Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Organisatie testen voor toegang op 'stand-by'

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 5 min
location_on [xx]km
Stichting Open Nederland (SON) zal op 'stand-bymodus' gaan nu het vanaf 23 maart niet langer nodig is te testen voor grote evenementen. Dat moet ervoor zorgen dat er snel opgeschaald kan worden als de coronapandemie daar aanleiding toe geeft, zegt een woordvoerder van de organisatie achter testen voor toegang.

Minister Ernst Kuipers (Volksgezondheid) maakte dinsdag bekend dat volgende week woensdag ook het 1G-testbeleid vervalt. Daardoor verwachten meerdere commerciële aanbieders testlocaties te gaan sluiten, blijkt uit een rondgang.

"Hopelijk kan Nederland openblijven zonder testen, maar tegelijkertijd hebben we geleerd dat de situatie onvoorspelbaar is", aldus de SON-woordvoerder, die stelt dat het afgelopen jaar veel ervaring is opgedaan met onder meer de CoronaCheck-app, het opzetten van testlocaties en registratiesystemen. "Een stand-bymodus betekent voor ons dat we gaan kijken hoe we dat kunnen behouden. We zullen als stichting ervoor zorgen dat als het in de toekomst nodig mocht zijn, we snel weer kunnen opschalen."

Afname testplekken verwacht

SON verwacht dat het aantal commerciële testplekken door het schrappen van het 1G-beleid zal afnemen. "Maar in principe is het aan de aanbieders zelf wat ze met hun locaties doen." De organisatie zegt in gesprek te zijn met de 28 testaanbieders die aangesloten zijn bij testen voor toegang.

Rasmus Emmelkamp, directeur van Spoedtest.nl, ziet nu nog veel vraag naar coronatests en verwacht dat er met name in de grote steden animo blijft. "Het advies is natuurlijk ook nog dat je je laat testen bij klachten", licht hij toe. Nu bestaat 80 procent van de afspraken bij Spoedtest.nl uit mensen die testen voor toegang tot een evenement. Afgelopen week ging het om 72.000 mensen op de 150 testlocaties. Volgens Emmelkamp zitten daar ook mensen tussen die vooral snel een testuitslag willen, omdat zo'n uitslag via de GGD langer zou duren.

"Ik kan in onze systemen goed zien dat het merendeel van onze locaties rendabel is om open te houden, ook als de aantallen van testen voor toegang wegvallen", stelt hij. Emmelkamp ziet onder meer belangstelling voor testen om te reizen. "We gaan het per dag en week bekijken, maar we gaan niet op voorhand locaties sluiten als er op dit moment nog hartstikke veel vraag is."

Bron: ANP 

20 juni '23 (13:58)

Italian Fine Dining restaurant Aroma in Vaassen uitgeroepen tot ‘Italiaans Restaurant van het Jaar’

Maandagavond is het Italiaanse fine dining restaurant Aroma uit Vaassen uitgeroepen tot ‘Italiaans Restaurant van het Jaar’. Tien restaurants waren genomineerd door publiek en jury voor deze jaarlijkse onderscheiding. De publieksprijs ging naar Vicio Il Mastro Pastaio uit Amsterdam. Het Italiaans Restaurant van het Jaar is voor de elfde keer georganiseerd door Italië Magazine van Credits Media. 

20 juni '23 (13:39)

Niet vijf, maar zes chefs gaan door naar Nederlandse finale Bocuse d’Or

Maandag 19 juni was de Cookoff voor een plek in de Nederlandse finale van de Bocuse d’Or. Elf chefs kookten nek aan nek in de Kookfabriek in Rotterdam. Door het grote aantal aanmeldingen is besloten om een voorronde te organiseren. De kwaliteit was erg hoog en na een zinderende strijd hebben uiteindelijk zes chefs zich weten te plaatsen voor de Nederlandse finale die zal plaatsvinden op de horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam op maandag 18 september, meldt Bocuse d’Or.

