Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Winnaars van de Entree Awards 2022 bekend

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 6 min
location_on [xx]km
Winnaars van de Entree Awards 2022 bekend
Gisteravond was de uitreiking van de Entree Awards 2022. Zoals elk jaar is de uitslag bekend gemaakt in Amsterdam. Bij de uitreiking zijn meerdere prijzen te winnen, zoals Ondernemer van het Jaar, Best Bartender en de 11 beste nieuwe horecazaken. Dit meldt Entree Magazine. 

Tijdens de uitreiking is de Best Bartender verkozen en is ook de Horecaondernemer van het Jaar bepaald. Daarnaast verkoos Entree ook het beste nieuwe hotel. Het betrof twee prijzen; voor hotels met meer dan 50 kamers en hotels met minder dan 50 kamers.

De winnaars worden bepaald door een aantal criteria. Zo moeten de zaken het afgelopen jaar geopend of volledig vernieuwd zijn. Uit alle geopende zaken worden de meest interessante geselecteerd. Daarna wordt bepaald in welke categorie de zaken het beste vallen. Om tot een winnaar te komen hebben de afgelopen twaalf maanden 22 juryleden in totaal 54 horecazaken bezocht. Het bezoek van de jury gebeurde op afspraak, zodat de ondernemingen precies konden laten zien wat zij de afgelopen tijd hebben bewerkstelligd.

Duurzaamheid en goed werkgeverschap

Wat de jury van de Entree Awards opviel is de focus op duurzaamheid en goed werkgeverschap. “De winnaars laten zien dat ondernemers meer aandacht hebben voor goed werkgeverschap, bijvoorbeeld door werknemers mede-eigenaren te laten worden”, zegt Iris Kranenburg, juryvoorzitter en hoofdredacteur van Entree. “Opvallend is ook de enorme populariteit van cocktails die we overal terugzagen en de groeiende focus op een duurzame bedrijfsvoering”.

Horecaondernemer van het Jaar

Tijdens de Entree Awards zijn meerdere Horecaondernemers van het Jaar verkozen. Het gaat om zes Utrechtse ondernemers; Sippien Baarsma, Jan Braam, Reinder Braam, Rob Mooiman, Wichert van Rijn en Marco Schreutelkamp zijn verkozen. Samen zijn zij mede-eigenaren van twaalf horecazaken. De vernieuwende ondernemersvorm, het personeel mede-eigenaren maken, vindt de jury inspirerend.

Best Bartender

De Amsterdamse bartender Stefan Sumual van Bar Feijoa in Amsterdam is door de jury verkozen tot Best Bartender 2022. De jury heeft dit besluit onder andere genomen door de gastvrijheid van Sumual. Hij werkte erg netjes en snel. Dat deed hij zonder of met weinig knoeien. Hij had volgens de jury een lekkere en mooie cocktail gemaakt waarbij het thema goed verweven was met zijn verhaal.

Om verkozen te worden moest Stefan een aantal voorrondes overleven in de SkyLounge in Amsterdam. De bartenders werden getest op hun kennis, snelheid, techniek, mixology, gastvrijheid en persoonlijkheid. De overgebleven bartenders gingen door naar een speedtest, mystery box challenge en een persoonlijkheidstest.

Door: Nationale Horecagids

20 juni '23 (13:58)

Italian Fine Dining restaurant Aroma in Vaassen uitgeroepen tot ‘Italiaans Restaurant van het Jaar’

Maandagavond is het Italiaanse fine dining restaurant Aroma uit Vaassen uitgeroepen tot ‘Italiaans Restaurant van het Jaar’. Tien restaurants waren genomineerd door publiek en jury voor deze jaarlijkse onderscheiding. De publieksprijs ging naar Vicio Il Mastro Pastaio uit Amsterdam. Het Italiaans Restaurant van het Jaar is voor de elfde keer georganiseerd door Italië Magazine van Credits Media. 

20 juni '23 (13:39)

Niet vijf, maar zes chefs gaan door naar Nederlandse finale Bocuse d’Or

Maandag 19 juni was de Cookoff voor een plek in de Nederlandse finale van de Bocuse d’Or. Elf chefs kookten nek aan nek in de Kookfabriek in Rotterdam. Door het grote aantal aanmeldingen is besloten om een voorronde te organiseren. De kwaliteit was erg hoog en na een zinderende strijd hebben uiteindelijk zes chefs zich weten te plaatsen voor de Nederlandse finale die zal plaatsvinden op de horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam op maandag 18 september, meldt Bocuse d’Or.

