Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

Chefs at the Parc keert terug naar Parc Broekhuizen

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 4 min
Chefs at the Parc keert terug naar Parc Broekhuizen
In 2019 heeft het Culinair Landgoed Parc Broekhuizen de eerste editie van het ‘International Gourmet Festival Chefs at the Parc’ gepresenteerd. Hier kwamen internationale sterrenchefs, samen goed voor vijftig sterren, voor vier dagen bij elkaar. In de omgeving van het landgoed aan de Utrechtse Heuvelrug bereidden de chefs lunches, diners, een ‘Kitchen Party’ en verschillende proeverijen. Door de coronapandemie kon de tweede editie in 2020 niet doorgaan, evenals het programma voor 2021. Daarom staan de chefs dit jaar helemaal klaar om de sterren van de hemel te koken, zo meldt Hospitality Management.

De chefs zullen van 13 mei tot en met 16 mei hun kookkunsten laten zien op Landgoed Parc Broekhuizen. Voormalig chef Jacob Jan Boersma van De Leest*** - dat in 2019 sloot - nodigde de chefs uit in Nederland. Boersma is nu actief als Consulting Chef bij Parc Broekhuizen en voornamelijk bij Restaurant Voltaire*.

Boersma stelt dat Chefs at the Parc een ‘culinair spektakel’ is dat ‘Nederland op zijn kop gaat zetten’. Hij geeft aan dat de eerste editie onvergetelijk was voor hem en dat hij zich erop verheugd hier een vervolg aan te geven.

Programma

Tijdens het evenement worden vier avonden georganiseerd waarin de chefs met elkaar koken. Zaterdag vindt het openingsdiner plaats. Op zondag organiseert een jong Europees sterrentalent een lunch voor de gasten. In de avond is het ‘Best of Europe Dinner’, waar de Europese topchefs samen gerechten bereiden voor een gangendiner. De maandag is gereserveerd voor een ‘Kitchen Party’. Daarin gaan chefs gerechten presenteren op verschillende locaties op het landgoed. Daarnaast kunnen gasten de chefs ontmoeten op deze avond. De afsluiting van het evenement vindt plaats op de dinsdag. Dan wordt de ‘Grand Finale’ gehouden met een ‘memoriegerecht’ van de oude chef van De Leest.

Parc Broekhuizen

Het evenement vindt plaats op Culinair Landgoed Parc Broekhuizen, wat ligt in de natuur van de Utrechtse Heuvelrug. Daar staat het Landhuis met het Koetshuis en de Orangerie. Op het landgoed vind je Restaurant Voltaire* en Bistro LOF. Ook biedt het landgoed ruimte voor 22 suites en hotelkamers.

Door: Nationale Horecagids

08 juni '23 ( 9:40)

De Blonde Ronde: de jaarlijkse blondbierwandeling in Maassluis

Op zondag 11 juni wordt in Maassluis weer de jaarlijkse bierwandeling De Blonde Ronde georganiseerd. Zeven cafés en restaurants openen deze dag hun deuren voor gasten die van blond bier houden. Natuurlijk krijgen ze daar ook een passend gerecht bij. Onder meer Borrel Bar Bites, Dreupelkot Theodorus en Café Pulp doen mee aan de bierwandeling. Dit meldt het Algemeen Dagblad.

07 juni '23 (11:55)

Nieuwe editie van PUURgroenten inspiratiedag: voor, door en met koks

Aankomende 19 juni is het weer tijd voor een volgende inspiratiedag van PUURgroenten. Het evenement staat in het teken van de mooiste producten en creativiteit in de keuken. Op deze dag komen chefs bijeen om hun passie en creativiteit te delen en inspiratie te bieden voor nieuwe, innovatieve producten. Dat meldt Eventbrite.

07 juni '23 (10:42)

Herman Hell wint Ondernemersprijs met Hell’s Kitchen

Dinsdagavond was de uitreiking van de Rotterdamse Ondernemersprijs. De horecaondernemer Herman Hell mocht met zijn horecagroep Hell’s Kitchen de prijs in ontvangst nemen. Die werd uitgereikt door burgemeester Vincent Karremans. Dat meldt het AD.

