Into The Great Wide Open

Cultuur- en muziekfestival Into The Great Wide Open (ITGWO) vindt in 2021 wel weer plaats, mochten de omstandigheden dat toelaten. Dat zegt de organisatie een dag nadat bekend werd dat de editie van dit jaar niet kan doorgaan vanwege de coronacrisis. Hoewel het festival op Vlieland al de nodige aanloopkosten heeft gemaakt is er geen vrees dat de bodem van de kas in zicht komt.

"Als spaarzame Hollanders hebben we door de jaren heen een spaarpotje opgebouwd om calamiteiten zoals deze het hoofd te bieden," zegt woordvoerder Ferry Rosenboom van het festival tegen BuzzE. Het festival belooft dat het weekend waarin het zou plaatsvinden (27-30 augustus) niet ongemerkt voorbij zal gaan. "Wat precies weten we nog niet, maar dat zal waarschijnlijk iets in de digitale sfeer zijn," aldus Rosenboom.

De organisatie moet nog besluiten of de toegangskaarten voor dit jaar geldig blijven voor de editie van 2021. De bezitters van een ticket krijgen daarover eind deze week nog bericht.

Eind augustus

Lang was er toch de hoop dat de twaalfde editie van het festival kon doorgaan. ITGWO op Vlieland staat traditiegetrouw pas aan het eind van de festivalzomer geprogrammeerd. Maar door de maatregelen van het kabinet moest er dinsdag een streep door de al uitverkochte editie 2020.

"De hoop sterft als laatst, maar ook het laatste sprankje is inmiddels de pijp uit. Samen met kunstenaars, muzikanten en vele anderen hadden we Into The Great Wide Open graag weer kleur gegeven, maar de twaalfde editie zal helaas niet van de tekentafel komen. Dat is een hard gelag, voor organisatoren en medewerkers, maar ook voor artiesten en bezoekers. We zullen hen missen, alsook het eiland. We zijn ervan overtuigd dat we volgend jaar - als dat mogelijk is - weer een mooi festival kunnen organiseren," schreef de organisatie.

Door: ANP