Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Bijna geen personeelstekort meer in de evenementenbranche

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 4 min
location_on [xx]km
Bijna geen personeelstekort meer in de evenementenbranche
De personeelsproblemen waar de Nederlandse evenementensector vorig jaar nog mee kampte, lijken grotendeels opgelost. Dat komt naar voren uit een rondgang door het ANP langs verschillende poppodia.

"We hebben een poule aan mensen waar we elke keer uit kunnen putten", zegt Danny Damman, directeur van de Ziggo Dome. "Het is niet op 100 procent, zoals in 2019, maar het is wel gestabiliseerd." Toch is de Amsterdamse evenementenhal nog wel op zoek naar personeel, laat Damman weten. "We zoeken nog wel mensen, we hebben zelfs een speciale site opgericht. Daar staan nog wel veel vacatures op, maar het is niet meer zo erg als een paar maanden geleden."

Ook Rotterdam Ahoy is positief gestemd. "In het voorjaar hadden we echt een schaarste aan personeel", laat directeur Jolanda Jansen weten. Zo hadden jongeren soms andere bijbanen gevonden na de sluiting vanwege de coronapandemie, vertelt Jansen. "Uiteindelijk is het goed gegaan, door soms met minder mensen hetzelfde te doen. Maar nu is die schaarste minder."

Tekort

Jansen merkte in het najaar dat de evenementenhal geen groot personeelstekort meer had. "Toen vroegen uitzendbureaus ineens zelf aan ons of we nog mensen nodig hadden." Ook de tekorten in de beveiliging zijn nagenoeg opgelost. "Over het algemeen hebben we nu voldoende beveiligers." Technisch personeel vinden is soms nog wel lastig, geeft Jansen toe, maar dat was volgens de directeur ook voor de coronapandemie zo.

Jeroen Bartelse, directeur van TivoliVredenburg in Utrecht en covoorzitter van Kunsten '92, koepel van de cultuursector, beaamt dat er vooral aan technici nog een tekort is. "Je ziet dat het personeelstekort grosso modo is opgelost. Dat geldt vooral voor bijvoorbeeld horeca en hospitality. Maar als je kijkt naar technisch personeel, die mensen heb je niet zomaar binnen." Dat ziet hij in de hele sector en ook bij TivoliVredenburg zelf.

Ook 013 Poppodium in Tilburg heeft momenteel weinig last van personeelstekorten, maar geeft aan dat dit sowieso geen groot probleem is geweest voor het poppodium. "We werken met veel vrijwilligers", zegt een woordvoerder. "Dat scheelt ook wel."

29 mei '24 (13:18)

Horecabazen weer geïnteresseerd in uitzendlicenties EK

Horecaondernemers treffen weer volop voorbereidingen om voetbalwedstrijden van het EK voetbal in Duitsland uit te zenden in hun cafés en kroegen. Dat merkt brancheorganisatie Koninklijke Horeca Nederland (KHN). Ook Videma, de organisatie die de licenties aan onder meer horeca en evenementenorganisatoren verstrekt, ziet meer aanvragen binnenkomen.

20 juni '23 (13:58)

Italian Fine Dining restaurant Aroma in Vaassen uitgeroepen tot ‘Italiaans Restaurant van het Jaar’

Maandagavond is het Italiaanse fine dining restaurant Aroma uit Vaassen uitgeroepen tot ‘Italiaans Restaurant van het Jaar’. Tien restaurants waren genomineerd door publiek en jury voor deze jaarlijkse onderscheiding. De publieksprijs ging naar Vicio Il Mastro Pastaio uit Amsterdam. Het Italiaans Restaurant van het Jaar is voor de elfde keer georganiseerd door Italië Magazine van Credits Media. 

