Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Creatief schilderen onder het genot van een wijntje in Amsterdam

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 6 min
location_on [xx]km
Paintfest opent haar deuren op zaterdag 1 oktober aan de Wibautstraat 45 in Amsterdam. De studio is de eerste Europese studio die volledig is ingericht om gasten een schilderij te laten (na)schilderen, onder de bezielende leiding van een instructeur, terwijl ze genieten van een glas wijn (of twee). Dit meldt Paintfest Nederland. 

“We maken kunst voor iedereen toegankelijk – dus ook voor mensen die op de kleuterschool de laatste keer een schilderkwast hebben aangeraakt”, zegt Maarten Mulder, directeur van Paintfest. “Bij ons gaat het niet alleen om het creatief bezig zijn, maar zeker ook om het entertainment en gezellig met anderen samenzijn. Een wijntje hoort daar natuurlijk ook bij.”

De instructeurs bij Paintfest worden artiesten genoemd en nemen alle deelnemers stap voor stap mee bij het maken van het schilderij van die avond. Aan het einde van de twee uur durende sessie heeft iedere deelnemer een kunstwerk gemaakt waar hij of zij trots op kan zijn. “Het schilderij wordt door de deelnemer meegenomen en we verwachten dat er vele woningen zullen worden opgevrolijkt door deze meesterwerken”, vervolgt Maarten.

Bijna iedere dag geopend

Paintfest is bijna iedere dag open. Alle evenementen staan vermeld op de website www.paintfest.com. Natuurlijk is Paintfest ook geopend voor vrijgezellenfeesten, bedrijfsevenementen of privéfeesten. Er zijn twee studio’s gevestigd bij Paintfest aan de Wibautstraat. Er kunnen daardoor tegelijkertijd twee verschillende schilderijen worden gerealiseerd.

Horecawereld

Mulder heeft zelf geen achtergrond in kunst. Hij komt uit de horecawereld, waar hij zijn sporen ruim verdiend heeft. Samen met een investeerder heeft hij dit idee uit Amerika overgebracht. In de Verenigde Staten zijn “Paint and Sip Parties” erg populair. Landelijk worden daar meer dan 6000 van dit soort evenementen maandelijks georganiseerd.

Tijdens de Grand Opening op zaterdag 1 oktober zal Sarah van Soelen meeschilderen. In de andere studio zal tijdens de Grand Opening Robin Singels, stijlicoon uit Amsterdam, meeschilderen. Robin weet als geen ander wat er speelt in het Amsterdamse uitgaanscircuit en zal Paintfest goed uittesten. Robin legt graag haar outfits vast op Instagram en zal dat ook vanuit de Paintfest studio doen.

Online veiling

De schilderijen die door Robin en Sarah worden gemaakt zullen eerst bij Paintfest aan de Wibautstraat worden tentoongesteld. Daarna zullen ze op een online veiling worden verkocht. De opbrengst zal worden gedoneerd aan de Hersenstichting.

Door: Nationale Hoercagids
Afbeelding: Paintfest 

29 mei '24 (13:18)

Horecabazen weer geïnteresseerd in uitzendlicenties EK

Horecaondernemers treffen weer volop voorbereidingen om voetbalwedstrijden van het EK voetbal in Duitsland uit te zenden in hun cafés en kroegen. Dat merkt brancheorganisatie Koninklijke Horeca Nederland (KHN). Ook Videma, de organisatie die de licenties aan onder meer horeca en evenementenorganisatoren verstrekt, ziet meer aanvragen binnenkomen.

20 juni '23 (13:58)

Italian Fine Dining restaurant Aroma in Vaassen uitgeroepen tot ‘Italiaans Restaurant van het Jaar’

Maandagavond is het Italiaanse fine dining restaurant Aroma uit Vaassen uitgeroepen tot ‘Italiaans Restaurant van het Jaar’. Tien restaurants waren genomineerd door publiek en jury voor deze jaarlijkse onderscheiding. De publieksprijs ging naar Vicio Il Mastro Pastaio uit Amsterdam. Het Italiaans Restaurant van het Jaar is voor de elfde keer georganiseerd door Italië Magazine van Credits Media. 

