Nederlandse overwinning Foodtech Challenge in Abu Dhabi door startup Orbisk

Afgelopen week is in Abu Dhabi is de Foodtech Challenge gehouden. De winnaar is een Nederlandse startup, Orbisk. Dit bedrijf wil met slimme technologie voedselverspilling in professionele keukens tegengaan. De startup is samen met drie andere bedrijven uitgeroepen tot winnaars uit een groep van meer dan 650 deelnemers uit bijna 80 verschillende landen. Dit meldt Duurzaam Ondernemen.

 

De wedstrijd en uitreiking van de Foodtech Challenge zijn onderdeel van de Abu Dhabi Sustainability Week. De Verenigde Arabische Emiraten (VAE) zet zich meer in voor duurzaamheid en dus ook het tegengaan van voedselverspilling. De overwinning van Orbisk betekent meer internationale bekendheid voor het bedrijf en het is voor hun een belangrijke stap om voedselverspilling wereldwijd aan te pakken.

2 miljoen dollar

De Sustainability Week is een evenement dat bedrijven, organisaties en overheidsorganisaties samenbrengt. Hier wordt gediscussieerd over de aanpak van verduurzaming. Daarnaast wordt de Foodtech Challenge georganiseerd, waarin bedrijven kunnen laten zien hoe zij bezig zijn met verduurzaming. Samen met drie andere bedrijven krijgt Orbisk 2 miljoen dollar om te investeren. De oprichter van Orbisk, Richard Beks, geeft aan dat zij enorm enthousiast zijn deel uit te kunnen maken van de Foodtech Challenge. “Deze prijs gaat ons helpen om wereldwijd nog meer impact te maken.”

Orbisk

De missie van Orbisk is om het wereldvoedselsysteem te verduurzamen door middel van technologie. Op die manier wil het voedselverspilling aanpakken. Zo heeft Orbisk een slimme voedselafval monitor waarmee Orbisk professionele keukens helpt om hun afval te verminderen. Dit zou tot 70 procent afname van afval kunnen leiden. Het team geeft aan graag hun monitor buiten Europa onder de aandacht te brengen.

Door: Nationale Horecagids