Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Amsterdam bereidt zich voor op coronaproof EK voetbal

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 6 min
location_on [xx]km
Hoewel de coronamaatregelen ervoor zorgen dat het geen massaal feest wordt tijdens het EK voetbal, doet Amsterdam er wel alles aan om het feestelijk te maken. Zo wordt de gaststad van zeker drie en mogelijk vier wedstrijden van Oranje aangekleed met vlaggen en banieren en hoopt de gemeente dat de bewoners ook een steentje bijdragen om de stad oranje te laten kleuren.

Activiteiten voor de 16.000 supporters die per wedstrijd de Johan Cruijff ArenA binnengaan, zijn er niet. "We organiseren als stad geen fanactiviteiten, dus er is geen fanzone of fanwalk", zegt wethouder Simone Kukenheim (sport). "We vinden het niet verantwoord dat in deze huidige tijd te doen."

Wel zijn er in de stad kleinschalige acties, die voetbalfans met elkaar verbinden. Zo is op zes plekken de Fan Connector te vinden, waarbij liefhebbers dag en nacht met elkaar in gesprek kunnen over voetbal. Ook zijn er sinds april al activiteiten voor jonge Amsterdammers, zoals voetbalchallenges en clinics freestyle voetbal.

Tijdslot

Om ervoor te zorgen dat de supporters die een kaartje hebben bemachtigd veilig en met voldoende afstand het stadion in kunnen, zijn diverse maatregelen genomen. Het stadion is volgens de wethouder drie uur van tevoren open en tickethouders krijgen van tevoren een tijdslot mee voor het naar binnen gaan en verlaten van het stadion. Met stippen op de grond en tekstkarren worden de fans gewezen op het houden van de 1,5 meter afstand.

Alle bezoekers die straks aanwezig willen zijn, moeten voldoen aan de dan geldende veiligheidsprotocollen en krijgen pas toegang tot het stadion op vertoon van een negatief testresultaat. Via diverse kanalen worden de fans gewezen op de coronamaatregelen, zoals het vooraf testen (op de dag zelf), het dragen van een mondkapje en het houden aan de 1,5 meter afstand.

Grote schermen

De gemeente bericht zelf over eventuele grote drukte in de stad en neemt indien nodig maatregelen. Zo helpen gastheren en -vrouwen bezoekers op weg en wordt er gecommuniceerd via digitale matrixborden. Ook hangen er posters in de stad met de tekst: Hou Afstand - hup Holland hup.

Of het EK in een later stadium kan worden gevolgd op grote schermen, wil de wethouder nog niet op vooruitlopen. "We volgen het standpunt van het Rijk. Tot 20 juni zijn schermen nog verboden. Daarna wordt er opnieuw een afweging gemaakt in het Veiligheidsberaad." Inmiddels hebben diverse horecaondernemers vooruitlopend op eventuele versoepelingen alvast vergunningen aangevraagd bij de gemeente voor grote tv-schermen mochten die later in het kampioenschap alsnog mogelijk zijn.

Handhaven

"We verwachten dat iedereen zijn verantwoordelijkheid neemt en als het toch ergens uit de hand loopt, dan zullen we handhaven", zegt Kukenheim.

Oranje speelt zondag de eerste wedstrijd vanuit de ArenA tegen Oekraïne.

Door: ANP

20 juni '23 (13:58)

Italian Fine Dining restaurant Aroma in Vaassen uitgeroepen tot ‘Italiaans Restaurant van het Jaar’

Maandagavond is het Italiaanse fine dining restaurant Aroma uit Vaassen uitgeroepen tot ‘Italiaans Restaurant van het Jaar’. Tien restaurants waren genomineerd door publiek en jury voor deze jaarlijkse onderscheiding. De publieksprijs ging naar Vicio Il Mastro Pastaio uit Amsterdam. Het Italiaans Restaurant van het Jaar is voor de elfde keer georganiseerd door Italië Magazine van Credits Media. 

20 juni '23 (13:39)

Niet vijf, maar zes chefs gaan door naar Nederlandse finale Bocuse d’Or

Maandag 19 juni was de Cookoff voor een plek in de Nederlandse finale van de Bocuse d’Or. Elf chefs kookten nek aan nek in de Kookfabriek in Rotterdam. Door het grote aantal aanmeldingen is besloten om een voorronde te organiseren. De kwaliteit was erg hoog en na een zinderende strijd hebben uiteindelijk zes chefs zich weten te plaatsen voor de Nederlandse finale die zal plaatsvinden op de horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam op maandag 18 september, meldt Bocuse d’Or.

