Zesdaagse van Rotterdam verplaatst

De zesdaagse van Rotterdam, die gepland stond voor eind november, gaat niet door. Mede vanwege de coronacrisis en het verplaatsen van de Olympische Spelen hebben de organisatoren besloten het evenement door te schuiven naar december 2021.

De zesdaagse vond eerder dit jaar voor de vijftiende keer op rij in januari plaats. Daarvoor was al besloten voor een andere periode te kiezen, waardoor er dit jaar twee keer in Ahoy zou worden gefietst.

'Noodzakelijke beslissing'

"Ik heb een ongelooflijk rotgevoel bij deze noodzakelijke beslissing" zegt wedstrijdleider Michael Zijlaard. "Peter Schep en ik waren met de organisatie bezig aan het bouwen van een sportevenement dat baanwielrennen nog meer in de etalage zet. De stap naar een finale op zondag dit najaar, ook vlak na een Olympische Spelen, paste volledig in onze ambitie om het zesdaagse-wielrennen bij een nog grotere groep wielerfans onder de aandacht te brengen."

Stap terug

"We moeten concluderen dat met de huidige vooruitzichten de komende editie geen stap vooruit maar een stap terug zou zijn in ons streven om een kwalitatieve zesdaagse neer te zetten", zegt Zijlaard, die in januari Wim Stroetinga en Yoeri Havik de 38e editie zag winnen. Het was de laatste keer dat er op de minder aantrekkelijke dinsdagavond werd afgesloten.

Overvolle wielerkalender

Gevreesd werd ook dat de overvolle wielerkalender voor dit najaar zijn weerslag zou vinden in het deelnemersveld in Rotterdam, terwijl ook sponsors door de coronacrisis in de problemen zijn geraakt. "We zien momenteel dat sommige partijen het moeilijk hebben en willen ook met hen meedenken", aldus Erika Bronkhorst, evenementenmanager van Rotterdam Ahoy.

Door: ANP