Dit zijn de vijf genomineerde restaurant voor 'Best New Hotel < 50 rooms'

Op 28 november zal bekend worden wie de winnaars zijn in de categorieën van de Entree Awards. Dit zijn de genomineerden in de categorie ‘Best New Hotel < 50 rooms’. Dit meldt Entree Magazine.

Boutique Hotel Jersey

Het eerste genomineerde hotel is Boutique Hotel Jersey in Goes. Het hotel zit in een historisch pand uit de 15e eeuw en heeft dertig luxe kamers en suites. De eigenaar is Jerry van Zuijlen. Vanuit de kamers en suites hebben gasten uitzicht op het marktplein in Goes of over de rustige binnentuin.

Dormio Wijnhotel

Het Dormio Wijnhotel is het tweede genomineerde hotel. Het hotel is volledig gewijd aan de wereld van wijn en is onderdeel van de Dormio Group. In het pand zijn 44 hotelkamers en appartementen. Ook kunnen gasten naar het wijnrestaurant en wijnbar. Volgens Roel de Boer, CEO Dormio Resorts & Hotels, ademt alles er wijn.

Heavens Hotel

In Hoorn zit viersterrenboetiekhotel Heavens Hotel. Dit is het derde genomineerde hotel. Het zit in een rijksmonument uit 1883. In totaal zijn er 43 kamers, waarvan 15 suites. Het interieur werd ontworpen door het Haarlemse Hinabaay.

Hotel not Hotel

Hotel Not Hotel is het vierde genomineerde hotel. Het is een artistiek hotel met 36 kamers die verstopt of vermomd zijn als kunstzinnige objecten. Voor de inrichting is er samengewerkt met kunstenaars Arno Coenen, Hans van Bentem, Sander Wassink en Jelle Mastenbroek. De kamers hebben uiteenlopende stijlen.

Hotel Piet Hein Eek

In Eindhoven zit het vijfde, en laatste, genomineerde hotel, namelijk het Hotel Piet Hein Eek. Afgelopen jaar opende het hotel met een restaurant op Strijp-R in Eindhoven in de oude Philips-fabriek uit de jaren ‘50. Er zijn dertien kamers die ontwerpen zijn door verschillende designers, zoals Bert Teunissen, Sjimmie Veenhuis, Gabriel Roca, Willem van den Hoed, Marc Mulders, Daniel Ruanova en Piet Hein Eek zelf (kamer 10).

Door: Nationale Horecagids / Eline Boer