16 juni '23 (11:00)

Noord-Hollandse horeca en winkeliers steeds vaker te maken met geweld

Het aantal winkeldiefstallen in Noord-Holland is in de eerste maanden van 2023 met 60 procent toegenomen. Dat blijkt uit cijfers van de politie. Ook kampen veel winkeliers en horecagelegenheden vaker met geweld, intimidatie en agressie tegen personeel. Op 21 juni is dit dan ook het gespreksonderwerp tijdens de online talkshow ‘De Ondernemer Draait Door’ van Platform Veilig Ondernemen Noord-Holland. Dat meldt Haarlem Updates.

16 juni '23 (10:26)

Tijdens Cookoff Bocuse d’Or strijden dertien chefs om finaleplek

Aankomende maandag is de Cookoff voor de Bocuse d’Or Nederland. Dan gaan in totaal dertien chef-koks tegen elkaar strijden voor een plek in de Nederlandse finale, die op 18 september tijdens Gastvrij Rotterdam plaatsvindt. Vijf chefs kunnen zich plaatsen voor de finale. Dat meldt Bocuse d’Or Nederland.

16 juni '23 ( 9:42)

Voedselattractie World Food Experience dient aangepast plan in

De stichting World Food Experience heeft een nieuw plan ingediend nadat de vorige versie eind vorig jaar van tafel werd geveegd door de Raad van State. Met dit plan verwacht de organisatie wel groen licht te krijgen van de gemeente Ede en provincie Gelderland. Zo staat in de nieuwe bouwplannen dat er geen nieuwbouw komt. Dat meldt World Food Experience.

14 juni '23 (13:49)

Gemeente zet rem op horeca Boothuys Valkenswaard

Buitensportbedrijf Rofra moet de horeca-activiteiten in ‘t Boothuys beperken. Dat heeft de gemeente Valkenswaard bepaald. Rofra is het daar niet mee eens en stapt met de zaak naar de rechter, meldt Eindhovens Dagblad.

13 juni '23 ( 9:56)

Nederland Schoon start bewustmakingscampagne wegwerpplastics

Per 1 juli start de nieuwe wetgeving wegwerpplastics. Nederland moet daar bewust van worden. Daarom start de campagne ‘Supporter van Schoon’. Deze campagne is een initiatief van Nederland Schoon. Zij werken samen met procenten en importeurs van verpakkingen. Op 21 juni wordt de campagne gestart in Den Haag samen met het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat in aanwezigheid van staatssecretaris Vivianne Heijnen. Dat meldt Foodclicks.

13 juni '23 ( 9:29)

Twan Hakvoort tweede SVH Meesterondernemer in Nederland

Afgelopen vrijdag is Twan Hakvoort, eigenaar van hotel, restaurant grandcafé ’t Voorhuys in Emmeloord, geslaagd voor zijn Meesterproef SVH Meesterhorecaondernemer. Twan Hakvoort is daarmee de tweede horecaondernemer in Nederland die deze titel heeft gehaald. Hij is ook de 300e SVH Meester van Nederland. De titel is de hoogste graad van vakbekwaamheid op het gebied van ondernemen in de horeca, meldt SVH.

12 juni '23 (13:07)

Braderie Geldrop is klaar met ‘gezeur’ van winkeliers en horeca en kapt ermee

Al bijna vijftig jaar is het een traditie in Geldrop. Op de laatste zondag van mei wordt jaarlijks de Mei’se Mert gehouden. Dit is een evenement dat jaarlijks tussen de 20.000 en 30.000 bezoekers trekt. Door ‘zeurende’ horecaondernemers en winkeliers was het echter de laatste editie van de braderie, meldt Omroep Brabant.

12 juni '23 (12:13)

Gemeente Nieuwegein vraagt ondernemers mee te spreken over nieuw horecabeleid

Er is de afgelopen maanden hard gewerkt aan een nieuwe horecabeleid voor de stad en omgeving Nieuwegein. De gemeente heeft een conceptversie klaarliggen. Daarom nodigt die ondernemers uit om te reageren op de conceptversie. Dat meldt Gemeente Nieuwegein.