Milkshake gaat niet door, verkoopt boxen en T-shirts voor festivalgevoel

Het populaire festival Milkshake in Amsterdam opent een website waar goodies, T-shirts en andere parafernalia worden verkocht om bezoekers deze zomer toch een klein stukje festivalgevoel te kunnen bezorgen.

De bestelde cadeaus worden in de week vóór de oorspronkelijke festivaldatum, eind juli, bezorgd. Het is ook mogelijk een cadeau of doos te laten bezorgen bij mensen met wie je oorspronkelijk naar het festival zou gaan. Wie wil, kan giften zelfs laten bezorgen door een dragqueen, met een 'live message'. De queens zijn als artiesten hard geraakt door de coronacrisis.

For All Who Love

Dat heeft Milkshake donderdag bekendgemaakt. De parafernalia zijn te bestellen op een speciale nieuwe website, www.forallwholovebox.nl. De stichting For All Who Love, die het festival organiseert, doneert per verkocht shirt, sweater of box een T-shirt aan een bezoeker van het jaarlijkse Mini Milkshake. Dit is de 'kleine' variant van het festival die jaarlijks vlak voor de 'grote' Milkshake plaatsvindt, speciaal voor bezoekers met een verstandelijke of lichamelijke beperking.

Inclusief festival

Milkshake is vanwege de coronacrisis verplaatst naar 2021. De volgende editie van Milkshake zal nu, onder voorbehoud, plaatsvinden op 31 juli en 1 augustus 2021. De tickets voor 2020 blijven geldig. Voor wie in 2021 niet kan komen, is er de mogelijkheid de kaartjes in te ruilen voor een voucher.

Milkshake bestaat inmiddels negen jaar en geldt als een van de populairste lhbti-feesten van Nederland. Het dancefestival is ontwikkeld vanuit de gedachte 'niets moet, alles mag'. Het laat zien dat entertainment, muziekkeuze, kledingkeuze en status niets met seksualiteit te maken hebben.

Door: ANP