Dutch Food Week zaterdag van start met activiteiten door heel Nederland

De zevende editie van de Dutch Food Week gaat aanstaande zaterdag 9 oktober van start. Tijdens dit evenement laten boeren, wetenschappers, tuinders en andere ondernemers uit de voedselindustrie zien hoe ons voedsel wordt ontwikkeld. In heel Nederland zijn er een week lang, voor elke leeftijd, verschillende activiteiten te volgen die hiermee te maken hebben. Het thema waar het dit jaar omdraait is de positieve kracht van ons voedsel. Dit meldt Dutch Food Week.

De Dutch Food Week vraagt aan iedereen om in gesprek te gaan over wat we nou eigenlijk eten. Of het nou op het werk, in de klas of aan de keukentafel is. Het gesprek hoeft niet alleen betrekking te hebben op onze maaltijd, maar kan ook gaan over waar ons eten vandaan komt. Zo krijgen klassen in Drenthe bijvoorbeeld een smaakles van een chef-kok.

Andere activiteiten die onder andere plaatsvinden zijn: een voedsel 4-daagse in Dordrecht, een fietsroute langs boerderijwinkels en koe knuffelen in Altena, een ijsje eten bij IJsboerderij Lekker Gemekker in Andel en vindt er in zes provincies een Foodcamp plaats. Een deel van het programma tijdens de Dutch Food Week is al bekend. Klik hier voor een overzicht van alle activiteiten.

Coronaproof op boerderijbezoek

Het event was ook tijdens de coronacrisis in 2020 een groot succes. Er werd een culinaire puzzeltocht door de Beemster gehouden, boeren schonken appels aan de Voedselbank, er kon ‘coronaproof’ een bezoekje aan de boer worden gebracht enzovoort. Ook bekende BN’ers lieten tijdens de Dutch Foodweek 2020 van zich horen zoals Annemiek Koekoek van Boer Zoekt Vrouw en TV kok Sandra Ysbrandy.

Als ondernemer kan er met een eigen activiteit aan de Dutch Foodweek mee worden gedaan. Aanmelden kan via het online formulier.
 
 
Door: Nationale Horecagids