16 juni '23 (11:00)

Noord-Hollandse horeca en winkeliers steeds vaker te maken met geweld

Het aantal winkeldiefstallen in Noord-Holland is in de eerste maanden van 2023 met 60 procent toegenomen. Dat blijkt uit cijfers van de politie. Ook kampen veel winkeliers en horecagelegenheden vaker met geweld, intimidatie en agressie tegen personeel. Op 21 juni is dit dan ook het gespreksonderwerp tijdens de online talkshow ‘De Ondernemer Draait Door’ van Platform Veilig Ondernemen Noord-Holland. Dat meldt Haarlem Updates.

16 juni '23 (10:26)

Tijdens Cookoff Bocuse d’Or strijden dertien chefs om finaleplek

Aankomende maandag is de Cookoff voor de Bocuse d’Or Nederland. Dan gaan in totaal dertien chef-koks tegen elkaar strijden voor een plek in de Nederlandse finale, die op 18 september tijdens Gastvrij Rotterdam plaatsvindt. Vijf chefs kunnen zich plaatsen voor de finale. Dat meldt Bocuse d’Or Nederland.

16 juni '23 ( 9:42)

Voedselattractie World Food Experience dient aangepast plan in

De stichting World Food Experience heeft een nieuw plan ingediend nadat de vorige versie eind vorig jaar van tafel werd geveegd door de Raad van State. Met dit plan verwacht de organisatie wel groen licht te krijgen van de gemeente Ede en provincie Gelderland. Zo staat in de nieuwe bouwplannen dat er geen nieuwbouw komt. Dat meldt World Food Experience.

14 juni '23 (13:49)

Gemeente zet rem op horeca Boothuys Valkenswaard

Buitensportbedrijf Rofra moet de horeca-activiteiten in ‘t Boothuys beperken. Dat heeft de gemeente Valkenswaard bepaald. Rofra is het daar niet mee eens en stapt met de zaak naar de rechter, meldt Eindhovens Dagblad.

13 juni '23 ( 9:56)

Nederland Schoon start bewustmakingscampagne wegwerpplastics

Per 1 juli start de nieuwe wetgeving wegwerpplastics. Nederland moet daar bewust van worden. Daarom start de campagne ‘Supporter van Schoon’. Deze campagne is een initiatief van Nederland Schoon. Zij werken samen met procenten en importeurs van verpakkingen. Op 21 juni wordt de campagne gestart in Den Haag samen met het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat in aanwezigheid van staatssecretaris Vivianne Heijnen. Dat meldt Foodclicks.

13 juni '23 ( 9:29)

Twan Hakvoort tweede SVH Meesterondernemer in Nederland

Afgelopen vrijdag is Twan Hakvoort, eigenaar van hotel, restaurant grandcafé ’t Voorhuys in Emmeloord, geslaagd voor zijn Meesterproef SVH Meesterhorecaondernemer. Twan Hakvoort is daarmee de tweede horecaondernemer in Nederland die deze titel heeft gehaald. Hij is ook de 300e SVH Meester van Nederland. De titel is de hoogste graad van vakbekwaamheid op het gebied van ondernemen in de horeca, meldt SVH.

12 juni '23 (13:07)

Braderie Geldrop is klaar met ‘gezeur’ van winkeliers en horeca en kapt ermee

Al bijna vijftig jaar is het een traditie in Geldrop. Op de laatste zondag van mei wordt jaarlijks de Mei’se Mert gehouden. Dit is een evenement dat jaarlijks tussen de 20.000 en 30.000 bezoekers trekt. Door ‘zeurende’ horecaondernemers en winkeliers was het echter de laatste editie van de braderie, meldt Omroep Brabant.

12 juni '23 (12:13)

Gemeente Nieuwegein vraagt ondernemers mee te spreken over nieuw horecabeleid

Er is de afgelopen maanden hard gewerkt aan een nieuwe horecabeleid voor de stad en omgeving Nieuwegein. De gemeente heeft een conceptversie klaarliggen. Daarom nodigt die ondernemers uit om te reageren op de conceptversie. Dat meldt Gemeente Nieuwegein.