Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Cateraars zijn volop bezig met terugkeer werknemers naar kantoor

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 5 min
location_on [xx]km
Cateraars zijn volop bezig de terugkeer van werknemers naar kantoor mogelijk te maken. Bedrijven als Sodexo, Albron en Hutten werven personeel voor in de bedrijfsrestaurants, zijn in gesprek met de ondernemingen over hoeveel mensen zij dagelijks terug verwachten en kopen weer hun basisvoorraden in. "Want dat was helemaal afgeschaald", vertelt een woordvoerder van Sodexo, een facilitaire dienstverlener die zich ook richt op catering.

De verzorgers van de maaltijden in kantoorpanden verwachten niet dat bedrijven gelijk de helft van hun personeel kunnen verwelkomen. Het kabinet heeft deze week het thuisadvies versoepeld tot: werk maximaal de helft van de werktijd op kantoor. "We verwachten dat het rustig aan toeneemt", geeft de Sodexo-woordvoerder aan. Het bedrijf is nu in gesprek met klanten over hun verwachtingen, zodat het menu kan worden samengesteld.

Het rustiger opstarten geeft de voorbereiding ook gelijk wat meer tijd. Gesprekken met leveranciers zijn bij cateraar Albron begonnen toen een paar weken geleden zicht kwam op verdergaande versoepelingen. Ook is toen het optrommelen van personeel gestart, aldus Joan Maassen, operationeel directeur van Albron. Volgens hem ligt een grote uitdaging bij het werven van voldoende werknemers en de onzekerheid rondom de ontwikkeling van het aantal coronabesmettingen.

Toeleveringsketen

Ook is het afwachten hoe goed de toeleveringsketen de plotselinge vraag vanuit onder meer de weer geopende horeca aan kan. "Maar wij zien en horen bij leveranciers minder druk en stress dan bij eerdere versoepelingen", aldus Maassen.

Voor branchegenoot Hutten wordt het komende weken waarschijnlijk ook weer een stuk drukker. Maar dat betekent niet dat iedereen straks meteen weer met honderden mensen tegelijk rond lunchtijd in de kantine zit, zegt Jacob Jan Bos, de directeur die bij Hutten gaat over de bedrijfshoreca. Hij rekent erop dat de terugkeer naar kantoor bij veel bedrijven in fases gaat. Nu heeft Hutten zo'n 1100 medewerkers voor het verzorgen van de catering bij circa tweehonderd bedrijven. Naarmate meer mensen naar kantoor gaan, zal Hutten meer krachten nodig hebben.

Helemaal terug naar 100 procent bezetting zoals in 2019 gaan we volgens Bos waarschijnlijk niet meer. Maar als mensen een deel van de week thuiswerken zijn ze op de dagen dat ze wel op kantoor zijn waarschijnlijk bereid om meer geld uit te geven aan eten en drinken, schat de bestuurder in. Ook gebruiken ze straks naar verwachting meer door de dag heen, vandaar dat Hutten ook meer inzet op mensen die bijvoorbeeld even een koffie willen drinken.

Door: ANP

20 juni '23 (13:58)

Italian Fine Dining restaurant Aroma in Vaassen uitgeroepen tot ‘Italiaans Restaurant van het Jaar’

Maandagavond is het Italiaanse fine dining restaurant Aroma uit Vaassen uitgeroepen tot ‘Italiaans Restaurant van het Jaar’. Tien restaurants waren genomineerd door publiek en jury voor deze jaarlijkse onderscheiding. De publieksprijs ging naar Vicio Il Mastro Pastaio uit Amsterdam. Het Italiaans Restaurant van het Jaar is voor de elfde keer georganiseerd door Italië Magazine van Credits Media. 

20 juni '23 (13:39)

Niet vijf, maar zes chefs gaan door naar Nederlandse finale Bocuse d’Or

Maandag 19 juni was de Cookoff voor een plek in de Nederlandse finale van de Bocuse d’Or. Elf chefs kookten nek aan nek in de Kookfabriek in Rotterdam. Door het grote aantal aanmeldingen is besloten om een voorronde te organiseren. De kwaliteit was erg hoog en na een zinderende strijd hebben uiteindelijk zes chefs zich weten te plaatsen voor de Nederlandse finale die zal plaatsvinden op de horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam op maandag 18 september, meldt Bocuse d’Or.

