Horecaondernemers in Groningen worden van kastje naar de muur gestuurd

Bij het Paterswoldemeer in Groningen worden horecaondernemers bij het organiseren van een evenement van het kastje naar de muur gestuurd. Wethouder Glimina Chakor geeft aan dat er wordt gewerkt aan een oplossing. Dit meldt OOGTV.

Etkin Armut van het CDA gaf aan dat het voor horecaondernemers belangrijk is dat zij kunnen ondernemen, vooral nu de coronajaren achter de rug zijn. Armut zegt dat de fractie een brief heeft ontvangen waarin horecaondernemers vertellen hoe zij bij het aanvragen van een vergunning voor een evenement van het kastje naar de muur worden gestuurd. Dit als gevolg van de herindeling die al jaren geleden plaatsvond.

Uniform APV

Chakor erkent dat het een probleem is en geeft aan op de hoogte ervan te zijn. Het beleid van het Meerschap Paterswolde en de algemene plaatselijke verordening (APV) zijn inderdaad niet uniform. De verwarring erover is zowel intern als extern, aldus Chakor. Er wordt naar een oplossing gezocht om beide APV’s samen te voegen. Chakor zegt dat de eerste gesprekken zijn geweest en dat de gemeente binnenkort in contact wil komen met de ondernemers.

Door: Nationale Horecagids / Eline Boer