Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

8e Free From Food Expo van start gegaan in RAI Amsterdam

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 6 min
location_on [xx]km
Terwijl veel beurzen en evenementen in Nederland vanwege de toenemende coronabesmettingen worden afgelast, is de achtste editie van de Free From Food Expo in de Amsterdamse RAI dinsdagochtend 23 november gewoon van start gegaan. De beurs werd geopend door de Deense ambassadeur Jarl Kåre Frijs-Madsen. Dit meldt Free From Food Expo.
De tweedaagse Free From Food Expo draait om innovatie en duurzaamheid in de voedingsindustrie, waarbij biologische en gezonde producten en voedingsmiddelen zonder zuivel, gluten of dierlijke producten centraal staan. Vandaag en morgen staan in de RAI zo’n 300 exposanten, spreken ruim 40 experts en komen een paar duizend foodprofessionals uit 65 landen op bezoek. Net als andere jaren worden de nieuwste innovaties op het gebied van duurzame, veganistische en plantaardige voeding, eiwitten, glutenvrije-, palmolievrije- en slavernijvrije producten gepresenteerd. Zo vindt woensdag 24 november de Europese lancering plaats van nieuwe plantaardige noedels.
 

Deense ambassadeur

 
Veel landen zoals de USA, Tunesië en Denemarken hebben een eigen paviljoen op de beurs, dat dinsdag bezocht werd door hun eigen ambassadeur. Denemarken loopt wereldwijd voorop in veganistische en vrij van-producten. Daarom was het juist de Deense ambassadeur die de beurs opende.
 
Vanwege de zorgen om klimaatverandering en het groeiende besef van het belang van gezonde voeding tijdens de coronapandemie neemt de free from-industrie wereldwijd snel toe. Voedingsmiddelen zonder zuivel, gluten of dierlijke producten worden steeds meer mainstream en zijn steeds makkelijker verkrijgbaar in de supermarkten en in de foodservicesector. Ook de vraag van consumenten is fors gegroeid. Free From is Europa’s toonaangevende vakbeurs op dit gebied. In de loop der jaren hebben honderden producenten, merkeigenaren, onderzoekers, universiteiten, voedingsprofessionals, inkopers, diëtisten en bakkers en anderen zich aangesloten bij de Free From-gemeenschap.
 

'Blij dat het doorgaat'

 
,,Er bestond grote twijfel of de beurs dit jaar wel door kon gaan, maar dankzij ons Covid-19- protocol kan de expo op een veilige en verantwoorde manier plaatsvinden”, zegt directeur Ronald Holman. ,,Het is vandaag al lekker druk en ik hoor van veel bezoekers dat ze het goed vinden dat we het door hebben laten gaan.”
 
Na Amsterdam wordt de Free From Food Expo in 2022 ook gehouden in Barcelona, Bangkok en São Paulo.
 
Door: Nationale Horecagids
20 juni '23 (13:58)

Italian Fine Dining restaurant Aroma in Vaassen uitgeroepen tot ‘Italiaans Restaurant van het Jaar’

Maandagavond is het Italiaanse fine dining restaurant Aroma uit Vaassen uitgeroepen tot ‘Italiaans Restaurant van het Jaar’. Tien restaurants waren genomineerd door publiek en jury voor deze jaarlijkse onderscheiding. De publieksprijs ging naar Vicio Il Mastro Pastaio uit Amsterdam. Het Italiaans Restaurant van het Jaar is voor de elfde keer georganiseerd door Italië Magazine van Credits Media. 

20 juni '23 (13:39)

Niet vijf, maar zes chefs gaan door naar Nederlandse finale Bocuse d’Or

Maandag 19 juni was de Cookoff voor een plek in de Nederlandse finale van de Bocuse d’Or. Elf chefs kookten nek aan nek in de Kookfabriek in Rotterdam. Door het grote aantal aanmeldingen is besloten om een voorronde te organiseren. De kwaliteit was erg hoog en na een zinderende strijd hebben uiteindelijk zes chefs zich weten te plaatsen voor de Nederlandse finale die zal plaatsvinden op de horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam op maandag 18 september, meldt Bocuse d’Or.

