Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Chefs at the Parc keert terug naar Parc Broekhuizen

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 4 min
location_on [xx]km
Chefs at the Parc keert terug naar Parc Broekhuizen
In 2019 heeft het Culinair Landgoed Parc Broekhuizen de eerste editie van het ‘International Gourmet Festival Chefs at the Parc’ gepresenteerd. Hier kwamen internationale sterrenchefs, samen goed voor vijftig sterren, voor vier dagen bij elkaar. In de omgeving van het landgoed aan de Utrechtse Heuvelrug bereidden de chefs lunches, diners, een ‘Kitchen Party’ en verschillende proeverijen. Door de coronapandemie kon de tweede editie in 2020 niet doorgaan, evenals het programma voor 2021. Daarom staan de chefs dit jaar helemaal klaar om de sterren van de hemel te koken, zo meldt Hospitality Management.

De chefs zullen van 13 mei tot en met 16 mei hun kookkunsten laten zien op Landgoed Parc Broekhuizen. Voormalig chef Jacob Jan Boersma van De Leest*** - dat in 2019 sloot - nodigde de chefs uit in Nederland. Boersma is nu actief als Consulting Chef bij Parc Broekhuizen en voornamelijk bij Restaurant Voltaire*.

Boersma stelt dat Chefs at the Parc een ‘culinair spektakel’ is dat ‘Nederland op zijn kop gaat zetten’. Hij geeft aan dat de eerste editie onvergetelijk was voor hem en dat hij zich erop verheugd hier een vervolg aan te geven.

Programma

Tijdens het evenement worden vier avonden georganiseerd waarin de chefs met elkaar koken. Zaterdag vindt het openingsdiner plaats. Op zondag organiseert een jong Europees sterrentalent een lunch voor de gasten. In de avond is het ‘Best of Europe Dinner’, waar de Europese topchefs samen gerechten bereiden voor een gangendiner. De maandag is gereserveerd voor een ‘Kitchen Party’. Daarin gaan chefs gerechten presenteren op verschillende locaties op het landgoed. Daarnaast kunnen gasten de chefs ontmoeten op deze avond. De afsluiting van het evenement vindt plaats op de dinsdag. Dan wordt de ‘Grand Finale’ gehouden met een ‘memoriegerecht’ van de oude chef van De Leest.

Parc Broekhuizen

Het evenement vindt plaats op Culinair Landgoed Parc Broekhuizen, wat ligt in de natuur van de Utrechtse Heuvelrug. Daar staat het Landhuis met het Koetshuis en de Orangerie. Op het landgoed vind je Restaurant Voltaire* en Bistro LOF. Ook biedt het landgoed ruimte voor 22 suites en hotelkamers.

Door: Nationale Horecagids

29 mei '24 (13:18)

Horecabazen weer geïnteresseerd in uitzendlicenties EK

Horecaondernemers treffen weer volop voorbereidingen om voetbalwedstrijden van het EK voetbal in Duitsland uit te zenden in hun cafés en kroegen. Dat merkt brancheorganisatie Koninklijke Horeca Nederland (KHN). Ook Videma, de organisatie die de licenties aan onder meer horeca en evenementenorganisatoren verstrekt, ziet meer aanvragen binnenkomen.

20 juni '23 (13:58)

Italian Fine Dining restaurant Aroma in Vaassen uitgeroepen tot ‘Italiaans Restaurant van het Jaar’

Maandagavond is het Italiaanse fine dining restaurant Aroma uit Vaassen uitgeroepen tot ‘Italiaans Restaurant van het Jaar’. Tien restaurants waren genomineerd door publiek en jury voor deze jaarlijkse onderscheiding. De publieksprijs ging naar Vicio Il Mastro Pastaio uit Amsterdam. Het Italiaans Restaurant van het Jaar is voor de elfde keer georganiseerd door Italië Magazine van Credits Media. 

