Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

Gault & Millau verkiest De Kas in Amsterdam tot Groenterestaurant van het Jaar 2023

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 4 min
Gault & Millau verkiest De Kas in Amsterdam tot Groenterestaurant van het Jaar 2023
Vandaag is de jaarlijkse Gidspresentatie van de Gault & Millau Restaurantgids. Tijdens het evenement reikt Franse Restaurantgids in Tivoli Vredenburg in Utrecht prijzen uit zoals ‘Chef van het Jaar’ en ‘Sommelier van het Jaar’. Daarnaast wordt er traditiegetrouw het ‘Groenterestaurant van het Jaar’ gekozen. Dit jaar mag De Kas in Amsterdam die titel in ontvangst nemen. Dit meldt Misset Horeca.

Timmer reageert tijdens de uitreiking: “Op basis van oogst maken we elke dag een menu.”

Afgelopen december ontving het restaurant in Amsterdam al een Michelinster. Daar hebben Wim de Boer en Jos Timmer sinds 2017 de leiding in de keuken van het restaurant. In het jaar dat volgde namen zij het restaurant over. Voorheen werkten de twee als duo in de keuken van restaurant Rijks in Amsterdam. Daarvoor werkten zij beide apart; De Beer bij Parkheuvel en Bolenius, Timmer bij Vermeer en Jamie Oliver.

Vorige maand is het restaurant gesloten vanwege een grote keukenverbouwing. Die moet de keuken klaarstomen voor de toekomst. Het interieur van het restaurant is compleet op de schop gegaan.

De Kas in Amsterdam

Het restaurant is onderdeel van het culinaire landschap in Nederland. De Kas was het eerste restaurant dat een farm-to-table-concept hanteert, waarbij de producten rechtstreeks van de producent bij het restaurant worden geleverd, zonder tussenschakel. Het restaurant is gevestigd in het hartje van de stad, in park Frankendael waar voorheen de stadskwekerij zat.

In het restaurant worden groenten gebruikt die zij zelf in hun tuinen kweken. Daarnaast groeien er ongeveer 300 verschillende soorten groenten, fruit en kruiden in de kas van De Kas. De chefs oogsten deze producten op het laatste moment en verwerken die zo snel mogelijk in de keuken.

Gault & Millau

Sinds de jaren 70 beheert Gault & Millau de van oorsprong Franse Restaurantgids. In de gids staan beoordelingen van restaurants. Die beoordeling is op een schaal tot 20 punten. Deze worden afgebeeld met koksmutsen.

Jaarlijks reikt Gault & Millau prijzen uit voor verschillende categoriën, waaronder ‘Chef van het Jaar’, ‘Sommelier van het Jaar’ of ‘Terras van het Jaar.’

Door: Nationale Horecagids

09 juni '23 (13:24)

Tijdens het Beer and Food Festival in Papendrecht drink je bier voor het goede doel

Het klinkt bijna te goed voor woorden: bier drinken voor het goede doel. Maar je leest het echt goed! Op 17 juni vindt namelijk de eerste editie van het Beer and Food festival van Tafelrond 140 plaats. Bezoekers kunnen die zaterdag naar het Marktplein in Papendrecht afreizen om een gouden rakker voor het goede doel te nuttigen. Dat meldt het AD.

08 juni '23 ( 9:40)

De Blonde Ronde: de jaarlijkse blondbierwandeling in Maassluis

Op zondag 11 juni wordt in Maassluis weer de jaarlijkse bierwandeling De Blonde Ronde georganiseerd. Zeven cafés en restaurants openen deze dag hun deuren voor gasten die van blond bier houden. Natuurlijk krijgen ze daar ook een passend gerecht bij. Onder meer Borrel Bar Bites, Dreupelkot Theodorus en Café Pulp doen mee aan de bierwandeling. Dit meldt het Algemeen Dagblad.

