Normal_rss_entry-303312

Het grootse Fieldlab-evenement tot nu toe, 538 Oranjedag, is uitverkocht. Na de aankondiging dinsdagavond werden er in totaal meer dan 1 miljoen tickets aangevraagd. Er waren 10.000 kaarten beschikbaar. De tickets zijn afgelopen dagen toegekend door middel van loting, maakte 538 donderdag bekend.

Het evenement vindt plaats op het Chasseveld in Breda. Horecaondernemers in de stad reageerden woedend op het testevenement. Zij voelden zich geschoffeerd dat er in de stad wel een groot evenement mag plaatsvinden, terwijl zij al maanden geen gasten mogen ontvangen vanwege de coronamaatregelen.

Radio 538 en de Bredase horeca bespreken binnenkort hoe ze kunnen samenwerken. Koninklijke Horeca Nederland eiste een gesprek met de radiozender over hoe lokale ondernemers kunnen meeprofiteren van het grote evenement. Dat zou bijvoorbeeld kunnen door de eet- en drankvoorziening tijdens het evenement in handen te geven van de Bredase horeca. Volgens de gemeentewoordvoerder wordt daarover nog tussen de partijen gesproken.

Holadijee-feest

Talpa-directeur Paul Römer kon donderdag in het Radio 1-programma Spraakmakers geen concrete voorbeelden geven van hoe 538 de lokale horecaondernemers de helpende hand gaat toesteken. "We horen de verhalen aan en delen begrip, en proberen elkaar te helpen." Hij stelt dat het Oranjedag-evenement "een experiment is, geen holadijee-feest".

OMT-lid en epidemioloog Jan Kluytmans is bezorgd over de mogelijke besmettingen die het grote aantal bezoekers met zich meebrengt. "Ik vind tienduizend mensen een hele grote stap. Met testen haal je er een heleboel positieven uit, maar niet allemaal, daar zullen tientallen mensen tussen lopen die besmettelijk zijn. Ik ben daar toch bezorgd over. Vanuit het bestrijdingsperspectief vind ik dat risicovol", aldus Kluytmans op BNR.

Door: ANP