Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

Eetcafé vecht boete voor overtreden spelregels Schoolfeestweekend aan

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 3 min
Een horecaondernemer in Goor heeft van de gemeente een boete gekregen voor het overtreden van de regels. Tijdens een schoolfeest mocht hij Eetcafé Calimero langer openhouden, maar uiteindelijk hield hij de zaak volgens de gemeente langer op dan was toegestaan. Om 4.00 uur stonden er nog mensen op het terras en na sluiting van de feesttent op de Schoolfeestweide, draaide hij in de tuin nog harde muziek. Dat is tegen de nieuwe spelregels voor de horeca in het Schoolfeestweekend. Hiervoor krijgt hij een boete van 3.000 euro. Dit meldt het Algemeen Dagblad. 

Volgens de nieuwe regels voor horeca tijdens het Schoolfeestweekend, mag er na sluitingstijd van de Schoolfeesttent geen band of muziek meer spelen. Ondernemers die een ruimere openingstijd willen hanteren, moeten daarvoor ontheffing aanvragen. Dan mag een zaak tot niet later dan 03.30 uur openblijven.

Proces-verbaal

Volgens ondernemer Koerie heeft hij zich aan de regels gehouden. “Uit het proces-verbaal van de politie blijkt dat het feest bij komst van de politie niet meer in volle gang was. Medewerkers waren al tafels en stoelen aan het opruimen en om 04.00 uur ging personeel naar huis. Dat er omstreeks die tijd nog mensen op de openbare weg staan, tja. En verder hadden we geen band of dj, maar een playlist opgezet in de achtertuin”, aldus Koerie. De politie zei bovendien niets over de muziek die aanstond in de achtertuin.

De gemeente stelt echter dat de muziek 60 meter verderop nog te horen was en dat het leek op een afterparty. Zo’n feestje zou in strijd zijn met de regels. Inmiddels heeft de horecaondernemer het via een zienswijze voor elkaar gekregen dat de boete werd gehalveerd. Maar dat is voor Koerie niet voldoende. Hij heeft daarom een officieel bezwaar ingediend.

Door: Nationale Horecagids / Johanne Levinsky

09 juni '23 (13:24)

Tijdens het Beer and Food Festival in Papendrecht drink je bier voor het goede doel

Het klinkt bijna te goed voor woorden: bier drinken voor het goede doel. Maar je leest het echt goed! Op 17 juni vindt namelijk de eerste editie van het Beer and Food festival van Tafelrond 140 plaats. Bezoekers kunnen die zaterdag naar het Marktplein in Papendrecht afreizen om een gouden rakker voor het goede doel te nuttigen. Dat meldt het AD.

08 juni '23 ( 9:40)

De Blonde Ronde: de jaarlijkse blondbierwandeling in Maassluis

Op zondag 11 juni wordt in Maassluis weer de jaarlijkse bierwandeling De Blonde Ronde georganiseerd. Zeven cafés en restaurants openen deze dag hun deuren voor gasten die van blond bier houden. Natuurlijk krijgen ze daar ook een passend gerecht bij. Onder meer Borrel Bar Bites, Dreupelkot Theodorus en Café Pulp doen mee aan de bierwandeling. Dit meldt het Algemeen Dagblad.

07 juni '23 (11:55)

Nieuwe editie van PUURgroenten inspiratiedag: voor, door en met koks

Aankomende 19 juni is het weer tijd voor een volgende inspiratiedag van PUURgroenten. Het evenement staat in het teken van de mooiste producten en creativiteit in de keuken. Op deze dag komen chefs bijeen om hun passie en creativiteit te delen en inspiratie te bieden voor nieuwe, innovatieve producten. Dat meldt Eventbrite.

07 juni '23 (10:42)

Herman Hell wint Ondernemersprijs met Hell’s Kitchen

Dinsdagavond was de uitreiking van de Rotterdamse Ondernemersprijs. De horecaondernemer Herman Hell mocht met zijn horecagroep Hell’s Kitchen de prijs in ontvangst nemen. Die werd uitgereikt door burgemeester Vincent Karremans. Dat meldt het AD.

07 juni '23 (10:13)

Fiets langs elf kroegen tijdens de Elluf Kroegentocht in Westland

Het zonnetje op het gezicht, langs mooie plekken in het Westland fietsen en ook nog eens langs elf Westlandse kroegjes bezoeken voor een lekker drankje. Tijdens de Elluf Kroegentocht is dat wat je kunt verwachten. Deze staat aankomende zondag op het programma. Tiffany den Ouden, van café De Slimmerick in Naaldwijk, vertelt aan het AD wat precies de bedoeling is.

06 juni '23 (15:50)

Katwijk kijkt naar pilot wijziging openingstijden harde horeca

Het centrum van Katwijk aan Zee is niet alleen een woongebied, maar ook een uitgaansgelegenheid voor de jongeren uit de buurt. Daarom is het van belang dat zowel de bewoners als bezoekers het hier naar hun zin hebben. De gemeente gaat daarom een pilot starten om te toetsen hoe de openingstijden van de horeca op invloed zijn van de overlast. Dat meldt RTV Katwijk.

06 juni '23 (12:16)

Inschrijving voor de Gouden Kookmuts vandaag geopend

Vanaf vandaag, 6 juni, is het weer mogelijk om in te schrijven voor het NK Koken, ook wel de HANOS Gouden Kookmuts. De wedstrijd begint met een voorronde tijdens Gastvrij Rotterdam, op dinsdag 19 september. De finale vindt traditiegetrouw plaats op maandag 8 januari 2024 op de Horecava. Dat meldt het Gastronomisch Gilde.

06 juni '23 (10:53)

Sushi & Asian Streetfood festival JOY brengt bezoek aan Utrecht

Liefhebbers van Sushi, Asian Streetfood en karaoke kunnen zich in september weer naar hartenlust tegoed doen bij Streetfood festival JOY. Tientallen foodtrucks serveren drie dagen lang een gevarieerd aanbod van de lekkerste Aziatische Streetfood gerechten in het rijkgedecoreerde Griftpark. Festival JOY is gratis toegankelijk en geschikt voor jong en oud.

01 juni '23 (12:22)

Oma's Soep viert Nationale Opa & Oma dag met ouderen

Op 4 juni 2023 is het Nationale Opa en Oma dag. De Stichting Oma’s Soep tegen Eenzaamheid (‘Stichting Oma’s Soep’) organiseert daarom rond deze datum in 12 verschillende steden in het land activiteiten voor eenzame ouderen om jong en oud te verbinden. Op vrijdag 2 juni zal een bingomiddag en discofeest plaatsvinden in de Hudsonhof in Amsterdam met de aanwezigheid van meerdere BN'ers. Dit meldt Stichting Oma's Soep.

31 mei '23 ( 9:55)

Wijnfestival Den Bosch: 200 wijnen, foodtrucks en livemuziek

Aankomend weekend, van vrijdag 2 juni tot en met zondag 4 juni, kunnen bezoekers weer naar de Bossche Parade trekken voor het Wijnfestifal. De prijzen voor wijn lopen sterk uiteen. Als kennismaking kunnen bezoekers hun glas halfvol laten schenken. De prijs voor een half glaasje kan variëren van 3,25 tot 135 euro voor een glas. Dat meldt Brabants Dagblad.