20 juni '23 (13:39)

Niet vijf, maar zes chefs gaan door naar Nederlandse finale Bocuse d’Or

Maandag 19 juni was de Cookoff voor een plek in de Nederlandse finale van de Bocuse d’Or. Elf chefs kookten nek aan nek in de Kookfabriek in Rotterdam. Door het grote aantal aanmeldingen is besloten om een voorronde te organiseren. De kwaliteit was erg hoog en na een zinderende strijd hebben uiteindelijk zes chefs zich weten te plaatsen voor de Nederlandse finale die zal plaatsvinden op de horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam op maandag 18 september, meldt Bocuse d’Or.

16 juni '23 (11:00)

Noord-Hollandse horeca en winkeliers steeds vaker te maken met geweld

Het aantal winkeldiefstallen in Noord-Holland is in de eerste maanden van 2023 met 60 procent toegenomen. Dat blijkt uit cijfers van de politie. Ook kampen veel winkeliers en horecagelegenheden vaker met geweld, intimidatie en agressie tegen personeel. Op 21 juni is dit dan ook het gespreksonderwerp tijdens de online talkshow ‘De Ondernemer Draait Door’ van Platform Veilig Ondernemen Noord-Holland. Dat meldt Haarlem Updates.

16 juni '23 (10:26)

Tijdens Cookoff Bocuse d’Or strijden dertien chefs om finaleplek

Aankomende maandag is de Cookoff voor de Bocuse d’Or Nederland. Dan gaan in totaal dertien chef-koks tegen elkaar strijden voor een plek in de Nederlandse finale, die op 18 september tijdens Gastvrij Rotterdam plaatsvindt. Vijf chefs kunnen zich plaatsen voor de finale. Dat meldt Bocuse d’Or Nederland.

16 juni '23 ( 9:42)

Voedselattractie World Food Experience dient aangepast plan in

De stichting World Food Experience heeft een nieuw plan ingediend nadat de vorige versie eind vorig jaar van tafel werd geveegd door de Raad van State. Met dit plan verwacht de organisatie wel groen licht te krijgen van de gemeente Ede en provincie Gelderland. Zo staat in de nieuwe bouwplannen dat er geen nieuwbouw komt. Dat meldt World Food Experience.

14 juni '23 (13:49)

Gemeente zet rem op horeca Boothuys Valkenswaard

Buitensportbedrijf Rofra moet de horeca-activiteiten in ‘t Boothuys beperken. Dat heeft de gemeente Valkenswaard bepaald. Rofra is het daar niet mee eens en stapt met de zaak naar de rechter, meldt Eindhovens Dagblad.

13 juni '23 ( 9:56)

Nederland Schoon start bewustmakingscampagne wegwerpplastics

Per 1 juli start de nieuwe wetgeving wegwerpplastics. Nederland moet daar bewust van worden. Daarom start de campagne ‘Supporter van Schoon’. Deze campagne is een initiatief van Nederland Schoon. Zij werken samen met procenten en importeurs van verpakkingen. Op 21 juni wordt de campagne gestart in Den Haag samen met het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat in aanwezigheid van staatssecretaris Vivianne Heijnen. Dat meldt Foodclicks.

13 juni '23 ( 9:29)

Twan Hakvoort tweede SVH Meesterondernemer in Nederland

Afgelopen vrijdag is Twan Hakvoort, eigenaar van hotel, restaurant grandcafé ’t Voorhuys in Emmeloord, geslaagd voor zijn Meesterproef SVH Meesterhorecaondernemer. Twan Hakvoort is daarmee de tweede horecaondernemer in Nederland die deze titel heeft gehaald. Hij is ook de 300e SVH Meester van Nederland. De titel is de hoogste graad van vakbekwaamheid op het gebied van ondernemen in de horeca, meldt SVH.

12 juni '23 (13:07)

Braderie Geldrop is klaar met ‘gezeur’ van winkeliers en horeca en kapt ermee

Al bijna vijftig jaar is het een traditie in Geldrop. Op de laatste zondag van mei wordt jaarlijks de Mei’se Mert gehouden. Dit is een evenement dat jaarlijks tussen de 20.000 en 30.000 bezoekers trekt. Door ‘zeurende’ horecaondernemers en winkeliers was het echter de laatste editie van de braderie, meldt Omroep Brabant.