07 juni '23 (11:55)

Nieuwe editie van PUURgroenten inspiratiedag: voor, door en met koks

Aankomende 19 juni is het weer tijd voor een volgende inspiratiedag van PUURgroenten. Het evenement staat in het teken van de mooiste producten en creativiteit in de keuken. Op deze dag komen chefs bijeen om hun passie en creativiteit te delen en inspiratie te bieden voor nieuwe, innovatieve producten. Dat meldt Eventbrite.

07 juni '23 (10:42)

Herman Hell wint Ondernemersprijs met Hell’s Kitchen

Dinsdagavond was de uitreiking van de Rotterdamse Ondernemersprijs. De horecaondernemer Herman Hell mocht met zijn horecagroep Hell’s Kitchen de prijs in ontvangst nemen. Die werd uitgereikt door burgemeester Vincent Karremans. Dat meldt het AD.

07 juni '23 (10:13)

Fiets langs elf kroegen tijdens de Elluf Kroegentocht in Westland

Het zonnetje op het gezicht, langs mooie plekken in het Westland fietsen en ook nog eens langs elf Westlandse kroegjes bezoeken voor een lekker drankje. Tijdens de Elluf Kroegentocht is dat wat je kunt verwachten. Deze staat aankomende zondag op het programma. Tiffany den Ouden, van café De Slimmerick in Naaldwijk, vertelt aan het AD wat precies de bedoeling is.

06 juni '23 (15:50)

Katwijk kijkt naar pilot wijziging openingstijden harde horeca

Het centrum van Katwijk aan Zee is niet alleen een woongebied, maar ook een uitgaansgelegenheid voor de jongeren uit de buurt. Daarom is het van belang dat zowel de bewoners als bezoekers het hier naar hun zin hebben. De gemeente gaat daarom een pilot starten om te toetsen hoe de openingstijden van de horeca op invloed zijn van de overlast. Dat meldt RTV Katwijk.

06 juni '23 (12:16)

Inschrijving voor de Gouden Kookmuts vandaag geopend

Vanaf vandaag, 6 juni, is het weer mogelijk om in te schrijven voor het NK Koken, ook wel de HANOS Gouden Kookmuts. De wedstrijd begint met een voorronde tijdens Gastvrij Rotterdam, op dinsdag 19 september. De finale vindt traditiegetrouw plaats op maandag 8 januari 2024 op de Horecava. Dat meldt het Gastronomisch Gilde.

06 juni '23 (10:53)

Sushi & Asian Streetfood festival JOY brengt bezoek aan Utrecht

Liefhebbers van Sushi, Asian Streetfood en karaoke kunnen zich in september weer naar hartenlust tegoed doen bij Streetfood festival JOY. Tientallen foodtrucks serveren drie dagen lang een gevarieerd aanbod van de lekkerste Aziatische Streetfood gerechten in het rijkgedecoreerde Griftpark. Festival JOY is gratis toegankelijk en geschikt voor jong en oud.

01 juni '23 (12:22)

Oma's Soep viert Nationale Opa & Oma dag met ouderen

Op 4 juni 2023 is het Nationale Opa en Oma dag. De Stichting Oma’s Soep tegen Eenzaamheid (‘Stichting Oma’s Soep’) organiseert daarom rond deze datum in 12 verschillende steden in het land activiteiten voor eenzame ouderen om jong en oud te verbinden. Op vrijdag 2 juni zal een bingomiddag en discofeest plaatsvinden in de Hudsonhof in Amsterdam met de aanwezigheid van meerdere BN'ers. Dit meldt Stichting Oma's Soep.

31 mei '23 ( 9:55)

Wijnfestival Den Bosch: 200 wijnen, foodtrucks en livemuziek

Aankomend weekend, van vrijdag 2 juni tot en met zondag 4 juni, kunnen bezoekers weer naar de Bossche Parade trekken voor het Wijnfestifal. De prijzen voor wijn lopen sterk uiteen. Als kennismaking kunnen bezoekers hun glas halfvol laten schenken. De prijs voor een half glaasje kan variëren van 3,25 tot 135 euro voor een glas. Dat meldt Brabants Dagblad.