Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

In een bekertje plassen op circuit in Zandvoort door lange rijen

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 6 min
location_on [xx]km
In een bekertje plassen op circuit in Zandvoort door lange rijen
Afgelopen weekend zagen duizenden Nederlanders Max Verstappen de eindzege behalen op het circuit in Zandvoort. Dat was tenminste als je niet in de rij stond voor het toilet of de bar. Veel bezoekers klaagden over de logistiek van het evenement. Een toiletbezoek duurde al snel een uur en er waren weinig punten om water te halen. Dit meldt NH Nieuws. 

Het circuit in Zandvoort kan 110.000 bezoekers per dag huisvesten. Dit zorgt voor een enthousiaste menigte op de tribunes, maar aan de achterkant levert het ook problemen op. Meerdere bezoekers beschuldigen de organisatie ervan te weinig wc's te hebben neergezet. Zeker tussen de races door werd de rij voor het kleinste kamertje erg lang, en stonden bezoekers soms wel een uur te wachten. 

Creatief met bekertjes

Een bezoeker geeft aan dat een uur wachten lang niet voor iedereen een optie is, zeker na het nuttigen van wat biertjes."Na een tijdje moet je gewoon. Als je dan moet wachten, heb je een groot probleem. Gisteren dacht ik: 'laat ik creatief zijn.' Naar de wc kon niet, dus moest het maar in een bekertje. 

Weinig water

Maar om aan dat bier te komen moet je ook vaak lang in de rij. De gemiddelde wachttijd liep snel op tot een half uur. Vanwege de warmte had de organisatie het toegestaan dat bezoekers een flesje meenamen om water te drinken. Als deze fles eenmaal op was, werd het echter lastig om deze te vullen. Tappunten waren schaars en volgens bezoekers lastig te vinden, en wachttijden bij de bar dus lang. 

Rekening gehouden met aantal bezoekers

De organisatie achter het evenement, Dutch Grand Prix (DGP), zegt zich niet te herkennen in het geschetste beeld. Ze stellen dat het aantal toiletten is afgestemd op de hoeveelheid bezoekers. De lange wachtrijen komen volgens de organisatie vooral voor tussen de races door, als iedereen van zijn stoel komt. Het is vrijwel onmogelijk om voor dergelijke momenten genoeg faciliteiten te hebben om rijen te voorkomen, stelt de woordvoerder. DGP stelt dat de warmte en de daardoor toegenomen consumptie van water een mogelijke factor die het toiletbezoek heeft laten toenemen.

Organisatie tevreden

DGP zegt tevreden te zijn met het verloop van het evenement. Berichten die hen bereiken zijn voornamelijk positief. Ook via social media bereikt hen een beeld dat het evenement soepel liep en dat er weinig problemen zijn geweest.Ook het feit dat de tappunten niet vindbaar zouden zijn, wordt weersproken. Daarvoor is volgens DPG een kaartje gedeeld met de bezoekers. "Het beeld dat wordt geschetst door NH Nieuws klopt niet met onze ervaring," aldus de woordvoerder. 

Door: Nationale Horecagids

29 mei '24 (13:18)

Horecabazen weer geïnteresseerd in uitzendlicenties EK

Horecaondernemers treffen weer volop voorbereidingen om voetbalwedstrijden van het EK voetbal in Duitsland uit te zenden in hun cafés en kroegen. Dat merkt brancheorganisatie Koninklijke Horeca Nederland (KHN). Ook Videma, de organisatie die de licenties aan onder meer horeca en evenementenorganisatoren verstrekt, ziet meer aanvragen binnenkomen.

20 juni '23 (13:58)

Italian Fine Dining restaurant Aroma in Vaassen uitgeroepen tot ‘Italiaans Restaurant van het Jaar’

Maandagavond is het Italiaanse fine dining restaurant Aroma uit Vaassen uitgeroepen tot ‘Italiaans Restaurant van het Jaar’. Tien restaurants waren genomineerd door publiek en jury voor deze jaarlijkse onderscheiding. De publieksprijs ging naar Vicio Il Mastro Pastaio uit Amsterdam. Het Italiaans Restaurant van het Jaar is voor de elfde keer georganiseerd door Italië Magazine van Credits Media. 