20 juni '23 (13:39)

Niet vijf, maar zes chefs gaan door naar Nederlandse finale Bocuse d’Or

Maandag 19 juni was de Cookoff voor een plek in de Nederlandse finale van de Bocuse d’Or. Elf chefs kookten nek aan nek in de Kookfabriek in Rotterdam. Door het grote aantal aanmeldingen is besloten om een voorronde te organiseren. De kwaliteit was erg hoog en na een zinderende strijd hebben uiteindelijk zes chefs zich weten te plaatsen voor de Nederlandse finale die zal plaatsvinden op de horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam op maandag 18 september, meldt Bocuse d’Or.

16 juni '23 (11:00)

Noord-Hollandse horeca en winkeliers steeds vaker te maken met geweld

Het aantal winkeldiefstallen in Noord-Holland is in de eerste maanden van 2023 met 60 procent toegenomen. Dat blijkt uit cijfers van de politie. Ook kampen veel winkeliers en horecagelegenheden vaker met geweld, intimidatie en agressie tegen personeel. Op 21 juni is dit dan ook het gespreksonderwerp tijdens de online talkshow ‘De Ondernemer Draait Door’ van Platform Veilig Ondernemen Noord-Holland. Dat meldt Haarlem Updates.

16 juni '23 (10:26)

Tijdens Cookoff Bocuse d’Or strijden dertien chefs om finaleplek

Aankomende maandag is de Cookoff voor de Bocuse d’Or Nederland. Dan gaan in totaal dertien chef-koks tegen elkaar strijden voor een plek in de Nederlandse finale, die op 18 september tijdens Gastvrij Rotterdam plaatsvindt. Vijf chefs kunnen zich plaatsen voor de finale. Dat meldt Bocuse d’Or Nederland.

16 juni '23 ( 9:42)

Voedselattractie World Food Experience dient aangepast plan in

De stichting World Food Experience heeft een nieuw plan ingediend nadat de vorige versie eind vorig jaar van tafel werd geveegd door de Raad van State. Met dit plan verwacht de organisatie wel groen licht te krijgen van de gemeente Ede en provincie Gelderland. Zo staat in de nieuwe bouwplannen dat er geen nieuwbouw komt. Dat meldt World Food Experience.

14 juni '23 (13:49)

Gemeente zet rem op horeca Boothuys Valkenswaard

Buitensportbedrijf Rofra moet de horeca-activiteiten in ‘t Boothuys beperken. Dat heeft de gemeente Valkenswaard bepaald. Rofra is het daar niet mee eens en stapt met de zaak naar de rechter, meldt Eindhovens Dagblad.

13 juni '23 ( 9:56)

Nederland Schoon start bewustmakingscampagne wegwerpplastics

Per 1 juli start de nieuwe wetgeving wegwerpplastics. Nederland moet daar bewust van worden. Daarom start de campagne ‘Supporter van Schoon’. Deze campagne is een initiatief van Nederland Schoon. Zij werken samen met procenten en importeurs van verpakkingen. Op 21 juni wordt de campagne gestart in Den Haag samen met het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat in aanwezigheid van staatssecretaris Vivianne Heijnen. Dat meldt Foodclicks.

13 juni '23 ( 9:29)

Twan Hakvoort tweede SVH Meesterondernemer in Nederland

Afgelopen vrijdag is Twan Hakvoort, eigenaar van hotel, restaurant grandcafé ’t Voorhuys in Emmeloord, geslaagd voor zijn Meesterproef SVH Meesterhorecaondernemer. Twan Hakvoort is daarmee de tweede horecaondernemer in Nederland die deze titel heeft gehaald. Hij is ook de 300e SVH Meester van Nederland. De titel is de hoogste graad van vakbekwaamheid op het gebied van ondernemen in de horeca, meldt SVH.

12 juni '23 (13:07)

Braderie Geldrop is klaar met ‘gezeur’ van winkeliers en horeca en kapt ermee

Al bijna vijftig jaar is het een traditie in Geldrop. Op de laatste zondag van mei wordt jaarlijks de Mei’se Mert gehouden. Dit is een evenement dat jaarlijks tussen de 20.000 en 30.000 bezoekers trekt. Door ‘zeurende’ horecaondernemers en winkeliers was het echter de laatste editie van de braderie, meldt Omroep Brabant.