Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

Restaurant Maeve uit Utrecht wint Bronzen Koksmes

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 4 min
Restaurant Maeve uit Utrecht wint Bronzen Koksmes
Tijdens het Nederlands Kampioenschap Leermeester – Leerling is restaurant Maeve verkozen tot de beste uit de categorie. Hiermee winnen ze het Bronzen Koksmes. Het is een wedstrijd die wordt georganiseerd op de Horecava door het Gastronomisch Gilde. Leermeester Tommy Janssen en leerling Sem Klein Oonk zijn er met de prijs vandoor gegaan en zijn nu de nieuwe Nederlands Kampioenen. Dit meldt Entree Magazine.

De wedstrijd werd gespeeld door de zes genomineerde teams tijdens de tweede dag op de Horecava. De deelnemers mochten een onvoorbereide amuse meenemen en hun taak was om een driegangendiner te maken voor de jury. Daarvoor ontvingen de (leerling)chefs een Black Box met ingrediënten die terug moesten komen in het diner. In de doos vonden de deelnemers forel, rivierkreeftjes, mosselen, zwezerik en longhaas van kalf.

Creatief en origineel

De jury bestond dit jaar uit Marleen Brouwer van restaurant Noor*, Jeroen Robbeberg van GM famous flavours en Rogér Rassin, executive chef bij Van der Valk Sassenheim. Zij spraken lovend over alle deelnemers en noemden de gerechten creatief en origineel. De jury vond dat het er uitstekend op smaak is gekookt door de leermeesters en leerlingen.

Brouwer vindt het mooi om te zien dat de jeugd ook graag meedoet aan de wedstrijd. Daarover zegt ze dat ze ‘weer veel innovatieve dingen’ heeft gezien en dat dit perspectief biedt voor het vak.

De andere twee juryleden waren tot concessie gekomen dat het proeven van gerechten van enorm belang is als een chef zijn gerechten naar een hoger niveau wil tillen. “Het is enorm belangrijk om op smaak te blijven koken, durf de juiste smaakmakers te gebruiken!”

Bronzen Koksmes

De winnnaars van het Nederlands Kampioenschap Leermeester – Leerling ontvangen het Bronzen Koksmes en een cheque van 750 euro, die beschikbaar is gesteld door het Gastronomisch Gilde. Daarnaast ontvangen de leerling en meester een Big Green Egg Masterclass cadeau ter waarde van 500 euro en een messenset van Wusthof. Alle deelnemers mochten de kleding die zij aanhadden tijdens de wedstrijd mee naar huis nemen.

Door: Nationale Horecagids

08 juni '23 ( 9:40)

De Blonde Ronde: de jaarlijkse blondbierwandeling in Maassluis

Op zondag 11 juni wordt in Maassluis weer de jaarlijkse bierwandeling De Blonde Ronde georganiseerd. Zeven cafés en restaurants openen deze dag hun deuren voor gasten die van blond bier houden. Natuurlijk krijgen ze daar ook een passend gerecht bij. Onder meer Borrel Bar Bites, Dreupelkot Theodorus en Café Pulp doen mee aan de bierwandeling. Dit meldt het Algemeen Dagblad.

07 juni '23 (11:55)

Nieuwe editie van PUURgroenten inspiratiedag: voor, door en met koks

Aankomende 19 juni is het weer tijd voor een volgende inspiratiedag van PUURgroenten. Het evenement staat in het teken van de mooiste producten en creativiteit in de keuken. Op deze dag komen chefs bijeen om hun passie en creativiteit te delen en inspiratie te bieden voor nieuwe, innovatieve producten. Dat meldt Eventbrite.

07 juni '23 (10:42)

Herman Hell wint Ondernemersprijs met Hell’s Kitchen

Dinsdagavond was de uitreiking van de Rotterdamse Ondernemersprijs. De horecaondernemer Herman Hell mocht met zijn horecagroep Hell’s Kitchen de prijs in ontvangst nemen. Die werd uitgereikt door burgemeester Vincent Karremans. Dat meldt het AD.

