Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

Burgemeester Breda: ‘Drankcontroles zijn puur voor de veiligheid’

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 5 min
Burgemeester Breda: ‘Drankcontroles zijn puur voor de veiligheid’
De burgmeester van Breda, Paul Depla, reageert op het glas- en blikverbod tijdens de carnavalsweek in Breda. Hij geeft aan dat deze alleen bedoeld is voor de veiligheid van de carnavalsbezoekers. Het gerucht dat beveiligers in de horeca tijdens de feestweek mensen gaan controleren of zij zelf drank meenemen in blikjes of flesjes. Bij sommige mensen wekt dit de indruk dat dit bedoeld is om de belangen van de horeca te bewaken. Geen onlogische gedachte omdat die immers omzet mislopen als feestvierders hun eigen drank meenemen. Dit meldt Omroep Brabant.

Burgemeester Depla zegt steevast dat het niet gaat om de belangen van de horeca. “Het is puur en alleen voor de veiligheid van de bezoekers”, zegt hij tegen Omroep Brabant. Hij voegt toe dat zij de regels van de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) ook niet gaan aanpassen om de horeca te ondersteunen.

Depla stelt dat de vraag voor de controles voor een groot deel vanuit de politie kwam. De burgemeester zegt dat glas en blik de afgelopen jaren een groter probleem zijn geworden voor de algemene veiligheid doordat mensen hierin stappen of glasscherven worden gebruikt als wapen. Hij geeft aan tevreden te zijn met een glas- en blikverbod in de openbare ruimtes.

Geen strenge toegangspoorten

De burgemeester zegt dat de bezoekers niet hoeven te vrezen voor strenge toegangspoorten bij de uitgaansgebieden. Hij stelt dat de handhaving van de openbare orde bij de boa’s, politie en de beveiligers ligt. Daarnaast wordt het door dit verbod mogelijk voor deze partijen om extra te controleren op zelf meegenomen drankjes.

De nieuwe maatregelen zorgden wel voor ophef onder de politie. Die zijn bang dat zij veel extra werk te doen krijgen om te voorkomen dat de horeca omzet misloopt. Depla zegt dat dit niet het geval is en benadrukt dat het ‘écht gaat om veiligheid’. Daarnaast stelt hij dat de politie ook om deze maatregel heeft gevraagd.

Onderbezetting

Maarten Brink sprak namens de politievakbonden ACP, NPB en ANPV zijn mening uit over het idee dat de horeca moet worden beschermd. Hij vraagt zich af waarom de horeca deze maatregel wil. Brink geeft aan dat de politie en boa’s momenteel onderbezet zijn en dat zij niet staan te wachten op horecaondernemers die ‘bij elk akkefietje de politie bellen’.

Brink is wel voor de maatregel als het daadwerkelijk gaat om de veiligheid van de bezoekers: “Als het echt gaat om het verdringen van glas- en blikwerk uit het horecagebied, dan kunnen we daar natuurlijk alleen maar voor zijn.”

Of het handhaven van de controles realistisch is, betwijfelt Brink. Hij zegt dat agenten er niet op staan te wachten om telkens opgeroepen te worden wanneer een feestvierder zijn blikje bier niet wil inleveren.

Door: Nationale Horecagids

08 juni '23 ( 9:40)

De Blonde Ronde: de jaarlijkse blondbierwandeling in Maassluis

Op zondag 11 juni wordt in Maassluis weer de jaarlijkse bierwandeling De Blonde Ronde georganiseerd. Zeven cafés en restaurants openen deze dag hun deuren voor gasten die van blond bier houden. Natuurlijk krijgen ze daar ook een passend gerecht bij. Onder meer Borrel Bar Bites, Dreupelkot Theodorus en Café Pulp doen mee aan de bierwandeling. Dit meldt het Algemeen Dagblad.

07 juni '23 (11:55)

Nieuwe editie van PUURgroenten inspiratiedag: voor, door en met koks

Aankomende 19 juni is het weer tijd voor een volgende inspiratiedag van PUURgroenten. Het evenement staat in het teken van de mooiste producten en creativiteit in de keuken. Op deze dag komen chefs bijeen om hun passie en creativiteit te delen en inspiratie te bieden voor nieuwe, innovatieve producten. Dat meldt Eventbrite.

