Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Evenement verzekeren tegen pandemie voorlopig niet aan de orde

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 4 min
location_on [xx]km
Een verzekering afsluiten voor een evenement om je in te dekken tegen het risico dat dit vanwege een virusuitbraak niet doorgaat, kan waarschijnlijk nog voor een lange tijd niet. Verzekeringsconsultant Maarten van Denderen van Klap No Risk, een van de grootste makelaars voor evenementenverzekeringen, verwacht dat de dekking van pandemieën nog de komende twee jaar uit de polissen blijft. "Het ziet er niet naar uit dat het überhaupt te verzekeren valt", zegt hij tegen het ANP.

Dat betekent dat alle evenementen voor volgend jaar, zoals het Eurovisiesongfestival in Rotterdam, niet verzekerd kunnen worden tegen het coronavirus. Dat is een groot probleem voor de branche die normaal gesproken een jaar vooruitdenkt en dan al aan voorbereidingen begint. De Vereniging van Evenementenmakers (VVEM) vindt dat de dekking van pandemieën moet terugkomen. "Anders moet de regering bijspringen met bijvoorbeeld een garantiefonds", aldus een woordvoerder. De branche gaat binnenkort om de tafel met de overheid en de verzekeraars om oplossingen te vinden.
 

Pandemie-risico niet langer in polissen

Verzekeraars Nationale-Nederlanden (NN) en Centraal Beheer, dat onder Achmea valt, bevestigen dat hun polissen geen pandemie-risico meer dekken. Ze kunnen nog niet aangeven wanneer de clausule die de dekking uitsluit, weer verdwijnt. "We hebben vooralsnog geen intentie om dit los te laten", laat een woordvoerder van NN weten. Zowel NN als Centraal Beheer kan verder nog geen verwachting geven of de premies de komende tijd gaan stijgen.

'Pandemie haalt principe van verzekeren onderuit'

"Het hele principe van verzekeren wordt met een pandemie onderuitgehaald", zo legt Van Denderen de situatie uit vanuit het perspectief van verzekeraars. Volgens hem is het coronavirus te vergelijken met een oorlog, die ook niet te verzekeren valt. Bij een virusuitbraak lijden alle evenementen die daartegen verzekerd zijn schade. "Dat maakt het lastig. Voor andere risico's heeft maar een klein deel schade." Voor de virusuitbraak zat het pandemie-risico standaard in de meeste polissen, aldus Van Denderen.

Door: ANP

29 mei '24 (13:18)

Horecabazen weer geïnteresseerd in uitzendlicenties EK

Horecaondernemers treffen weer volop voorbereidingen om voetbalwedstrijden van het EK voetbal in Duitsland uit te zenden in hun cafés en kroegen. Dat merkt brancheorganisatie Koninklijke Horeca Nederland (KHN). Ook Videma, de organisatie die de licenties aan onder meer horeca en evenementenorganisatoren verstrekt, ziet meer aanvragen binnenkomen.

20 juni '23 (13:58)

Italian Fine Dining restaurant Aroma in Vaassen uitgeroepen tot ‘Italiaans Restaurant van het Jaar’

Maandagavond is het Italiaanse fine dining restaurant Aroma uit Vaassen uitgeroepen tot ‘Italiaans Restaurant van het Jaar’. Tien restaurants waren genomineerd door publiek en jury voor deze jaarlijkse onderscheiding. De publieksprijs ging naar Vicio Il Mastro Pastaio uit Amsterdam. Het Italiaans Restaurant van het Jaar is voor de elfde keer georganiseerd door Italië Magazine van Credits Media. 

20 juni '23 (13:39)

Niet vijf, maar zes chefs gaan door naar Nederlandse finale Bocuse d’Or

Maandag 19 juni was de Cookoff voor een plek in de Nederlandse finale van de Bocuse d’Or. Elf chefs kookten nek aan nek in de Kookfabriek in Rotterdam. Door het grote aantal aanmeldingen is besloten om een voorronde te organiseren. De kwaliteit was erg hoog en na een zinderende strijd hebben uiteindelijk zes chefs zich weten te plaatsen voor de Nederlandse finale die zal plaatsvinden op de horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam op maandag 18 september, meldt Bocuse d’Or.

