Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Mariëlle Timmermans jurylid World Alcohol-Free Awards

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 4 min
location_on [xx]km
Mariëlle Timmermans jurylid World Alcohol-Free Awards
Eind februari volgend jaar staat de eerste editie van de World Alcohol-Free Awards georganiseerd in London. De competitie richt zich specifiek op alcoholvrije dranken en wordt gejureerd door experts op het gebied van non-alcoholische versnaperingen. Hier mag Mariëlle Timmermans zich bij aansluiten, meldt Foodclicks.

De alcoholvrije categorie is momenteel sterk in de trek. Daarom worden nu de World Alcohol-Free Awards georganiseerd. Het is een initiatief van Christine Parkinson, alcoholvrije drankexpert, en Chris Losh, drankenjournalist en redacteur. De ambitie van de Awards is om de wereldwijde benchmark te worden voor de beste alcoholvrije dranken.

Enige competitie voor uitsluitend alcoholvrije dranken

The World Alcohol-Free Awards is de enige competitie die zich enkel richt op alcoholvrije dranken. Wel mogen de drankjes maximaal 0,5 procent alcohol bevatten om alsnog deel te mogen nemen. De dranken worden gejureerd in verschillende categoriën die zijn afgestemd op de unieke diversiteit van de alcoholvrije markt. Zo zijn er categoriën voor alcoholvrije sterke dranke of mousserende theeën, maar ook rode wijnen, alcoholvrij bier of ‘mocktails’ (alcoholvrije cocktails).

Het Nederlandse jurylid Timmermans is een gepassioneerde expert op het gebied van alcoholvrije danken. Ze wilde de topklasse van alcoholvrije dranken beschikbaar maken voor een groter publiek. Daarom heeft ze Amavine opgericht. Dit is een online boetiek voor consumenten en horeca waar men alcohol zonder alcohol kan bestellen. “Ik ben altijd al gefascineerd geweest door de positie van alcohol in onze samenleving. Ik pleit niet voor een alcoholverbod, maar ik wil graag dat iedereen geniet, en dat kan ook zonder alcohol”, vertelt ze. Vanuit haar online boetiek heeft ze veel ervaring opgedaan in het proeven van alcoholvrije wijnen, gins en cocktails.

De winnaars van de Awards worden op internationale beurzen getoond aan het grote publiek. Zo worden de winnaars onder andere getoond bij Nablab in Amsterdam en bij de London Wine Fair. De inschrijving is nog open.

Door: Nationale Horecagids

20 juni '23 (13:58)

Italian Fine Dining restaurant Aroma in Vaassen uitgeroepen tot ‘Italiaans Restaurant van het Jaar’

Maandagavond is het Italiaanse fine dining restaurant Aroma uit Vaassen uitgeroepen tot ‘Italiaans Restaurant van het Jaar’. Tien restaurants waren genomineerd door publiek en jury voor deze jaarlijkse onderscheiding. De publieksprijs ging naar Vicio Il Mastro Pastaio uit Amsterdam. Het Italiaans Restaurant van het Jaar is voor de elfde keer georganiseerd door Italië Magazine van Credits Media. 

20 juni '23 (13:39)

Niet vijf, maar zes chefs gaan door naar Nederlandse finale Bocuse d’Or

Maandag 19 juni was de Cookoff voor een plek in de Nederlandse finale van de Bocuse d’Or. Elf chefs kookten nek aan nek in de Kookfabriek in Rotterdam. Door het grote aantal aanmeldingen is besloten om een voorronde te organiseren. De kwaliteit was erg hoog en na een zinderende strijd hebben uiteindelijk zes chefs zich weten te plaatsen voor de Nederlandse finale die zal plaatsvinden op de horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam op maandag 18 september, meldt Bocuse d’Or.