07 juni '23 (10:42)

Herman Hell wint Ondernemersprijs met Hell’s Kitchen

Dinsdagavond was de uitreiking van de Rotterdamse Ondernemersprijs. De horecaondernemer Herman Hell mocht met zijn horecagroep Hell’s Kitchen de prijs in ontvangst nemen. Die werd uitgereikt door burgemeester Vincent Karremans. Dat meldt het AD.

07 juni '23 (10:13)

Fiets langs elf kroegen tijdens de Elluf Kroegentocht in Westland

Het zonnetje op het gezicht, langs mooie plekken in het Westland fietsen en ook nog eens langs elf Westlandse kroegjes bezoeken voor een lekker drankje. Tijdens de Elluf Kroegentocht is dat wat je kunt verwachten. Deze staat aankomende zondag op het programma. Tiffany den Ouden, van café De Slimmerick in Naaldwijk, vertelt aan het AD wat precies de bedoeling is.

06 juni '23 (15:50)

Katwijk kijkt naar pilot wijziging openingstijden harde horeca

Het centrum van Katwijk aan Zee is niet alleen een woongebied, maar ook een uitgaansgelegenheid voor de jongeren uit de buurt. Daarom is het van belang dat zowel de bewoners als bezoekers het hier naar hun zin hebben. De gemeente gaat daarom een pilot starten om te toetsen hoe de openingstijden van de horeca op invloed zijn van de overlast. Dat meldt RTV Katwijk.

06 juni '23 (12:16)

Inschrijving voor de Gouden Kookmuts vandaag geopend

Vanaf vandaag, 6 juni, is het weer mogelijk om in te schrijven voor het NK Koken, ook wel de HANOS Gouden Kookmuts. De wedstrijd begint met een voorronde tijdens Gastvrij Rotterdam, op dinsdag 19 september. De finale vindt traditiegetrouw plaats op maandag 8 januari 2024 op de Horecava. Dat meldt het Gastronomisch Gilde.

06 juni '23 (10:53)

Sushi & Asian Streetfood festival JOY brengt bezoek aan Utrecht

Liefhebbers van Sushi, Asian Streetfood en karaoke kunnen zich in september weer naar hartenlust tegoed doen bij Streetfood festival JOY. Tientallen foodtrucks serveren drie dagen lang een gevarieerd aanbod van de lekkerste Aziatische Streetfood gerechten in het rijkgedecoreerde Griftpark. Festival JOY is gratis toegankelijk en geschikt voor jong en oud.

01 juni '23 (12:22)

Oma's Soep viert Nationale Opa & Oma dag met ouderen

Op 4 juni 2023 is het Nationale Opa en Oma dag. De Stichting Oma’s Soep tegen Eenzaamheid (‘Stichting Oma’s Soep’) organiseert daarom rond deze datum in 12 verschillende steden in het land activiteiten voor eenzame ouderen om jong en oud te verbinden. Op vrijdag 2 juni zal een bingomiddag en discofeest plaatsvinden in de Hudsonhof in Amsterdam met de aanwezigheid van meerdere BN'ers. Dit meldt Stichting Oma's Soep.

31 mei '23 ( 9:55)

Wijnfestival Den Bosch: 200 wijnen, foodtrucks en livemuziek

Aankomend weekend, van vrijdag 2 juni tot en met zondag 4 juni, kunnen bezoekers weer naar de Bossche Parade trekken voor het Wijnfestifal. De prijzen voor wijn lopen sterk uiteen. Als kennismaking kunnen bezoekers hun glas halfvol laten schenken. De prijs voor een half glaasje kan variëren van 3,25 tot 135 euro voor een glas. Dat meldt Brabants Dagblad.

30 mei '23 (12:17)

Bocuse d’Or organiseert Cookoff vanwege grote aantal aanmeldingen

Om vijf finalisten te selecteren voor de Nederlandse finale van de Bocuse d’Or wordt een Cookoff georganiseerd. Dit is het gevolg van een enorm aantal aanmeldingen voor de finale en de hoge kwaliteit van de chefs die zich hebben aangemeld. Daarom wordt er een voorronde gehouden. De Cookoff zal gaan tussen maximaal 15 kandidaten en wordt op 19 juni gehouden in De Kookfabriek in Rotterdam, meldt Bocuse d’Or.