16 juni '23 (11:00)

Noord-Hollandse horeca en winkeliers steeds vaker te maken met geweld

Het aantal winkeldiefstallen in Noord-Holland is in de eerste maanden van 2023 met 60 procent toegenomen. Dat blijkt uit cijfers van de politie. Ook kampen veel winkeliers en horecagelegenheden vaker met geweld, intimidatie en agressie tegen personeel. Op 21 juni is dit dan ook het gespreksonderwerp tijdens de online talkshow ‘De Ondernemer Draait Door’ van Platform Veilig Ondernemen Noord-Holland. Dat meldt Haarlem Updates.

16 juni '23 (10:26)

Tijdens Cookoff Bocuse d’Or strijden dertien chefs om finaleplek

Aankomende maandag is de Cookoff voor de Bocuse d’Or Nederland. Dan gaan in totaal dertien chef-koks tegen elkaar strijden voor een plek in de Nederlandse finale, die op 18 september tijdens Gastvrij Rotterdam plaatsvindt. Vijf chefs kunnen zich plaatsen voor de finale. Dat meldt Bocuse d’Or Nederland.

16 juni '23 ( 9:42)

Voedselattractie World Food Experience dient aangepast plan in

De stichting World Food Experience heeft een nieuw plan ingediend nadat de vorige versie eind vorig jaar van tafel werd geveegd door de Raad van State. Met dit plan verwacht de organisatie wel groen licht te krijgen van de gemeente Ede en provincie Gelderland. Zo staat in de nieuwe bouwplannen dat er geen nieuwbouw komt. Dat meldt World Food Experience.

14 juni '23 (13:49)

Gemeente zet rem op horeca Boothuys Valkenswaard

Buitensportbedrijf Rofra moet de horeca-activiteiten in ‘t Boothuys beperken. Dat heeft de gemeente Valkenswaard bepaald. Rofra is het daar niet mee eens en stapt met de zaak naar de rechter, meldt Eindhovens Dagblad.

13 juni '23 ( 9:56)

Nederland Schoon start bewustmakingscampagne wegwerpplastics

Per 1 juli start de nieuwe wetgeving wegwerpplastics. Nederland moet daar bewust van worden. Daarom start de campagne ‘Supporter van Schoon’. Deze campagne is een initiatief van Nederland Schoon. Zij werken samen met procenten en importeurs van verpakkingen. Op 21 juni wordt de campagne gestart in Den Haag samen met het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat in aanwezigheid van staatssecretaris Vivianne Heijnen. Dat meldt Foodclicks.

13 juni '23 ( 9:29)

Twan Hakvoort tweede SVH Meesterondernemer in Nederland

Afgelopen vrijdag is Twan Hakvoort, eigenaar van hotel, restaurant grandcafé ’t Voorhuys in Emmeloord, geslaagd voor zijn Meesterproef SVH Meesterhorecaondernemer. Twan Hakvoort is daarmee de tweede horecaondernemer in Nederland die deze titel heeft gehaald. Hij is ook de 300e SVH Meester van Nederland. De titel is de hoogste graad van vakbekwaamheid op het gebied van ondernemen in de horeca, meldt SVH.

12 juni '23 (13:07)

Braderie Geldrop is klaar met ‘gezeur’ van winkeliers en horeca en kapt ermee

Al bijna vijftig jaar is het een traditie in Geldrop. Op de laatste zondag van mei wordt jaarlijks de Mei’se Mert gehouden. Dit is een evenement dat jaarlijks tussen de 20.000 en 30.000 bezoekers trekt. Door ‘zeurende’ horecaondernemers en winkeliers was het echter de laatste editie van de braderie, meldt Omroep Brabant.