16 juni '23 (11:00)

Noord-Hollandse horeca en winkeliers steeds vaker te maken met geweld

Het aantal winkeldiefstallen in Noord-Holland is in de eerste maanden van 2023 met 60 procent toegenomen. Dat blijkt uit cijfers van de politie. Ook kampen veel winkeliers en horecagelegenheden vaker met geweld, intimidatie en agressie tegen personeel. Op 21 juni is dit dan ook het gespreksonderwerp tijdens de online talkshow ‘De Ondernemer Draait Door’ van Platform Veilig Ondernemen Noord-Holland. Dat meldt Haarlem Updates.

16 juni '23 (10:26)

Tijdens Cookoff Bocuse d’Or strijden dertien chefs om finaleplek

Aankomende maandag is de Cookoff voor de Bocuse d’Or Nederland. Dan gaan in totaal dertien chef-koks tegen elkaar strijden voor een plek in de Nederlandse finale, die op 18 september tijdens Gastvrij Rotterdam plaatsvindt. Vijf chefs kunnen zich plaatsen voor de finale. Dat meldt Bocuse d’Or Nederland.

16 juni '23 ( 9:42)

Voedselattractie World Food Experience dient aangepast plan in

De stichting World Food Experience heeft een nieuw plan ingediend nadat de vorige versie eind vorig jaar van tafel werd geveegd door de Raad van State. Met dit plan verwacht de organisatie wel groen licht te krijgen van de gemeente Ede en provincie Gelderland. Zo staat in de nieuwe bouwplannen dat er geen nieuwbouw komt. Dat meldt World Food Experience.

14 juni '23 (13:49)

Gemeente zet rem op horeca Boothuys Valkenswaard

Buitensportbedrijf Rofra moet de horeca-activiteiten in ‘t Boothuys beperken. Dat heeft de gemeente Valkenswaard bepaald. Rofra is het daar niet mee eens en stapt met de zaak naar de rechter, meldt Eindhovens Dagblad.

13 juni '23 ( 9:56)

Nederland Schoon start bewustmakingscampagne wegwerpplastics

Per 1 juli start de nieuwe wetgeving wegwerpplastics. Nederland moet daar bewust van worden. Daarom start de campagne ‘Supporter van Schoon’. Deze campagne is een initiatief van Nederland Schoon. Zij werken samen met procenten en importeurs van verpakkingen. Op 21 juni wordt de campagne gestart in Den Haag samen met het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat in aanwezigheid van staatssecretaris Vivianne Heijnen. Dat meldt Foodclicks.

13 juni '23 ( 9:29)

Twan Hakvoort tweede SVH Meesterondernemer in Nederland

Afgelopen vrijdag is Twan Hakvoort, eigenaar van hotel, restaurant grandcafé ’t Voorhuys in Emmeloord, geslaagd voor zijn Meesterproef SVH Meesterhorecaondernemer. Twan Hakvoort is daarmee de tweede horecaondernemer in Nederland die deze titel heeft gehaald. Hij is ook de 300e SVH Meester van Nederland. De titel is de hoogste graad van vakbekwaamheid op het gebied van ondernemen in de horeca, meldt SVH.

12 juni '23 (13:07)

Braderie Geldrop is klaar met ‘gezeur’ van winkeliers en horeca en kapt ermee

Al bijna vijftig jaar is het een traditie in Geldrop. Op de laatste zondag van mei wordt jaarlijks de Mei’se Mert gehouden. Dit is een evenement dat jaarlijks tussen de 20.000 en 30.000 bezoekers trekt. Door ‘zeurende’ horecaondernemers en winkeliers was het echter de laatste editie van de braderie, meldt Omroep Brabant.

12 juni '23 (12:13)

Gemeente Nieuwegein vraagt ondernemers mee te spreken over nieuw horecabeleid

Er is de afgelopen maanden hard gewerkt aan een nieuwe horecabeleid voor de stad en omgeving Nieuwegein. De gemeente heeft een conceptversie klaarliggen. Daarom nodigt die ondernemers uit om te reageren op de conceptversie. Dat meldt Gemeente Nieuwegein.