Evenementen 2021

De evenementenbranche wil van het kabinet op zeer korte termijn horen wat de plannen worden om in 2021 wél grote events als het Songfestival of de zomerfestivals door te laten gaan. Dat laat de Alliantie van Evenementenbouwers, waar ook Ahoy onder valt, dinsdag weten in een reactie op het nieuws dat alle evenementen de komende vier weken worden geschrapt.

"We zagen dit aankomen en snappen dat dit jaar voor ons verloren is", stelt woordvoerder Jolanda Jansen. "Maar dit is absoluut teleurstellend. We hebben maandenlang keihard gewerkt om alle evenementen coronaproof te krijgen. En je merkt dat iedereen in Nederland broodnodig behoefte heeft aan afleiding en vermaak."

'Zonder plan is het einde oefening'

Met deze nieuwe restricties kan dit jaar als verloren worden beschouwd voor de sector. "We willen nú plannen maken voor de langere termijn" , aldus Jansen. "We willen nu horen van de overheid of de pilots met sneltesten volgend jaar een oplossing kunnen zijn. We moeten in januari weten waar we aan toe zijn; een jaar als dit, waarin we klap na klap na klap moeten incasseren, overleeft de sector niet. Zonder perspectief of plan is het einde oefening voor de volledige evenementenbranche."

Door: ANP