Dit zijn de vijf genomineerde restaurant voor 'Best New Café'

Op 28 november zal bekend worden wie de winnaars zijn in de categorieën van de Entree Awards. Dit zijn de genomineerden in de categorie ‘Best New Café’. Dit meldt Entree Magazine.

Bar Bonnie

Het eerste genomineerde café is Bar Bonnie in Amsterdam-Zuid. In 2019 is de zaak geopend door eigenaren Omar Baggen en Thijs Barelds. Een kind van een ouderwetse bruine kroeg en een stijlvolle bar, aldus Entree Magazine. Aan de ene kant is de zaak elegant, maar aan de andere kant ook weer huiselijk.

De Dakduif

Café De Dakduif is het tweede genomineerde café. De zaak zit aan de Albert Cuypmarkt in Amsterdam en is een café en bourgondisch restaurant in één. Gasten kunnen er op alle dagen van de week terecht. Eigenaar Robbert Ros ontvangt ze graag.

Nieuwe Dikke Dries

In Utrecht bevindt zich café Nieuwe Dikke Dries, het derde genomineerde café. Hoewel de zaak al sinds 1975 bestaat, komt het in aanmerking voor de Entree Awards omdat eigenaar Jos de Winter alles vorig jaar heeft veranderd. De zaak bevindt zich aan het Oudkerkhof in Utrecht.

PAAK Vinyl Bar

In Nijmegen zit PAAK Vinyl Bar, het vierde genomineerde café. Eigenaren Menzo Dijkstra, Peter Eschgfäller, Troy Rondon Guasque en Marijn aan de Stegge hebben het pand zo ingericht dat locals samen kunnen komen om te borrelen en hun liefde voor muziek te delen.

The Dublin House

In Zwolle is het vijfde, en laatste, genomineerde café te vinden, namelijk The Dublin House. Het café is te vinden in een monumentaal pand waar voorheen Irish Pub Sally O’Briens zat. Jan Briek is de eigenaar en noemt zijn nieuwe kroeg ‘een pub met de uitstraling van een Iers landhuis’.

Door: Nationale Horecagids / Eline Boer