07 juni '23 (10:13)

Fiets langs elf kroegen tijdens de Elluf Kroegentocht in Westland

Het zonnetje op het gezicht, langs mooie plekken in het Westland fietsen en ook nog eens langs elf Westlandse kroegjes bezoeken voor een lekker drankje. Tijdens de Elluf Kroegentocht is dat wat je kunt verwachten. Deze staat aankomende zondag op het programma. Tiffany den Ouden, van café De Slimmerick in Naaldwijk, vertelt aan het AD wat precies de bedoeling is.

06 juni '23 (15:50)

Katwijk kijkt naar pilot wijziging openingstijden harde horeca

Het centrum van Katwijk aan Zee is niet alleen een woongebied, maar ook een uitgaansgelegenheid voor de jongeren uit de buurt. Daarom is het van belang dat zowel de bewoners als bezoekers het hier naar hun zin hebben. De gemeente gaat daarom een pilot starten om te toetsen hoe de openingstijden van de horeca op invloed zijn van de overlast. Dat meldt RTV Katwijk.

06 juni '23 (12:16)

Inschrijving voor de Gouden Kookmuts vandaag geopend

Vanaf vandaag, 6 juni, is het weer mogelijk om in te schrijven voor het NK Koken, ook wel de HANOS Gouden Kookmuts. De wedstrijd begint met een voorronde tijdens Gastvrij Rotterdam, op dinsdag 19 september. De finale vindt traditiegetrouw plaats op maandag 8 januari 2024 op de Horecava. Dat meldt het Gastronomisch Gilde.

06 juni '23 (10:53)

Sushi & Asian Streetfood festival JOY brengt bezoek aan Utrecht

Liefhebbers van Sushi, Asian Streetfood en karaoke kunnen zich in september weer naar hartenlust tegoed doen bij Streetfood festival JOY. Tientallen foodtrucks serveren drie dagen lang een gevarieerd aanbod van de lekkerste Aziatische Streetfood gerechten in het rijkgedecoreerde Griftpark. Festival JOY is gratis toegankelijk en geschikt voor jong en oud.

01 juni '23 (12:22)

Oma's Soep viert Nationale Opa & Oma dag met ouderen

Op 4 juni 2023 is het Nationale Opa en Oma dag. De Stichting Oma’s Soep tegen Eenzaamheid (‘Stichting Oma’s Soep’) organiseert daarom rond deze datum in 12 verschillende steden in het land activiteiten voor eenzame ouderen om jong en oud te verbinden. Op vrijdag 2 juni zal een bingomiddag en discofeest plaatsvinden in de Hudsonhof in Amsterdam met de aanwezigheid van meerdere BN'ers. Dit meldt Stichting Oma's Soep.

31 mei '23 ( 9:55)

Wijnfestival Den Bosch: 200 wijnen, foodtrucks en livemuziek

Aankomend weekend, van vrijdag 2 juni tot en met zondag 4 juni, kunnen bezoekers weer naar de Bossche Parade trekken voor het Wijnfestifal. De prijzen voor wijn lopen sterk uiteen. Als kennismaking kunnen bezoekers hun glas halfvol laten schenken. De prijs voor een half glaasje kan variëren van 3,25 tot 135 euro voor een glas. Dat meldt Brabants Dagblad.

30 mei '23 (12:17)

Bocuse d’Or organiseert Cookoff vanwege grote aantal aanmeldingen

Om vijf finalisten te selecteren voor de Nederlandse finale van de Bocuse d’Or wordt een Cookoff georganiseerd. Dit is het gevolg van een enorm aantal aanmeldingen voor de finale en de hoge kwaliteit van de chefs die zich hebben aangemeld. Daarom wordt er een voorronde gehouden. De Cookoff zal gaan tussen maximaal 15 kandidaten en wordt op 19 juni gehouden in De Kookfabriek in Rotterdam, meldt Bocuse d’Or.