade trekken voor het Wijnfestifal. De prijzen voor wijn lopen sterk uiteen. Als kennismaking kunnen bezoekers hun glas halfvol laten schenken. De prijs voor een half glaasje kan variëren van 3,25 tot 135 euro voor een glas. Dat meldt Brabants Dagblad.

30 mei '23 (12:17)

Bocuse d’Or organiseert Cookoff vanwege grote aantal aanmeldingen

Om vijf finalisten te selecteren voor de Nederlandse finale van de Bocuse d’Or wordt een Cookoff georganiseerd. Dit is het gevolg van een enorm aantal aanmeldingen voor de finale en de hoge kwaliteit van de chefs die zich hebben aangemeld. Daarom wordt er een voorronde gehouden. De Cookoff zal gaan tussen maximaal 15 kandidaten en wordt op 19 juni gehouden in De Kookfabriek in Rotterdam, meldt Bocuse d’Or.

30 mei '23 (10:28)

Brouwhuis Brand gaat speciaal biertje brouwen voor Pinkpop

Bierbrouwer Brand heeft in samenwerking met Pinkpop een speciaalbiertje ontwikkeld, speciaal voor het festival. Deze is alleen op Pinkpop verkrijgbaar. Dat meldt 1Limburg.

26 mei '23 ( 7:53)

Nieuw beleid Amsterdam moet evenementen breder en diverser maken

Het college van burgemeester en wethouders van Amsterdam komt met nieuw evenementenbeleid. Het moet zorgen voor een breed en gevarieerd aanbod aan festivals dat aansluit bij de behoeften van alle Amsterdammers, zo meldt cultuurwethouder Touria Meliani in een brief aan de gemeenteraad.

25 mei '23 (13:23)

KHN organiseert Gelderse Open Horecadagen om branche weer op de kaart te zetten

De horeca groeit, het aantal vacatures in de horeca groeit mee en de arbeidsmarkt is krap. Veel horecaondernemers in Gelderland hebben daarom problemen met het werven en behouden van personeel. En daardoor is de druk hoog. KHN zet zich daarom in om het imago van werken in de horeca te verbeteren en de branche weer op de kaart te zetten als de branche om in te werken. Daarom organiseert KHN Gelderland, tijdens de Week van de Horeca, op 19, 20 en 21 september 2023 de eerste editie van de Gelderse Open Horecadagen. Dit meldt KHN.

24 mei '23 (10:02)

SVH en CuliQuiz maken samen grootste culinaire quiz voor horecaonderwijs

De Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH) en CuliQuiz slaan de handen ineen om de culinaire kennis en bekwaamheid van horecastudenten op een 'leuke en baanbrekende' manier te vergroten, meldt SVH.

23 mei '23 (13:24)

Belangstellenden kunnen meedenken over horecabeleid Enkhuizen

De gemeente Enkhuizen wil de horecavisie en het horecabeleid verder ontwikkelen. Daarvoor schakelen zij de hulp van de bewoners en bezoekers van Enkhuizen in. Om tot een goed beleid te komen vraagt de gemeente wat mensen van het huidige horeca-aanbod vinden en wat er anders mag. In een korte enquête kunnen belangstellenden hun mening delen, die wordt meegenomen in het nieuwe horecabeleid van gemeente Enkhuizen, meldt de gemeente.

23 mei '23 (10:54)

Grote kans terrasjesweer tijdens Pinksterweekend

Na een frisse aanloop deze week verwacht Weeronline een zonnig verloop van het komende pinksterweekend. Hoe warm het precies wordt is nog onzeker, maar er is kans op maxima tot 23 graden in het zuidoosten van het land tijdens eerste pinksterdag zondag.

22 mei '23 (15:09)

ABBA-dinnershow Mamma Mia! The Party komt naar Nederland

De dinnershow Mamma Mia! The Party komt naar Nederland. De ABBA-show is vanaf september 2024 te bezoeken in Rotterdam, kondigt entertainmentbedrijf Just Entertainment maandag aan.