Dit zijn de vier genomineerde restaurants in de categorie 'Best New Green Fine Dining'

Op 28 november zal bekend worden wie de winnaars zijn in de categorieën van de Entree Awards. Dit zijn de genomineerden in de categorie ‘Best New Green Fine Dining’. Dit meldt Entree Magazine.

Konijnenvoer

Het eerste genomineerde restaurant is Konijnenvoer in Arnhem. Het is een veganistisch restaurant dat afgelopen juli is geopend. Eerder bestond de zaak al als pop-uprestaurant in Arnhem en stonden de ondernemers op meerdere festivals.

Neder

In de binnenstad van Alkmaar is het tweede genomineerde restaurant te vinden: restaurant Neder. Brian Luikel is de eigenaar en tevens autodidactisch chef-kok. De zaak bevindt zich in een wijnpakhuis uit de achttiende eeuw.

Rotonde

In Rotterdam aan de Goudsesingel zit restaurant Rotonde, het derde genomineerde restaurant. De eigenaren zijn Roy Lammers, Jord Coree en Birk Heijkants. Zij hebben de zaak geopend in december 2021. Alles op de menukaart is vegetarisch en veganistisch. Op de drankenkaart hebben gasten een ruime keuze uit natuurwijnen.

Zacht staal

Wegrestaurant Zacht Staal in Beverwijk is het vierde, en laatste, genomineerde restaurant. Kasper Hoex, Kees Elfring en Lenny Ylstra zijn de initiatiefnemers. Het restaurant zou volgens de ondernemers een duurzaam paradijs zijn waar landbouw, recreatie en natuur samenkomen.

Door: Nationale Horecagids / Eline Boer