16 juni '23 (11:00)

Noord-Hollandse horeca en winkeliers steeds vaker te maken met geweld

Het aantal winkeldiefstallen in Noord-Holland is in de eerste maanden van 2023 met 60 procent toegenomen. Dat blijkt uit cijfers van de politie. Ook kampen veel winkeliers en horecagelegenheden vaker met geweld, intimidatie en agressie tegen personeel. Op 21 juni is dit dan ook het gespreksonderwerp tijdens de online talkshow ‘De Ondernemer Draait Door’ van Platform Veilig Ondernemen Noord-Holland. Dat meldt Haarlem Updates.

16 juni '23 (10:26)

Tijdens Cookoff Bocuse d’Or strijden dertien chefs om finaleplek

Aankomende maandag is de Cookoff voor de Bocuse d’Or Nederland. Dan gaan in totaal dertien chef-koks tegen elkaar strijden voor een plek in de Nederlandse finale, die op 18 september tijdens Gastvrij Rotterdam plaatsvindt. Vijf chefs kunnen zich plaatsen voor de finale. Dat meldt Bocuse d’Or Nederland.

16 juni '23 ( 9:42)

Voedselattractie World Food Experience dient aangepast plan in

De stichting World Food Experience heeft een nieuw plan ingediend nadat de vorige versie eind vorig jaar van tafel werd geveegd door de Raad van State. Met dit plan verwacht de organisatie wel groen licht te krijgen van de gemeente Ede en provincie Gelderland. Zo staat in de nieuwe bouwplannen dat er geen nieuwbouw komt. Dat meldt World Food Experience.

14 juni '23 (13:49)

Gemeente zet rem op horeca Boothuys Valkenswaard

Buitensportbedrijf Rofra moet de horeca-activiteiten in ‘t Boothuys beperken. Dat heeft de gemeente Valkenswaard bepaald. Rofra is het daar niet mee eens en stapt met de zaak naar de rechter, meldt Eindhovens Dagblad.

13 juni '23 ( 9:56)

Nederland Schoon start bewustmakingscampagne wegwerpplastics

Per 1 juli start de nieuwe wetgeving wegwerpplastics. Nederland moet daar bewust van worden. Daarom start de campagne ‘Supporter van Schoon’. Deze campagne is een initiatief van Nederland Schoon. Zij werken samen met procenten en importeurs van verpakkingen. Op 21 juni wordt de campagne gestart in Den Haag samen met het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat in aanwezigheid van staatssecretaris Vivianne Heijnen. Dat meldt Foodclicks.

13 juni '23 ( 9:29)

Twan Hakvoort tweede SVH Meesterondernemer in Nederland

Afgelopen vrijdag is Twan Hakvoort, eigenaar van hotel, restaurant grandcafé ’t Voorhuys in Emmeloord, geslaagd voor zijn Meesterproef SVH Meesterhorecaondernemer. Twan Hakvoort is daarmee de tweede horecaondernemer in Nederland die deze titel heeft gehaald. Hij is ook de 300e SVH Meester van Nederland. De titel is de hoogste graad van vakbekwaamheid op het gebied van ondernemen in de horeca, meldt SVH.

12 juni '23 (13:07)

Braderie Geldrop is klaar met ‘gezeur’ van winkeliers en horeca en kapt ermee

Al bijna vijftig jaar is het een traditie in Geldrop. Op de laatste zondag van mei wordt jaarlijks de Mei’se Mert gehouden. Dit is een evenement dat jaarlijks tussen de 20.000 en 30.000 bezoekers trekt. Door ‘zeurende’ horecaondernemers en winkeliers was het echter de laatste editie van de braderie, meldt Omroep Brabant.

12 juni '23 (12:13)

Gemeente Nieuwegein vraagt ondernemers mee te spreken over nieuw horecabeleid

Er is de afgelopen maanden hard gewerkt aan een nieuwe horecabeleid voor de stad en omgeving Nieuwegein. De gemeente heeft een conceptversie klaarliggen. Daarom nodigt die ondernemers uit om te reageren op de conceptversie. Dat meldt Gemeente Nieuwegein.