07 juni '23 (10:13)

Fiets langs elf kroegen tijdens de Elluf Kroegentocht in Westland

Het zonnetje op het gezicht, langs mooie plekken in het Westland fietsen en ook nog eens langs elf Westlandse kroegjes bezoeken voor een lekker drankje. Tijdens de Elluf Kroegentocht is dat wat je kunt verwachten. Deze staat aankomende zondag op het programma. Tiffany den Ouden, van café De Slimmerick in Naaldwijk, vertelt aan het AD wat precies de bedoeling is.

06 juni '23 (15:50)

Katwijk kijkt naar pilot wijziging openingstijden harde horeca

Het centrum van Katwijk aan Zee is niet alleen een woongebied, maar ook een uitgaansgelegenheid voor de jongeren uit de buurt. Daarom is het van belang dat zowel de bewoners als bezoekers het hier naar hun zin hebben. De gemeente gaat daarom een pilot starten om te toetsen hoe de openingstijden van de horeca op invloed zijn van de overlast. Dat meldt RTV Katwijk.

06 juni '23 (12:16)

Inschrijving voor de Gouden Kookmuts vandaag geopend

Vanaf vandaag, 6 juni, is het weer mogelijk om in te schrijven voor het NK Koken, ook wel de HANOS Gouden Kookmuts. De wedstrijd begint met een voorronde tijdens Gastvrij Rotterdam, op dinsdag 19 september. De finale vindt traditiegetrouw plaats op maandag 8 januari 2024 op de Horecava. Dat meldt het Gastronomisch Gilde.

06 juni '23 (10:53)

Sushi & Asian Streetfood festival JOY brengt bezoek aan Utrecht

Liefhebbers van Sushi, Asian Streetfood en karaoke kunnen zich in september weer naar hartenlust tegoed doen bij Streetfood festival JOY. Tientallen foodtrucks serveren drie dagen lang een gevarieerd aanbod van de lekkerste Aziatische Streetfood gerechten in het rijkgedecoreerde Griftpark. Festival JOY is gratis toegankelijk en geschikt voor jong en oud.

01 juni '23 (12:22)

Oma's Soep viert Nationale Opa & Oma dag met ouderen

Op 4 juni 2023 is het Nationale Opa en Oma dag. De Stichting Oma’s Soep tegen Eenzaamheid (‘Stichting Oma’s Soep’) organiseert daarom rond deze datum in 12 verschillende steden in het land activiteiten voor eenzame ouderen om jong en oud te verbinden. Op vrijdag 2 juni zal een bingomiddag en discofeest plaatsvinden in de Hudsonhof in Amsterdam met de aanwezigheid van meerdere BN'ers. Dit meldt Stichting Oma's Soep.

31 mei '23 ( 9:55)

Wijnfestival Den Bosch: 200 wijnen, foodtrucks en livemuziek

Aankomend weekend, van vrijdag 2 juni tot en met zondag 4 juni, kunnen bezoekers weer naar de Bossche Parade trekken voor het Wijnfestifal. De prijzen voor wijn lopen sterk uiteen. Als kennismaking kunnen bezoekers hun glas halfvol laten schenken. De prijs voor een half glaasje kan variëren van 3,25 tot 135 euro voor een glas. Dat meldt Brabants Dagblad.

30 mei '23 (12:17)

Bocuse d’Or organiseert Cookoff vanwege grote aantal aanmeldingen

Om vijf finalisten te selecteren voor de Nederlandse finale van de Bocuse d’Or wordt een Cookoff georganiseerd. Dit is het gevolg van een enorm aantal aanmeldingen voor de finale en de hoge kwaliteit van de chefs die zich hebben aangemeld. Daarom wordt er een voorronde gehouden. De Cookoff zal gaan tussen maximaal 15 kandidaten en wordt op 19 juni gehouden in De Kookfabriek in Rotterdam, meldt Bocuse d’Or.