20 juni '23 (13:39)

Niet vijf, maar zes chefs gaan door naar Nederlandse finale Bocuse d’Or

Maandag 19 juni was de Cookoff voor een plek in de Nederlandse finale van de Bocuse d’Or. Elf chefs kookten nek aan nek in de Kookfabriek in Rotterdam. Door het grote aantal aanmeldingen is besloten om een voorronde te organiseren. De kwaliteit was erg hoog en na een zinderende strijd hebben uiteindelijk zes chefs zich weten te plaatsen voor de Nederlandse finale die zal plaatsvinden op de horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam op maandag 18 september, meldt Bocuse d’Or.

16 juni '23 (11:00)

Noord-Hollandse horeca en winkeliers steeds vaker te maken met geweld

Het aantal winkeldiefstallen in Noord-Holland is in de eerste maanden van 2023 met 60 procent toegenomen. Dat blijkt uit cijfers van de politie. Ook kampen veel winkeliers en horecagelegenheden vaker met geweld, intimidatie en agressie tegen personeel. Op 21 juni is dit dan ook het gespreksonderwerp tijdens de online talkshow ‘De Ondernemer Draait Door’ van Platform Veilig Ondernemen Noord-Holland. Dat meldt Haarlem Updates.

16 juni '23 (10:26)

Tijdens Cookoff Bocuse d’Or strijden dertien chefs om finaleplek

Aankomende maandag is de Cookoff voor de Bocuse d’Or Nederland. Dan gaan in totaal dertien chef-koks tegen elkaar strijden voor een plek in de Nederlandse finale, die op 18 september tijdens Gastvrij Rotterdam plaatsvindt. Vijf chefs kunnen zich plaatsen voor de finale. Dat meldt Bocuse d’Or Nederland.

16 juni '23 ( 9:42)

Voedselattractie World Food Experience dient aangepast plan in

De stichting World Food Experience heeft een nieuw plan ingediend nadat de vorige versie eind vorig jaar van tafel werd geveegd door de Raad van State. Met dit plan verwacht de organisatie wel groen licht te krijgen van de gemeente Ede en provincie Gelderland. Zo staat in de nieuwe bouwplannen dat er geen nieuwbouw komt. Dat meldt World Food Experience.

14 juni '23 (13:49)

Gemeente zet rem op horeca Boothuys Valkenswaard

Buitensportbedrijf Rofra moet de horeca-activiteiten in ‘t Boothuys beperken. Dat heeft de gemeente Valkenswaard bepaald. Rofra is het daar niet mee eens en stapt met de zaak naar de rechter, meldt Eindhovens Dagblad.

13 juni '23 ( 9:56)

Nederland Schoon start bewustmakingscampagne wegwerpplastics

Per 1 juli start de nieuwe wetgeving wegwerpplastics. Nederland moet daar bewust van worden. Daarom start de campagne ‘Supporter van Schoon’. Deze campagne is een initiatief van Nederland Schoon. Zij werken samen met procenten en importeurs van verpakkingen. Op 21 juni wordt de campagne gestart in Den Haag samen met het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat in aanwezigheid van staatssecretaris Vivianne Heijnen. Dat meldt Foodclicks.

13 juni '23 ( 9:29)

Twan Hakvoort tweede SVH Meesterondernemer in Nederland

Afgelopen vrijdag is Twan Hakvoort, eigenaar van hotel, restaurant grandcafé ’t Voorhuys in Emmeloord, geslaagd voor zijn Meesterproef SVH Meesterhorecaondernemer. Twan Hakvoort is daarmee de tweede horecaondernemer in Nederland die deze titel heeft gehaald. Hij is ook de 300e SVH Meester van Nederland. De titel is de hoogste graad van vakbekwaamheid op het gebied van ondernemen in de horeca, meldt SVH.

12 juni '23 (13:07)

Braderie Geldrop is klaar met ‘gezeur’ van winkeliers en horeca en kapt ermee

Al bijna vijftig jaar is het een traditie in Geldrop. Op de laatste zondag van mei wordt jaarlijks de Mei’se Mert gehouden. Dit is een evenement dat jaarlijks tussen de 20.000 en 30.000 bezoekers trekt. Door ‘zeurende’ horecaondernemers en winkeliers was het echter de laatste editie van de braderie, meldt Omroep Brabant.