16 juni '23 (11:00)

Noord-Hollandse horeca en winkeliers steeds vaker te maken met geweld

Het aantal winkeldiefstallen in Noord-Holland is in de eerste maanden van 2023 met 60 procent toegenomen. Dat blijkt uit cijfers van de politie. Ook kampen veel winkeliers en horecagelegenheden vaker met geweld, intimidatie en agressie tegen personeel. Op 21 juni is dit dan ook het gespreksonderwerp tijdens de online talkshow ‘De Ondernemer Draait Door’ van Platform Veilig Ondernemen Noord-Holland. Dat meldt Haarlem Updates.

16 juni '23 (10:26)

Tijdens Cookoff Bocuse d’Or strijden dertien chefs om finaleplek

Aankomende maandag is de Cookoff voor de Bocuse d’Or Nederland. Dan gaan in totaal dertien chef-koks tegen elkaar strijden voor een plek in de Nederlandse finale, die op 18 september tijdens Gastvrij Rotterdam plaatsvindt. Vijf chefs kunnen zich plaatsen voor de finale. Dat meldt Bocuse d’Or Nederland.

16 juni '23 ( 9:42)

Voedselattractie World Food Experience dient aangepast plan in

De stichting World Food Experience heeft een nieuw plan ingediend nadat de vorige versie eind vorig jaar van tafel werd geveegd door de Raad van State. Met dit plan verwacht de organisatie wel groen licht te krijgen van de gemeente Ede en provincie Gelderland. Zo staat in de nieuwe bouwplannen dat er geen nieuwbouw komt. Dat meldt World Food Experience.

14 juni '23 (13:49)

Gemeente zet rem op horeca Boothuys Valkenswaard

Buitensportbedrijf Rofra moet de horeca-activiteiten in ‘t Boothuys beperken. Dat heeft de gemeente Valkenswaard bepaald. Rofra is het daar niet mee eens en stapt met de zaak naar de rechter, meldt Eindhovens Dagblad.

13 juni '23 ( 9:56)

Nederland Schoon start bewustmakingscampagne wegwerpplastics

Per 1 juli start de nieuwe wetgeving wegwerpplastics. Nederland moet daar bewust van worden. Daarom start de campagne ‘Supporter van Schoon’. Deze campagne is een initiatief van Nederland Schoon. Zij werken samen met procenten en importeurs van verpakkingen. Op 21 juni wordt de campagne gestart in Den Haag samen met het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat in aanwezigheid van staatssecretaris Vivianne Heijnen. Dat meldt Foodclicks.

13 juni '23 ( 9:29)

Twan Hakvoort tweede SVH Meesterondernemer in Nederland

Afgelopen vrijdag is Twan Hakvoort, eigenaar van hotel, restaurant grandcafé ’t Voorhuys in Emmeloord, geslaagd voor zijn Meesterproef SVH Meesterhorecaondernemer. Twan Hakvoort is daarmee de tweede horecaondernemer in Nederland die deze titel heeft gehaald. Hij is ook de 300e SVH Meester van Nederland. De titel is de hoogste graad van vakbekwaamheid op het gebied van ondernemen in de horeca, meldt SVH.

12 juni '23 (13:07)

Braderie Geldrop is klaar met ‘gezeur’ van winkeliers en horeca en kapt ermee

Al bijna vijftig jaar is het een traditie in Geldrop. Op de laatste zondag van mei wordt jaarlijks de Mei’se Mert gehouden. Dit is een evenement dat jaarlijks tussen de 20.000 en 30.000 bezoekers trekt. Door ‘zeurende’ horecaondernemers en winkeliers was het echter de laatste editie van de braderie, meldt Omroep Brabant.

12 juni '23 (12:13)

Gemeente Nieuwegein vraagt ondernemers mee te spreken over nieuw horecabeleid

Er is de afgelopen maanden hard gewerkt aan een nieuwe horecabeleid voor de stad en omgeving Nieuwegein. De gemeente heeft een conceptversie klaarliggen. Daarom nodigt die ondernemers uit om te reageren op de conceptversie. Dat meldt Gemeente Nieuwegein.