Dit zijn de vijf genomineerde restaurant voor 'Best New Restaurant Design'

Op 28 november zal bekend worden wie de winnaars zijn in de categorieën van de Entree Awards. Dit zijn de genomineerden in de categorie ‘Best New Restaurant Design’. Dit meldt Entree Magazine.

Ambrozijn

Ambrozijn in Valkenburg is het eerste restaurant dat genomineerd is. De zaak zit in een kleine voormalige protestantse kerk. Vier jaar geleden is de kerk verwoest door een brand en alleen de muren en een deel van het dak waren nog intact. Inmiddels is de kerk verbouwd en heeft Ambrozijn de zaak daar open.

Green Gastrobar

Green Gastrobar in Amsterdam is het tweede genomineerde restaurant. Het is gevestigd aan de Zuidas in The Valley en is een vegetarische zaak. Gasten moeten via de winkel van het meubelmerk Molteni&C naar binnengaan om een privélift te nemen naar de 26e verdieping. Daar zit de zaak gevestigd.

Nela

Nela in Amsterdam is het derde restaurant dat genomineerd is. Deze zit ook aan de Zuidas in The Valley, maar dan op de tweede verdieping. De eigenaren zijn topchefs Ori Geller en Hari Shetty. Er wordt gedaan aan ‘live fire cooking’. Nela zou een designparel zijn volgens Entree Magazine.

Renilde

De zaak Renilde in Rotterdam is het vierde genomineerde restaurant. Deze zit op de bovenste verdieping van Museum Boijmans Van Beuningen op 34,5 meter hoogte. Vanuit het restaurant kunnen gasten op het dakrestaurant dineren met een spectaculair uitzicht over de skyline van Rotterdam.

You Ning 

Het vijfde, en laatste, restaurant is You Ning in Eindhoven. De zaak zit op het voormalige bedrijventerrein Strijp-S en is een samensmelting van de Chinese en Nederlandse cultuur. De gerechten hebben een Franse touch. Het is het tiende restaurant van eigenaresse Eveline Wu.

Door: Nationale Horecagids / Eline Boer