Horecava 2022 organiseert allereerste NK Pizzabakken
Pizza Profs organiseert samen met De Lekkerste Wedstrijden voor de eerste keer het NK Pizzabakken 2022. Hiermee willen de bedrijven de opkomst van de gastronomische pizza meer uitlichten. De wedstrijd vindt plaats op dinsdag 11 januari tijdens de Horecava. Dit is een evenement voor de foodservicebranche en is volgend jaar van 10 tot en met 13 januari 2022 in Amsterdam te bezoeken. Dit meldt Horecava.

Elke pizzabakker moet binnen vijftien minuten twee dezelfde pizza’s bereiden. Eis is dat het, van oorsprong Italiaanse gerecht, een diameter heeft van 32 centimeter, met creatief gezond en verantwoord voedsel belegt wordt en een licht verteerbare bodem heeft. Zo’n gezonde creatieve pizza wordt ook wel een ‘pizza nova’ genoemd. Naast de bovengenoemde eisen moeten de ingrediënten makkelijk verkrijgbaar zijn en mag het gerecht in totaal niet meer dan vijf euro kosten.

Vak- en proefjury

De pizza wordt beoordeeld en geproefd door een vakjury waarvan sterrenkok Jacob Jan Boerma de voorzitter is. Ook is er een praktijkjury. De jury’s letten op: presentatie, smaak, productprijs, duurzaamheid, uitvoerbaarheid, gezondheid en hygiënisch werken. Er kunnen in totaal twintig finalisten meedoen aan het NK Pizza Bakken op Horecava. Zij krijgen na afloop allemaal een oorkonde met hun naam erop. Ook zijn er drie prijzen en een wisselbeker te winnen. Degene met de meest creatieve bodem ontvangt nog een extra prijs.

Aanmelden

Inschrijven voor het NK Pizza Bakken in 2022 kan via een online inschrijfformulier. Zowel ondernemers, horecamedewerkers als zelfstandige pizzachefs kunnen zich aanmelden.
 
Door: Nationale Horecagids