20 juni '23 (13:39)

Niet vijf, maar zes chefs gaan door naar Nederlandse finale Bocuse d’Or

Maandag 19 juni was de Cookoff voor een plek in de Nederlandse finale van de Bocuse d’Or. Elf chefs kookten nek aan nek in de Kookfabriek in Rotterdam. Door het grote aantal aanmeldingen is besloten om een voorronde te organiseren. De kwaliteit was erg hoog en na een zinderende strijd hebben uiteindelijk zes chefs zich weten te plaatsen voor de Nederlandse finale die zal plaatsvinden op de horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam op maandag 18 september, meldt Bocuse d’Or.

16 juni '23 (11:00)

Noord-Hollandse horeca en winkeliers steeds vaker te maken met geweld

Het aantal winkeldiefstallen in Noord-Holland is in de eerste maanden van 2023 met 60 procent toegenomen. Dat blijkt uit cijfers van de politie. Ook kampen veel winkeliers en horecagelegenheden vaker met geweld, intimidatie en agressie tegen personeel. Op 21 juni is dit dan ook het gespreksonderwerp tijdens de online talkshow ‘De Ondernemer Draait Door’ van Platform Veilig Ondernemen Noord-Holland. Dat meldt Haarlem Updates.

16 juni '23 (10:26)

Tijdens Cookoff Bocuse d’Or strijden dertien chefs om finaleplek

Aankomende maandag is de Cookoff voor de Bocuse d’Or Nederland. Dan gaan in totaal dertien chef-koks tegen elkaar strijden voor een plek in de Nederlandse finale, die op 18 september tijdens Gastvrij Rotterdam plaatsvindt. Vijf chefs kunnen zich plaatsen voor de finale. Dat meldt Bocuse d’Or Nederland.

16 juni '23 ( 9:42)

Voedselattractie World Food Experience dient aangepast plan in

De stichting World Food Experience heeft een nieuw plan ingediend nadat de vorige versie eind vorig jaar van tafel werd geveegd door de Raad van State. Met dit plan verwacht de organisatie wel groen licht te krijgen van de gemeente Ede en provincie Gelderland. Zo staat in de nieuwe bouwplannen dat er geen nieuwbouw komt. Dat meldt World Food Experience.

14 juni '23 (13:49)

Gemeente zet rem op horeca Boothuys Valkenswaard

Buitensportbedrijf Rofra moet de horeca-activiteiten in ‘t Boothuys beperken. Dat heeft de gemeente Valkenswaard bepaald. Rofra is het daar niet mee eens en stapt met de zaak naar de rechter, meldt Eindhovens Dagblad.

13 juni '23 ( 9:56)

Nederland Schoon start bewustmakingscampagne wegwerpplastics

Per 1 juli start de nieuwe wetgeving wegwerpplastics. Nederland moet daar bewust van worden. Daarom start de campagne ‘Supporter van Schoon’. Deze campagne is een initiatief van Nederland Schoon. Zij werken samen met procenten en importeurs van verpakkingen. Op 21 juni wordt de campagne gestart in Den Haag samen met het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat in aanwezigheid van staatssecretaris Vivianne Heijnen. Dat meldt Foodclicks.

13 juni '23 ( 9:29)

Twan Hakvoort tweede SVH Meesterondernemer in Nederland

Afgelopen vrijdag is Twan Hakvoort, eigenaar van hotel, restaurant grandcafé ’t Voorhuys in Emmeloord, geslaagd voor zijn Meesterproef SVH Meesterhorecaondernemer. Twan Hakvoort is daarmee de tweede horecaondernemer in Nederland die deze titel heeft gehaald. Hij is ook de 300e SVH Meester van Nederland. De titel is de hoogste graad van vakbekwaamheid op het gebied van ondernemen in de horeca, meldt SVH.

12 juni '23 (13:07)

Braderie Geldrop is klaar met ‘gezeur’ van winkeliers en horeca en kapt ermee

Al bijna vijftig jaar is het een traditie in Geldrop. Op de laatste zondag van mei wordt jaarlijks de Mei’se Mert gehouden. Dit is een evenement dat jaarlijks tussen de 20.000 en 30.000 bezoekers trekt. Door ‘zeurende’ horecaondernemers en winkeliers was het echter de laatste editie van de braderie, meldt Omroep Brabant.