Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

Nieuwe horecavakbeurs Hardenberg ontvangt positieve reacties

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 4 min
Nieuwe horecavakbeurs Hardenberg ontvangt positieve reacties
Volgend jaar wordt op 29, 30 en 31 januari een nieuwe horecavakbeurs in Hardenberg georganiseerd. Beursorganisator Easyfairs kondigde dit vorige maand aan. De organisatie heeft tot dusver veel positieve reacties ontvangen van zowel leveranciers als horecaondernemers. Een veelgehoorde opmerking is dat het ‘een aanwinst is voor de regio’. Dit meldt de RestaurantKrant.

Tientallen exposanten hebben zich al gemeld om volgend jaar te mogen exposeren op de vakbeurs in Hardenberg. Horecaondernemers zitten in een drukke periode en daarom wordt de aankondiging van een vakbeurs ‘in de achtertuin’ een zeer welkome bij de ondernemers van de lokale horeca. Wieke Oostenenk, adviseur van de Horeca Vakbeurs, geeft aan dat leveranciers merken dat zij weinig spreken met ondernemers uit het oosten van het land. Daarentegen zien die volgens haar wel de potentie van deze ondernemers.

Daarnaast kampen ondernemers met dezelfde problemen waar meer horecazaken moeite mee hebben. Zo is het ook voor hen lastig om gekwalificeerd personeel te vinden en zijn de stijgende inkoopprijzen een uitdaging. Daarom is de Horeca Vakbeurs een goede toevoeging van het vakbeursaanbod. Op dit moment hebben onder andere Koppert Cress, Heisterkamp Dranken en ‘Njoy Softijs zich gemeld om te exposeren tijdens de beurs. Binnenkort zal de Vakbeurs de volledige deelnemerslijst delen.

Informatie en inspiratie

De vakbeurs richt zich op een volledige beleving waarvoor iedere horecaprofessional wordt uitgenodigd om tijdens de beurs de nieuwste trends en ontwikkelingen te ervaren. Daarbij leggen zij de focus op het midden- en hoge segment in de horeca. Met een bezoek aan de beurs worden ondernemers uit de horeca geïnformeerd en geïnspireerd met nieuwe smaken, maar ook nieuwe technologieën.

Toegankelijk

De Horeca Vakbeurs wil toegankelijk zijn voor bezoekers. Zo zijn er een all-in mogelijkheden voor exposanten met bijvoorbeeld een standhoudersrestaurant. Daarnaast is de beurshal goed bereikbaar en kan men gratis parkeren op de parkeerplaats. Ruth Zweers, adviseur van de Horeca Vakbeurs, roept bedrijven daarom op om contact op te nemen met de vakbeurs om de mogelijkheden te bespreken.

Door: Nationale Horecagids

01 juni '23 (12:22)

Oma's Soep viert Nationale Opa & Oma dag met ouderen

Op 4 juni 2023 is het Nationale Opa en Oma dag. De Stichting Oma’s Soep tegen Eenzaamheid (‘Stichting Oma’s Soep’) organiseert daarom rond deze datum in 12 verschillende steden in het land activiteiten voor eenzame ouderen om jong en oud te verbinden. Op vrijdag 2 juni zal een bingomiddag en discofeest plaatsvinden in de Hudsonhof in Amsterdam met de aanwezigheid van meerdere BN'ers. Dit meldt Stichting Oma's Soep.

31 mei '23 ( 9:55)

Wijnfestival Den Bosch: 200 wijnen, foodtrucks en livemuziek

Aankomend weekend, van vrijdag 2 juni tot en met zondag 4 juni, kunnen bezoekers weer naar de Bossche Parade trekken voor het Wijnfestifal. De prijzen voor wijn lopen sterk uiteen. Als kennismaking kunnen bezoekers hun glas halfvol laten schenken. De prijs voor een half glaasje kan variëren van 3,25 tot 135 euro voor een glas. Dat meldt Brabants Dagblad.

30 mei '23 (12:17)

Bocuse d’Or organiseert Cookoff vanwege grote aantal aanmeldingen

Om vijf finalisten te selecteren voor de Nederlandse finale van de Bocuse d’Or wordt een Cookoff georganiseerd. Dit is het gevolg van een enorm aantal aanmeldingen voor de finale en de hoge kwaliteit van de chefs die zich hebben aangemeld. Daarom wordt er een voorronde gehouden. De Cookoff zal gaan tussen maximaal 15 kandidaten en wordt op 19 juni gehouden in De Kookfabriek in Rotterdam, meldt Bocuse d’Or.

30 mei '23 (10:28)

Brouwhuis Brand gaat speciaal biertje brouwen voor Pinkpop

Bierbrouwer Brand heeft in samenwerking met Pinkpop een speciaalbiertje ontwikkeld, speciaal voor het festival. Deze is alleen op Pinkpop verkrijgbaar. Dat meldt 1Limburg.

26 mei '23 ( 7:53)

Nieuw beleid Amsterdam moet evenementen breder en diverser maken

Het college van burgemeester en wethouders van Amsterdam komt met nieuw evenementenbeleid. Het moet zorgen voor een breed en gevarieerd aanbod aan festivals dat aansluit bij de behoeften van alle Amsterdammers, zo meldt cultuurwethouder Touria Meliani in een brief aan de gemeenteraad.

25 mei '23 (13:23)

KHN organiseert Gelderse Open Horecadagen om branche weer op de kaart te zetten

De horeca groeit, het aantal vacatures in de horeca groeit mee en de arbeidsmarkt is krap. Veel horecaondernemers in Gelderland hebben daarom problemen met het werven en behouden van personeel. En daardoor is de druk hoog. KHN zet zich daarom in om het imago van werken in de horeca te verbeteren en de branche weer op de kaart te zetten als de branche om in te werken. Daarom organiseert KHN Gelderland, tijdens de Week van de Horeca, op 19, 20 en 21 september 2023 de eerste editie van de Gelderse Open Horecadagen. Dit meldt KHN.

24 mei '23 (10:02)

SVH en CuliQuiz maken samen grootste culinaire quiz voor horecaonderwijs

De Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH) en CuliQuiz slaan de handen ineen om de culinaire kennis en bekwaamheid van horecastudenten op een 'leuke en baanbrekende' manier te vergroten, meldt SVH.

23 mei '23 (13:24)

Belangstellenden kunnen meedenken over horecabeleid Enkhuizen

De gemeente Enkhuizen wil de horecavisie en het horecabeleid verder ontwikkelen. Daarvoor schakelen zij de hulp van de bewoners en bezoekers van Enkhuizen in. Om tot een goed beleid te komen vraagt de gemeente wat mensen van het huidige horeca-aanbod vinden en wat er anders mag. In een korte enquête kunnen belangstellenden hun mening delen, die wordt meegenomen in het nieuwe horecabeleid van gemeente Enkhuizen, meldt de gemeente.

23 mei '23 (10:54)

Grote kans terrasjesweer tijdens Pinksterweekend

Na een frisse aanloop deze week verwacht Weeronline een zonnig verloop van het komende pinksterweekend. Hoe warm het precies wordt is nog onzeker, maar er is kans op maxima tot 23 graden in het zuidoosten van het land tijdens eerste pinksterdag zondag.

22 mei '23 (15:09)

ABBA-dinnershow Mamma Mia! The Party komt naar Nederland

De dinnershow Mamma Mia! The Party komt naar Nederland. De ABBA-show is vanaf september 2024 te bezoeken in Rotterdam, kondigt entertainmentbedrijf Just Entertainment maandag aan.