Chefs at the Parc keert terug naar Parc Broekhuizen

Door Redactie Nationale Horecagids
4 min
In 2019 heeft het Culinair Landgoed Parc Broekhuizen de eerste editie van het ‘International Gourmet Festival Chefs at the Parc’ gepresenteerd. Hier kwamen internationale sterrenchefs, samen goed voor vijftig sterren, voor vier dagen bij elkaar. In de omgeving van het landgoed aan de Utrechtse Heuvelrug bereidden de chefs lunches, diners, een ‘Kitchen Party’ en verschillende proeverijen. Door de coronapandemie kon de tweede editie in 2020 niet doorgaan, evenals het programma voor 2021. Daarom staan de chefs dit jaar helemaal klaar om de sterren van de hemel te koken, zo meldt Hospitality Management.

De chefs zullen van 13 mei tot en met 16 mei hun kookkunsten laten zien op Landgoed Parc Broekhuizen. Voormalig chef Jacob Jan Boersma van De Leest*** - dat in 2019 sloot - nodigde de chefs uit in Nederland. Boersma is nu actief als Consulting Chef bij Parc Broekhuizen en voornamelijk bij Restaurant Voltaire*.

Boersma stelt dat Chefs at the Parc een ‘culinair spektakel’ is dat ‘Nederland op zijn kop gaat zetten’. Hij geeft aan dat de eerste editie onvergetelijk was voor hem en dat hij zich erop verheugd hier een vervolg aan te geven.

Programma

Tijdens het evenement worden vier avonden georganiseerd waarin de chefs met elkaar koken. Zaterdag vindt het openingsdiner plaats. Op zondag organiseert een jong Europees sterrentalent een lunch voor de gasten. In de avond is het ‘Best of Europe Dinner’, waar de Europese topchefs samen gerechten bereiden voor een gangendiner. De maandag is gereserveerd voor een ‘Kitchen Party’. Daarin gaan chefs gerechten presenteren op verschillende locaties op het landgoed. Daarnaast kunnen gasten de chefs ontmoeten op deze avond. De afsluiting van het evenement vindt plaats op de dinsdag. Dan wordt de ‘Grand Finale’ gehouden met een ‘memoriegerecht’ van de oude chef van De Leest.

Parc Broekhuizen

Het evenement vindt plaats op Culinair Landgoed Parc Broekhuizen, wat ligt in de natuur van de Utrechtse Heuvelrug. Daar staat het Landhuis met het Koetshuis en de Orangerie. Op het landgoed vind je Restaurant Voltaire* en Bistro LOF. Ook biedt het landgoed ruimte voor 22 suites en hotelkamers.

Door: Nationale Horecagids