Voorzitter KHN is gefrustreerd over uitspraken van minister Ernst Kuipers

Corona lijkt al enkele weken lang verdwenen te zijn. Nederlanders gaan er massaal weer op uit en plannen festiviteiten ook ver vooruit in de veronderstelling dat corona nu echt voorbij is. Toch wordt er een nieuwe opleving van het virus verwacht. Dit meldt De Ondernemer.

Gisteren kondigde minister Ernst Kuipers van Volksgezondheid aan dat er miljoenen besmettingen van het coronavirus worden verwacht in het najaar. Hij gaf hierbij aan dat de sectoren bij deze golf zelf de regie in handen moeten nemen bij de bestrijding van het virus, niet de overheid. Volgens Kuipers is ‘corona van ons allemaal’ en ‘is ‘Den Haag niet meer alleen verantwoordelijk’.

Genoeg uitdagingen

Robèr Willemsen, voorzitter van Koninklijke Horeca Nederland (KHN), is gefrustreerd. Hij geeft aan dat horecaondernemers nog altijd bezig zijn met het herstellen van de gevolgen van de afgelopen twee jaar. Daarnaast ondervinden zij momenteel de druk om met alle stijgende kosten om te gaan. Dat is volgens de voorzitter al genoeg uitdaging.

Willemsen noemt de opmerkingen van Kuipers waardeloos. Hij is van mening dat het ‘plan’ te gemakkelijk is. Daarnaast frustreert het de voorzitter dat de horecasector niet werd genoemd toen ventileren ter sprake kwam, en de scholen wel. Willemsen is van mening dat de horeca veel beter ventileert dan de scholen en overheidsgebouwen.

Meedenken

De voorzitter geeft aan dat de horeca samen met enkele andere sectoren al in een vroeg stadium meehielp met nadenken over een verantwoorde opening van de bedrijven. KHN had zelfs een eigen routekaart ontwikkeld en deze meerdere keren aan de overheid voorgesteld, maar hier werd niets mee gedaan.

Willemsen geeft aan dat de horeca altijd wil meedenken en dat de sector dit de afgelopen twee jaar ook heeft gedaan, maar dat zij met de rug tegen de muur staan als de minister zegt dat er niet meer gedanst mag worden.

Door: Nationale Horecagids / Eline Boer