16 juni '23 (11:00)

Noord-Hollandse horeca en winkeliers steeds vaker te maken met geweld

Het aantal winkeldiefstallen in Noord-Holland is in de eerste maanden van 2023 met 60 procent toegenomen. Dat blijkt uit cijfers van de politie. Ook kampen veel winkeliers en horecagelegenheden vaker met geweld, intimidatie en agressie tegen personeel. Op 21 juni is dit dan ook het gespreksonderwerp tijdens de online talkshow ‘De Ondernemer Draait Door’ van Platform Veilig Ondernemen Noord-Holland. Dat meldt Haarlem Updates.

16 juni '23 (10:26)

Tijdens Cookoff Bocuse d’Or strijden dertien chefs om finaleplek

Aankomende maandag is de Cookoff voor de Bocuse d’Or Nederland. Dan gaan in totaal dertien chef-koks tegen elkaar strijden voor een plek in de Nederlandse finale, die op 18 september tijdens Gastvrij Rotterdam plaatsvindt. Vijf chefs kunnen zich plaatsen voor de finale. Dat meldt Bocuse d’Or Nederland.

16 juni '23 ( 9:42)

Voedselattractie World Food Experience dient aangepast plan in

De stichting World Food Experience heeft een nieuw plan ingediend nadat de vorige versie eind vorig jaar van tafel werd geveegd door de Raad van State. Met dit plan verwacht de organisatie wel groen licht te krijgen van de gemeente Ede en provincie Gelderland. Zo staat in de nieuwe bouwplannen dat er geen nieuwbouw komt. Dat meldt World Food Experience.

14 juni '23 (13:49)

Gemeente zet rem op horeca Boothuys Valkenswaard

Buitensportbedrijf Rofra moet de horeca-activiteiten in ‘t Boothuys beperken. Dat heeft de gemeente Valkenswaard bepaald. Rofra is het daar niet mee eens en stapt met de zaak naar de rechter, meldt Eindhovens Dagblad.

13 juni '23 ( 9:56)

Nederland Schoon start bewustmakingscampagne wegwerpplastics

Per 1 juli start de nieuwe wetgeving wegwerpplastics. Nederland moet daar bewust van worden. Daarom start de campagne ‘Supporter van Schoon’. Deze campagne is een initiatief van Nederland Schoon. Zij werken samen met procenten en importeurs van verpakkingen. Op 21 juni wordt de campagne gestart in Den Haag samen met het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat in aanwezigheid van staatssecretaris Vivianne Heijnen. Dat meldt Foodclicks.

13 juni '23 ( 9:29)

Twan Hakvoort tweede SVH Meesterondernemer in Nederland

Afgelopen vrijdag is Twan Hakvoort, eigenaar van hotel, restaurant grandcafé ’t Voorhuys in Emmeloord, geslaagd voor zijn Meesterproef SVH Meesterhorecaondernemer. Twan Hakvoort is daarmee de tweede horecaondernemer in Nederland die deze titel heeft gehaald. Hij is ook de 300e SVH Meester van Nederland. De titel is de hoogste graad van vakbekwaamheid op het gebied van ondernemen in de horeca, meldt SVH.

12 juni '23 (13:07)

Braderie Geldrop is klaar met ‘gezeur’ van winkeliers en horeca en kapt ermee

Al bijna vijftig jaar is het een traditie in Geldrop. Op de laatste zondag van mei wordt jaarlijks de Mei’se Mert gehouden. Dit is een evenement dat jaarlijks tussen de 20.000 en 30.000 bezoekers trekt. Door ‘zeurende’ horecaondernemers en winkeliers was het echter de laatste editie van de braderie, meldt Omroep Brabant.

12 juni '23 (12:13)

Gemeente Nieuwegein vraagt ondernemers mee te spreken over nieuw horecabeleid

Er is de afgelopen maanden hard gewerkt aan een nieuwe horecabeleid voor de stad en omgeving Nieuwegein. De gemeente heeft een conceptversie klaarliggen. Daarom nodigt die ondernemers uit om te reageren op de conceptversie. Dat meldt Gemeente Nieuwegein.